Svájci frank hitel kiváltása lakástakarékkal

9 M FT hitelünket szeretnénk kiváltani forinthitelre, OTP lakástakarék betörlesztéses módszerrel! Vagyis 2 db 2o ezer Ft-os és 1 db 10 ezer Ft-os takarékot kívánunk most kötni 4 éves futamidőre, amivel a felvenni kívánt összeget szeretnénk kiváltani! A svájci frankos hitelünk a Kereskedelmi és Hitelbanknál van.
Hova kell fordulni a hitel, illetve a lakástakarék megkötésével kapcsolatosan és milyen járulékos költségek merülhetnek fel? A svájci frank 5 éves ideje alatt tartozásunk nem volt!
Válaszukat mielőbb várva: Tisztelettel Julianna

Kedves Julianna!

OTP lakástakarékkal kapcsolatban kérjük, forduljon az OTP lakástakarék ügyintézőjéhez, aki választ tud adni kérdésére.
A jelenlegi törvényi szabályozás értelmében a hitelközvetítők sajnos nem kapcsolódhatnak be a végtörlesztés lebonyolításába.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Forintosítás után a 100 hó türelmi idős 4 millió Ft kölcsöntőke miért emelkedett 6.251.899 Ft-ra? Futamidő 2007.12-2023.12, kölcsön 4 millió Ft (CHF), Ltp 8 év futamidő. A forintosításig törlesztettem 3.708.000 Ft-ot, az elszámolást követően (futamidő változatlan hagyásával) a tőketartozás összege 6.251.899 Ft lett. Eddig csak a kamatokat és költségeket fizettem, de az én kölcsönöm csak 4 millió Ft volt, nem pedig 6,3 millió Ft. Mi alapján kellene a kölcsön + 1/3-át még kifizetnem, amit majd még ezután kezdek törleszteni?

Kedves Éva!
Az LTP miatt a tőketartozás a forintosításig nem csökkent, s a folyósított svájci frank összeg a svájci frank árfolyamának emelkedése miatt növekedhetett meg így.


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x