Ha Ön korszerűsíteni kívánja meglévő lakását vagy családi házát és ehhez pénzintézeti kölcsönt szeretne igényelni, akkor többfajta hiteltípus közül választhatja ki az Ön számára legmegfelelőbb konstrukciót.

Amennyiben Ön egy összegben óhajt hozzájutni a kölcsönhöz, igényelhet szabad felhasználású hitelt, de a pénzintézetek kifejezetten a korszerűsítési hitelcél megvalósítására is kínálnak hitelkonstrukciót, ha Ön az alábbi korszerűsítésnek minősülő munkálatok valamelyikét kívánja elvégezni:

  • Víz-, csatorna-, elektromos-, gázközmű bevezetése, illetve belső hálózatának kiépítése
  • Fürdőszoba létesítése olyan lakásban, ahol még ilyen helyiség nincs
  • Központosított fűtés kialakítása vagy cseréje, beleértve a megújítható energiaforrások például a napenergia alkalmazását is
  • Az épület hőszigetelése, beleértve a hő-, hang-, illetve vízszigetelési munkálatokat
  • A külső nyílászárók energiatakarékos cseréje
  • Tető cseréje, felújítása, szigetelése

A korszerűsítési és szabad felhasználású jelzáloghitelek között az egyik leglényegesebb különbség, hogy míg szabad felhasználás esetén a pénzintézet az ingatlan jelenlegi hitelbiztosítéki értékét veszi alapul a nyújtható hitelösszeg megállapításánál, addig korszerűsítés esetén a bank az ingatlan jövőbeni hitelbiztosítéki értékéből indul ki. Tehát korszerűsítési konstrukció esetén magasabb összegű hitel érhető el.

A másik fontos különbség, hogy míg szabad felhasználás esetén csupán piaci kamatozású hitel igényelhető, addig korszerűsítésre a piaci kamatozású, lakáscélú hitelen kívül Ön jogosult lehet a 2009. október 1-től bevezetésre került forint alapú állami kamattámogatású korszerűsítési hitel felvételére is. Ennek egyik feltétele, hogy az igényelt hitelösszeg nem haladja meg az 5 millió Ft-ot.

Továbbá érdemes kiemelni, hogy szabad felhasználású hitelkonstrukció esetén a hitel folyósítása egy összegben történik, viszont korszerűsítési hiteltermék esetén a kölcsön folyósítására szakaszosan, a készültségi foknak megfelelően kerül sor.

A korszerűsítési és szabad felhasználású jelzáloghitelek összehasonlítását teszi lehetővé az Ön számára a honlapunkon található lakáshitel kalkulátor, melynek segítségével pillanatok alatt kiszámolhatja a forint és deviza alapon nyújtott szabad felhasználású és korszerűsítési hitelek, továbbá a forint alapú államilag támogatott korszerűsítési konstrukció aktuális törleszt részletét.

Konkrét hitelügylet esetén kérheti a Hitelnet Kollégáinak személyre szóló ajánlatát is díjmentesen minden kötelezettség nélkül. Hitelezési Tanácsadóink 1 munkanap alatt elkészítik az Ön igényeihez és lehetőségeihez szabott ajánlatot.

Ha bármely hiteltípussal kapcsolatban kérdési merültek fel, keresse a Hitelnet irodáit, melyek továbbra is teljes körű hitelügyintézéssel várják Önt.





Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Párom lakásának felújítására szeretnék felvenni 2 millió ft hitelt. Adószámos magánszemélyként havi rendszeres jövedelemmel rendelkezem. Milyen lehetőségeim vannak?

Érdeklődni szeretnék,hogy ha megvásároltunk egy házat,amiben se víz se fürdő nincsen kaphatunk-e korszerűsítésre hitelt?Nyílászárócsere,központi fűtés kialakítása,fürdő kialakítása,szennyvíz és víz kiépítése,20 négyzetméter hozzáépítése lenne a tervben.
Mivel az ingatlan egy főút melletti faluban van és elég rossz állapotú a vételár 1 millió ft volt. Kettőnk jövedelme 200 ezer ft.Gyerekünk nincs.Párom 28 én pedig 25 éves vagyok.VAN KILÁTÁSUNK ARRA,HOGY KAPJUNK HITELT KORSZERŰSÍTÉSRE?
Tisztelettel: Adrienn