Tisztelt Hitelnet!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha 2 millió forintból veszek egy felújítandó lakást, akkor erre vehetnék-e fel lakásfelújítási hitelt, vagy szabad felhasználású hitelt? Tehát mindenképpen fel akarom teljesen újítani olyan 2-3 millió forintból.

Ha igen, lenne-e lehetőség rá? Mert nagy fantáziát látnék egy lakásban, a mostani jelzáloggal terhelt ház eladása után és ebből maradna nekem meg a 2 millió Ft.

Várom válaszukat.
Köszönöm előre is.
Tamás

Kedves Tamás!

2 millió forint értékű lakást egyik pénzintézet sem fogad el fedezetként, tehát ha ilyen értékű ingatlant vásárol, akkor arra sajnos sem lakásfelújítási, sem szabad felhasználású kölcsönt nem kaphat. A fedezetként elfogadható ingatlan értékének el kell érnie legalább a 4-5 millió forintot.

Amennyiben korszerűsítési munkálatokat szeretne elvégezni, akkor a bankok az ingatlan jövőbeni értékét veszik alapul, tehát a hitelbírálat során abból indulnak ki, hogy mennyit fog érni a lakás a korszerűsítést követően. Ilyen esetben lehetőség nyílhat a hitelfelvételre.

Korszerűsítésnek azok a munkálatok minősülnek, melyek növelik az ingatlan komfortfokozatát, például: nyílászárók energiatakarékos cseréje, közművek bevezetése, szigetelési munkálatok, fűtéskorszerűsítés, tetőcsere, stb.

Amennyiben ilyen munkálatok elvégzéséhez lenne szükség a hitelre,melyeknek elérhető törlesztő részletét hitelkalkulátorunkban megtekintheti kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s Tanácsadóink ismertetni fogják az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő hitelkonstrukciókat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Én a lakásfelújítás mellett szeretnék egy autót is vásárolni. Összesen 2 millió forintot vennék fel. Milyen hitellehetőségek lennének?
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel.
Kálmán