Tisztelt Szakértő!

A kérdésem az lenne, tudna-e olyan bankot ajánlani, amelynél fel tudnék venni hitelt használt lakás vásárlására. A hitelbírálat szerinti kondícióim a következők: több mint egy éves határozatlan idejű munkaszerződésem van - SVÉD. Adózás utáni bevételem 550.000, amelyből 40.000 Ft-ot fizetek lakáshitelt. Angol nyelvű munkáltatói igazolásom van. Jövedelmem folyószámlára érkezik és nem vagyok BAR listán.

Ha szükség van, be tudok vonni több tehermentes ingatlant is, ha a bank megkívánja fedezetként. Rendelkezem 20% önerővel készpénzben, és feleségemmel igénybe vehetnénk a Csokot használt lakás vásárlására - ilyenkor tudom 6 hónapon belül munkaviszonyt kellene otthon létesíteni, de egyébként is ez a tervünk!

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Zsigmond

Kedves Zsigmond!

EU tagállambeli munkaviszonyból származó bevételt el tudnak fogadni a pénzintézetek lakásvásárlási hitel igénylése során. Így svéd munkaviszonnyal is lehetőség vam hitelfelvételre. A több mint egy éves határozatlan idejű munkaszerződés és a bankszámlára érkező jövedelem megfelelő. Lényeges, hogy a hitelfelvételhez állandó magyarországi lakcímmel kell rendelkezni.

A meglévő lakáshitel törlesztő részletét figyelembe kell venni a jövedelemvizsgálat során, de ez nem zárja ki az újabb hitelfelvételt. Azt kell tudni, hogy 10 éves kamatperiódusú vagy annál hossszabb időre fixált konstrukció esetén a háztartás igazolt nettó jövedelmének 60%-ába bele kell férnie az összes hiteltörlesztésnek. Szakértőink készséggel készítenek Önökre személyre szabott tájékoztatást bővebb információk ismeretében. Ehhez elsőként online adatlapunk kitöltése szükséges.

Törvényi előírás szerint a céingatlan forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel hitelként. Ezt a finanszírozási arányt csökkentheti a vásárolandó lakás területi elhelyezkedése, illetve a jövedelemvizsgálat eredménye. Megfelelő jövedelemfedezettség esetén plusz ingatlanfedezet bevonásával arra is van lehetőség, hogy akár a teljes vételár hitelből kerülön finanszírozásra.

A lakásvásárláshoz CSOK is igénybe vehető. A feltételekről IDE kattintva tájékozódhatnak. A svéd TB jogviszony igazolás is elfogadható a jogosultsághoz. A támogatási kérelem megkötését követő 180 napon belül kell vállalni a magyarországi TB jogviszony létesítését annak a félnek, aki a kinti jogviszonyt igazolást is benyújtja. Erről további ifnormáció ITT olvasható.

Az aktuális törlsztő részletekről online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhatnak előzetsen. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése