Svájci frank hitel kiváltása forint alapúra 2012-ben

Tisztelt szakértő!

A kérdésem a következő lenne. Svájci frank alapú hitelem van, 2008 szeptemberében vettem fel 7 millió Ft-ot! Akkor 16 éves futamidőre és fix törlesztéssel /akkor ez volt a kedvezőbb/, ami olyan 55-60 e Ft a lakástakarék-pénztárral együtt (otp-s) havonta!

Ez még nem is sok, csak ez év novembere után fog megváltozni a hitelösszeg a LTP kifizetése után, ami vélhetőleg magasabb lesz! Érdemes-e forint alapú hitelt kötnöm és kb. mennyi lenne az összeg havonta?? Kell-e ilyenkor kezelési, egyéb díjat fizetnem a bankban szerződésmódosításkor? Ha igen, kb. mennyit??

Válaszát előre is köszönöm.
Anita

Kedves Anita!

Ahhoz, hogy össze lehessen hasonlítani a CHF hitel novembertől esedékes törlesztő részletét illetőleg a forint alapú hitelre váltást követően esedékes törlesztési kötelezettséget, további információra lenne szükség. A LTP-vel kombinált hitel betörlesztést követően várható törlesztő részletéről a hitelfolyósító banknál érdeklődhet.

A hitelkiváltáshoz tudnunk kellene, hogy mekkora összegű kölcsön kiváltásáról van szó, vagyis mennyi lenne a fennálló tartozás az aktuális árfolyamon. Az Önnek megfelelő hitelkiváltó konstrukció kiválasztásához ismernünk kellene az Ön jövedelmi helyzetét és az fedezetül bevont ingatlan adatait. Mindezt online adatlapunk kitöltésével adhatja meg. Ezt követően Hitelszakértőink tájékoztatni fogják a lehetőségekről, a várható törlesztő részlet összegéről és a hitelfelvétellel járó költségekről.

A kétféle konstrukció törlesztő részletét megismerve és összehasonlítva dönthet az esetleges hitelkiváltás mellett.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jelzáloghitelem van, pótfedezettel 25 évre, CHF alapon. 3 éve fizetem, 56.000-ről indult, most 88.000 és nem tudom hol a határ. Szeretném forint alapúra cserélni. Nettó havi jövedelmem 350.000 Ft.
Van rá lehetőségem? Kinél és hogyan?
Köszi a választ.

Svájci hitelemet szeretném forint alapúra váltani, hogy fix törlesztő részletem legyen és így hátha kevesebbet kell fizetni havonta.


4
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x