Tisztelt Szakértő!

Egyetemi tanulmányaim sajnos elcsúsztak anyagiak miatt, így már nem vagyok jogosult diákhitel igénybevételére. Így viszont komoly gondot jelent a tandíj kifizetése. Az egyetem mellett jelenleg dolgozni kényszerülök, havi 73 000 forintot keresek. A munkaviszonyom fél éve van meg. Szerződésemet a munkáltató a próbaidő lejárata után határozatlan idejűre módosította.

Arról szeretnék érdeklődni, hogy ezzel a jövedelemmel igényelhetek-e személyi kölcsönt? Félévre 280 000 forint a tandíjam, ezt szeretném valamiből finanszírozni. Ekkora összegnél nem kell ingatlanfedezet, ugye? Ingatlanfedezettel én nem is rendelkezem. Szüleimnek van lakása, de arra ők korábban már vettek fel lakásfelújítási hitelt, amit most is fizetnek.

A személyi hitel igényléséhez még milyen feltételeknek kell megfelelnem? A banki feketelistán biztosan nem szerepelek, még sosem vettem fel kölcsönt.
Hány éves kortól lehet igényelni a fedezet nélküli hitelt? Végül még azt kérdezném, hogy milyen papírokat kell benyújtani az igényléskor?

Köszönöm tájékoztatását előre is.
Ildikó

Kedves Ildikó!

Nettó 60 ezer forintot elérő keresettel és legalább 6 hónapos munkaviszonnyal már van lehetőség személyi kölcsön kérelem benyújtására. A fedezet nélküli hitelek ezen formája szabadon felhasználható, így ebből a tandíja is finanszírozható. A ténylegesen felvehető hitelösszegről Szakértőink előzetes hitelbírálat után tudnak pontos tájékoztatást adni. Elvileg a nettó fizetésnek az 5-6-szorosa nyújtható, ha az igénylőnek nincsen egyéb törlesztési kötelezettsége és társigénylő sem kerül bevonásra. Adóstárssal a kölcsön összege növelhető.

A hitelbírálat szempontjából meghatározó az igénylő életkora. A kölcsön 18 éves kortól igényelhető, de 21 év alatt kizárólag társigénylő bevonásával. Fiatal igénylők körében még így is gyakori az életkor miatti elutasítás.

A banki tiltólistán lekérdezésre kerülnek az ügyféladatok. Ez a hitelbírálat első lépése. Csak a negatív tartalmú BAR lista jelent kizáró okot.

A hitelkérelem benyújtásához 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolást kell majd benyújtani, illetve ami e mellett alapfeltétel, az a legalább 2 hónapos bankszámlamúlt bármely magyarországi pénzintézetnél. A jövedelem bankszámlára történő utalása nem elvárás!

Javasoljuk, hogy online adatlapunk kitöltésével kérje személyre szóló hitelajánlatunkat, s Tanácsadóink ezt követően ismertetni fogják Önnel a hitellehetőségeket!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése