Tanácsukat kérem a következő szituációhoz:
Lányom óvónő, közalkalmazott. Svájci frank hitelt vettek fel házuk vételéhez 6 éve. Jól fizető adósok. Elmaradásuk sose volt.

2011 decemberben bejelentette a bankjánál, – Orbán úr levelére reagálva – végtörlesztési szándékát. A végtörlesztés feltételei fennálltak. Munkáltatói kedvezményes kölcsönben gondolkodtak akkor. Köztudott, hogy ez ügyben “elkerülte a kordé a szamarat”. Az ígéretből nem lett semmi konkrét, mára teljesen másról szól a téma.

Most sajnálatos haláleset miatt örökölt egy családi házat. Ennek eladásából kapott összeggel végtörleszteni szeretné svájci frank hitelét. Van-e erre mód kedvezményes árfolyamon? Milyen kedvezményt tud igénybe venni mint közalkalmazott, az esetleges végtörlesztésnél? Érdemes-e végtörleszteniük? Hitelük futamideje 30 év.

Érdeklődve várom válaszukat.
Tisztelettel.
Szilvia

Kedves Szilvia!

A saját erőből történő kedvezményes végtörlesztésre 2012. január 30-ig volt lehetőség. A kölcsön végtörlesztése jelenleg az aktuális napi árfolyamon történhet. A végtörlesztéshez kapcsolódóan közalkalmazotti kedvezmény nem érhető el.

Közalkalmazottként a lánya jelenleg az árfolyamrögzítést kérheti, ha úgy dönt, hogy mégsem végtörleszti fennálló tartozását. A közszféra dolgozójaként őt megillető kedvezményekről IDE kattintva tájékozódhat.

Mivel a devizaárfolyamok és hitelkamatok jövőbeli alakulása nem jósolható meg, ezért sajnos nem tudjuk előre megmondani, hogy a jelenlegi árfolyamon való végtörlesztéssel összességében jól járnak-e vagy sem.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése