Tisztelt Hitelnet!

Személyi hitelt vettem fel fél éven belül 8M Ft-ot, melynek törlesztője 140 000 Ft az Erstenél. Személyi hitellel könnyebb volt megoldani, hogy a férjemet ne kelljen bevonni, mert többek között ő van is meg nincs is jelenlétével. Az összeg nagy részét házvásárlás, illetve felújításra költöttem. A házat 4M Ft-ért vettem és az ingatlanos szerint most kb. 8M Ft-ot ér, illetve ha még befejezek néhány tervezetet, akkor 10M Ft-ot fog érni véleménye szerint. A ház Pápa mellett van.

Kérdésem: hogy tudnám jelentősen csökkenteni a havi törlesztőmet?
Ha a házra terhelnénk rá, vajon jobban jövök ki vagy sem, illetve valószinű a férjemnek közjegyzői nyilatkozatot kell tennie, hogy ez az én külön jövedelmemből van. Ez azért kell, mert ő külföldön dolgozik, de csak időszakosan.

Tájékoztatásukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Anna

Kedves Anna!

A havi törlesztő részlet jelentős mértékű csökkentése megfelelő értékű ingatlanfedezet bevonásával lenne megoldható. A jelzálog alapú adósságrendező hitelek alacsonyabb kamattal érhetők el, mint a hitelkiváltó személyi kölcsönök.

Az, hogy mekkora értékű ingatlanfedezet szükésges a közel 8M Ft tartozás kiváltására, több tényezőtől is függ. Törvényi előírás alapján a fedezetül felajánlott ingatlan forgalmi értékének legfeljebb 80%-a vehető fel hitelként. Meghatározó, hogy területileg hol helyezkedik el az ingatlan. Kisebb településeken – például Pápa mellett – azonban ennél kisebb arányú finanszírozás lehet érvényes. A földrajzi elhelyezkedésen túl a maximális finanszírozási arányt befolyásolja a jövedelemfedezettség is. 8-10M Ft értékű ingatlanra azonban közel 8M Ft összegű kölcsön nem lesz felvehető megfelelő jövedelemfedezettség esetén sem.

Amennyiben férje is tulajdonosa az ingatlannak, akkor őt is be kellene vonni a hitelügyletbe, tehát neki is alá kellene írni a kölcsönszerződést. Ha csak Ön a tulajdonosa, akkor vagyonközösség megosztó szerződéssel kihagyható lenne férje a hitelügyletből.

Amennyiben a finanszírozási arányok nem tennék lehetővé a jelzálog alapon történő hitelkiváltást, úgy adósságrendező személyi kölcsönnel lenne még lehetőség a törlesztő részlet csökkentésre. Az, hogy érdemes-e másik személyi kölcsönnel kiváltani a meglévőt, attól függ, hogy a jelenlegi személyi hitelt mekkora kamattal vette fel.

Pontos kalkulációhoz bővebb információkra lenne szükség. Ehhez elsőként online adatlapunkat kellene kitölteni. A részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes kalkulációt tudnak készíteni Önnek. Irodáinkban díjmentes vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése