Üdvözlöm!

Feleségem édesanyáéktól szeretnénk megvenni a házukat. Körülbelül 3 éve Németországban dolgozom kiküldetésben, magyar számlaszámomra érkező jövedelem kb. 77.000 Ft, kiküldetésben kapott jövedelmem készpénzben euróban kapom, mivel német cégnél dolgozom Németországban, ami havonta kb. 600-700 ezer Ft. A lakáson van 2,5 millió terhelés.

Jelzáloghitelre gondoltam elsősorban, ahol fedezetként a megvásárolni kívánt hazát ajánlanám fel, aminek értéke 15-20 millió Ft, Nógrád megyében, Szécsényben található a lakás, családi kertes ház. E célra 7-10 millió Ft hitelt szeretnék felvenni már amennyiben lehetséges.

Az lenne a kérdésem, hogy kaphatok-e lakáshitelt ilyen adatok alapján, hogy magyar számlámra 77 ezer Ft érkezik, munkáltatom igazolni tudja a keresetem jövedelem igazolással és munkáltatói igazolással, ahol feltüntetik a magyar bérem és a külföldi béremet is. Magyar cégnél vagyok bejelentve és német cégnél dolgozom kiküldetésben, ezért nem magyar folyószámlára kapom a külföldi munkabérem. Minden hónapban kapok német bérelszámoló papírt magyar adóbeválásomon szerepel a külföldi bérem is, mint egyéb jövedelem, mivel külföldi bér. Rendelkezem német adóbevallással is. Nős vagyok és egy gyermekünk van, aki 2 éves, nem szerepelek bárlistán és nincs egyéb hitelem, tartozásom sem.

Válaszát várom és előre is köszönöm.
Üdvözlettel.
Csaba

Kedves Csaba!

A leírtak alapján úgy véljük, mivel mind a Magyarországon, mint a külföldi kiküldetésben szerzett jövedelme hivatalosan igazolható, mindkét keresettel lehet számolni lakáshitel felvétele során. Magyarországi fizetését a munkáltatói igazolás mellett az utolsó 2-3 havi bankszámla kivonattal tudja igazolni, míg a külföldön kézbe kapott munkabér esetén a munkáltatói igazolás mellett a kinti adóhatóság igazolásával támasztható alá a külföldi kereset.

A közeli hozzátartozótól történő házvásárláshoz piaci kamatozású lakáshitelt igényelhetnek. A kölcsön forint alapon érhető el, bankpartnereink egyikénél már akár 40 éves futamidőre is. Fedezetként elfogadható a célingatlan. Azt, hogy pontosan mennyi hitel vehető fel, nemcsak a háztartás igazolt jövedelme határozza meg, hanem a banki értékbecslő által megállapított ingatlanérték is. Elvileg 15-20 millió forint értékű házra felvehető 7-10 millió forint összegű lakáshitel. Az ingatlan terhelő jelzáloghitel önerőből vagy a felvenni kívánt lakáshitelből tehermentesíthető.

Ha tájékozódna az aktuális lakáshitel törlesztésekről, kérjük, használja online hitelkalkulátorunkat! Személyre szabott hitelajánlatunkat Szakértőink díjmentes elkészítik Önöknek, ha kitölti online ajánlatkérő adatlapunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szép napot!
27 éves vagyok és külföldön vagyok kiküldetésben egy magyar cégtől már egy fél éve. 1700-2000 euró a fizetésem, amit magyar Raiffeisen számlára utalnak és pluszban 100-103 ezer forintot utalnak OTP-s forint számlámra. 3 hitelem van, egy autóhitel amit 23 ezer forinttal fizetek, egy személyi kölcsön, amit 25 ezerrel és egy diákhitel, amit 12 ezerrel. Van egy kertes ház, amit ügyvédi papírt írva annak átvállalva a hitelét szeretnék kifizetni, plusz az autóhitelem, ezért 1 millió 900 ezret szeretnék felvenni hitelt. Kalkulátor segítségével 7 évre 36 ezer forint lenne a részlet. Ha ez meg tudna valósulni, el szeretnénk költözni a Velencei tó partján fekvő újépítésű társasházak egyikébe, kinézve egyet 14 millió forintért. Ezek az ingatlanok még sosem lakottak. Az előzőekben említett kertes házat szeretném plusz ingatlanfedezetként bevonni a hitelbe önerő helyet. Maga az ingatlan 72 nm-es és több mint 3 millió forint, amit az ingósággal együtt ráköltöttem, egy éve lett kész a felújítás. A 14 milliót így teljes egészében felvéve kb. 75 ezer forinttal kellene fizetni 30 évre. Szóval 75 ezer lakáshitel + 36 ezer személyi kölcsön + 25 ezer személyi kölcsön + 12 ezer diákhitel = 148 ezer lenne a részletem, amit a 6-700 ezer igazolható jövedelmemből kellene fizetni.
Kérdéseim a következőek lennének: igazolható külföldi jövedelemmel magyar bankszámlákra érkező fizetésekkel lehet-e esélyem ezen célunk megvalósítására, és a leírtak alapján mi a véleményük?
Válaszukat előre is köszönöm.