Számla benyújtási kötelezettség csökkentése

Tisztelt Hitelnet!

Új ház építésében vagyunk. A tetőszerkezet kész, 1-2 héten belül a cserép is felkerül rá. A további munkálatokhoz szeretnénk igénybe venni a támogatott lakáshitelt.

A férjem ács, a nagybátyja kőműves, a testvére villanyszerelő, az unokaöccse bádogos. Mindegyikük számlaképes, de egyik sem dolgozna pénzért.

A kérdésem az, hogy a családon belüli mesterek szakmunkája, hogyan számolható be a költségvetés számlával igazolandó részébe? Ha a felelős műszaki vezetővel igazolt bontott anyagot használunk fel, csökkenthető-e és mennyivel a költségvetés számlával igazolt része?

A férjem május 2-án tölti be a 35. életévét.
Az igénylés benyújtásának időpontja számít az életkor figyelembe vételénél vagy a hitelfolyósításé?

Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel, Zita

Kedves Zita!

A hitelfolyósító bank által elfogadott költségvetésben szereplő bekerülési költség legalább 70%-áról szól a kormányrendelet szerinti számlabemutatási kötelezettség. A költségvetés számlával igazolandó része bontott anyagok felhasználása esetén csökkenthető. A csökkentés mértéke a számlával igazolandó bekerülési költség maximum 20%-a lehet.

Ha még nincsen gyermekük vagy maximum 1 gyermekük van, akkor a támogatott kérelem benyújtásának időpontjában életkoruk nem lehet több 35 évnél. A jogosultság vizsgálatakor tehát nem a folyósítás, hanem a beadás dátuma számít. A kölcsönkérelmet tehát az Önök esetében május 2. előtt be kell nyújtani.

Személyre szóló építési hitelajánlatunkat Szakértőink készséggel elkészítik Önöknek online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után!

 


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Előző válaszából kiindulva a kérdésem az lenne, hogy a bank felé benyújtott költségvetést csökkenthetem a családon belüli szakmunka pénzbeli értékével? Feltüntetve, hogy ez a munka ennyit ér, de nekünk nem kerül pénzbe.
Köszönettel,
Zita


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x