Tisztelt Hitelnet Szakértő!

Lakberendezési céllal szeretnék személyi kölcsönt felvenni, és erről szeretnék érdeklődni. Ilyen célra igényelhető-e lakásfelújításra szánt hitel, vagy jobban megérné, ha a személyi kölcsön mellett döntenék? Tulajdonképpen a lakást már kifestettem és parkettáztattam, már csupán néhány régi bútor cseréje lenne hátra és egykét új háztartási gépet is vásárolnék.

Körülbelül 500 000 forintra lenne szükségem, jövedelmem 89 600 forint. Ez a nettó keresetem. Eltartott gyermekem nincsen, egyedülálló vagyok. Nincsen hitelem sem.

Személyi kölcsön esetében mekkora összeget vehetnék fel úgy, hogy ne kelljen semmiféle fedezetet felajánlanom?
A lakásfelújítási hitelhez szükség van ingatlanfedezetre? Ha lakberendezésre is kaphatok ilyen kölcsönt, akkor azt számlával igazolnom kell?

Köszönöm a választ.
Zsolt

Kedves Zsolt!

Lakberendezési célra jelzálog alapú lakásfelújítási hitel nem vehető igénybe. A pénzintézetek lakásfelújító kölcsöne kimondott felújítási munkálatok elvégzésére kérhető, például: járólapozás, festés-tapétázás, illetve a komfortfokozat növelését eredményező munkálatokra (fűtéskorszerűsítés, külső nyílászárók energiatakarékos cseréje) célirány korszerűsítési hitelkonstrukció igényelhető.

A bútorok és háztartási gépek cseréje nem tartozik egyik kategóriába sem, így arra szabad felhasználású hitelt lehet igényelni, mely fedezet nélkül, személyi kölcsön formájában, illetve ingatlanfedezettel egyaránt igénybe vehető. 500 ezer forintos hitelösszeg esetén azonban nem igazán érdemes ingatlanfedezetet bevonni.

Fedezet nélkül a nettó jövedelmének körülbelül az 5-6-szorosa érhető el, ami 89 ezer forintos kereset esetén 450-500 ezer forint körüli összeget jelenhet. Mindezt, vagyis a ténylegesen felvehető személyi hitel összegét egyéb tényezők is befolyásolják, erről a hitelbírálat után tudunk pontos tájékoztatást adni. Fenti összeg elvileg adóstárs és kezes bevonása nélkül hozzáférhető. Amennyiben a hitelbírálat során kisebb összeg kerül jóváhagyásra, akkor társigénylő bevonásával van lehetőség a kölcsön összegének növelésére.

A személyi hitelhez néhány munkanap alatt hozzájuthat, s a felhasználását nem kell igazolni a hitelnyújtó felé, vagyis számlabemutatási kötelezettség nem áll fenn.

Az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő személyi kölcsönökről Szakértőink készséggel tájékoztatják online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltését követően. A várható havi törlesztő részlet összegéről már most gyorsan és egyszerűen tájékozódhat online Hitelkalkulátorunk segítségével.

További kérdés esetén forduljon bizalommal a Hitelnet Tanácsadóihoz!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése