A szabad felhasználású hitel lehet ingatlanfedezet nélküli személyi kölcsön illetve jelzáloghitel, melyhez ingatlanfedezet bevonása szükséges.

Személyi kölcsön esetén

A szükséges dokumentumok tekintetében az ügyfélnek egyszerűbb a dolga, mit jelzáloghitel esetén, hiszen sokkal kevesebb irat beszerzésével jár, mivel ingatlan nem kerül bevonásra. A személyi hitelek legfontosabb eleme a jövedelmek igazolása, ennek megfelelően kell benyújtani a munkabér igazolást, ami alkalmazottak esetén egy formanyomtatvány, melyet a munkáltató tölt ki. Vállalkozók esetén APEH jövedelemigazolás fogadható el. Mindkét esetben további szükséges dokumentum a lakossági vagy vállalkozói folyószámla kivonat, közüzemi számla a befizetést igazoló bizonylattal, valamint a személyes okmányok: személyi igazolvány, lakcímkártya és adókártya.

Jelzáloghitel esetén

A jelzáloghitel dokumentumok tekintetében abban különbözik a személyi kölcsöntől, hogy ez esetben szükség van a fedezetül szolgáló ingatlan iratainak beszerzésére is. Az ingatlan kapcsolódó dokumentumok a következők lehetnek:

  • 1 hónapnál nem régebbi hiteles tulajdoni lap másolat
  • Családi házak esetén térképmásolat
  • Az ingatlan alaprajza
  • Lakásbiztosítási kötvény vagy a biztosító által kiküldött legfrissebb indexálás
  • Osztatlan közös tulajdon esetén használati megállapodás – akkor szükséges, amikor egy helyrajzi számon több lakás található. Ebből az ügyvéd által készített okiratból derül ki egyértelműen, hogy melyik helyiség kinek a használatában van.

A szabad felhasználású hitelek esetén lehetőség van meglévő hitelek kiváltására is. Ekkor további benyújtandó dokumentum:

  • adott pénzintézet által kiállított, a kiváltandó hitelek fennálló tartozását tartalmazó hivatalos igazolás
  • a meglévő hitelek problémamentes törlesztését igazoló folyószámla kivonatok

A szabad felhasználású jelzáloghitel minden további dokumentum tekintetében megegyezik az ingatlanfedezet nélküli személyi kölcsön estén benyújtandó dokumentációval.

Hitelekkel kapcsolatosan tájékozódhat honlapunkon vagy tegye fel további kérdéseit Hitelszakértőnknek.

A honlapunkon található jelzáloghitel kalkulátor segítségével pedig lehetősége van kiszámolni a különböző hitelkonstrukciók legkedvezőbb törlesztő részletét. Konkrét ügylet esetén kérjen személyre szóló, díjmentes ajánlatot minden kötelezettség nélkül!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Cím!
2010.09.hó óta van bejelentett munkahelyem,havi 80E a nettó keresetem.20éves vagyok,de szabad felhasználásúhitelre lenne szükségem.,ingatlanfedezet nélkül? Kaphatok így bárhol is hitelt? Ha igen,akkor mennyi lenne a maximális összeg,amit megkapnék?
Köszönettel:Gréta

Tisztelt Cím!

Szabad felhasználású jelzáloghitelt felvehetek arra az ingatlanra, amelyet szeretnék megvásárolni?
Köszönöm válaszát.

Tisztelt Cím!

Lehetőségeinket szeretnénk felmérni, ezzel kapcsolatos infomációra lenne szükségem.
Adott egy megvásárolható ingatlan 6,7m ft, amelyre állami támogatásó lakásvásárlási hitelt kapnánk 4m ft-t. +4m ft-ra lenne még szükségünk. Van egy 7m ft-t érő tehermentes ingatlan, amelyet nem szeretnénk beterhelni, mert eladásra szánjuk. Leigazolható jövedelmünk: 1;havi 80e. 2;havi 320e.
Ugye a lakásvásárlás miatt törleszteni kell a 4m után, de más hitelünk nincs, gyerek nincs.
Érdekelne, hogy lenne e lehetőségünk a +4m ft hitel felvételéhez.
Köszönettel: Várnagy Petra

jelenleg 4 orás bejelentet munkám van 37.ft 2009 09 ben kezdtem ápolási dijt is kapok 20.ezer és anya nyugdiját tudom felmutatni 57.ezer önkormányzati lakásban lakunk milyen hitel összeget vehetek fel?