Szabad felhasználású hitel elérhető 5 éves passzív KHR-rel?

Üdvözlöm!

Az lenne a kérdésem, hogy nekem volt régen egy diákhitel szerződésem, amit felmondtak és ezért bekerültem a KHR-be. Tavaly a Magyar Követelés Kezelőtől kaptam egy kedvezményes ajánlatot, hogy ha egy bizonyos időn belül egyösszegben befizetem, akkor csak a tőketartozás 90%-át kell befizetnem. Ezt meg is tettem határidőre és passzív státuszba kerültem.

Az lenne a kérdésem, hogy ebben az esetben 1 évig maradok a passzív KHR listán vagy 5 évig?

A másik ezzel kapcsolatos, hogy szeretnénk felvenni a babaváró hitelt a feleségemmel, és hogy van-e a erre lehetőség abban az esetben is, ha 5 évig maradok a passzív KHR listán?

Az utolsó kérdésem pedig, hogy ha szeretnénk szabad felhasználású kölcsönt felvenni, és adóstársként a feleségem is bekerül (elvileg így passzívként is figyelembe vesznek), akkor neki a CSED-et és majd GYED-et elsődleges jövedelmként figyelembe veszik, vagy legalább az én jövedelmemet teljes egészében figyelembe veszik (az én nettóm 362 000)?

Előre is köszönöm a válaszukat!
Üdvözlettel,
Árpád

Kedves Árpád!

Az Ön esetében megegyezés történt a leírtak alapján. Megegyezéssel lezárt hitelügylet esetén a negatív információ a lezárást követően további 5 évig marad a KHR-ben.

Babaváró hitel esetén is vizsgálják a bankok az igénylők KHR státuszát. Minden pénzintézetnél kizáró okot jelent a negatív KHR információ. Egy olyan bankpartnerünk van, amely negatív KHR esetén is nyújt babaváró hitelt, de csak akkor, ha a korábbi mulasztás 1 éven belül és maradéktalanul visszafizetésre került. Megegyezéssel lezárt hitel esetén nem nyújtnak babaváró hitelt.

Szabad felhasználású jelzáloghitel igénylése tekintetében van olyan pénzintézet, amelynél 5 éves passzív KHR esetén is lehetőség nyílhat a hitelfelvételre. Feltétel azonban, hogy a tartozás a hitelkérelem benyújtásától számított legalább 12 hónapja rendezett legyen. Ez azt jelenti, hogy a korábbi mulasztás lezárást követő 1 év után nyújtható be a hitelkérelem. A hitelügyletben önálló jövedelmével Ön adósként, felesége cseddel, illetve gyeddel, mint kiegészítő jövedelem adóstársként szerepelhet.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

További, személyre szabott díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szép napot kívánok.
Szeretném kérdezni, hogy én passzív KHR-es vagyok és szeretnék szabad felhasználású kölcsönt felvenni.
Mennyi esélyem van erre vagy van-e lehetőségem rá?
Előre is köszönöm.


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x