Üdvözlöm. 2005. 07. 08-án vettem fel 1.650.000.- Ft-ot svájci frankban, államilag támogatott, türelmi idős, lakás-előtakarékoskodással. A lakás-előtakarékoskodás összege lejáratkor 471.468.- Ft volt, amit nem kértem, hanem befizettem a tőkébe. Szeretném ezt a hitelt forinthitelre váltani. Nem tudom, mennyi most a fennmaradó tartozásom és hogyan alakulna a havi törlesztőrészletem. Ami most nagyon magasra szökött, ezért szeretnék egy kedvezőbbet. Várom segítségüket. Tisztelettel: Aranka

Kedves Aranka!

Ha svájci frank alapú jelzáloghitelét lakóingatlanra jegyezték be és a folyósításkor érvényes árfolyam nem haladta meg a 180 Ft-ot, akkor Ön jogosult arra, hogy hitelét 180 Ft-os, rögzített árfolyamon fizesse vissza. Ehhez igényelhet forint alapú hitelkiváltó kölcsönt. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Hiteltanácsadóink tájékoztatni fogják a lehetőségekről!

Amennyiben a kedvezményes végtörlesztés az Ön számára nem elérhető, akkor kedvezőpiaci kamatozású hitelkiváltó lehetőségekkel állunk az Ön rendelkezésére, a törlesztő részleteket ide kattintva tekintheti meg.

Tisztelt Szakértő!

2007 áprilisában használt lakás vásárlás céljából svájci frank alapú hitelt vettünk fel 20 éves futamidőre. Akkor 150 Ft-os árfolyamon volt a CHF, ma már 243 Ft, és nem tűnik biztatónak a helyzet továbbra sem.
Érdemes-e most átváltani forint-alapúra hitelünket, vagy várjunk? Mennyit bukunk vele? Van-e rá remény, hogy visszaáll az árfolyam egy elfogadható szintre?

Gyors válaszukat várva, üdvözlettel:
Györgyi
Kérdést feltette: Györgyi

Kedves Györgyi!

Ha Ön most váltja forint alapúra svájci frank hitelét, akkor biztosan realizál árfolyamveszteséget, hiszen a hitelfelvételkor érvényes CHF árfolyamhoz képest a jelenlegi lényegesen magasabb. Hogy mennyit veszíthet a mostani visszafizetéssel, az attól függ, hogy mennyi jelenleg a fennálló tartozása. Erről a hitelfolyósító pénzintézet tud felvilágosítást adni.

Nehéz megjósolni, hogy hogyan fog alakulni a jövőben a svájci frank árfolyama. Ha a frank tovább fog erősödni, akkor egy későbbi átváltással még nagyobb veszteség érhető el. Amennyiben azonban a svájci frank gyengül a forinthoz képeset, akkor előnyösebb lehet egy későbbi visszafizetés. Sajnos ezt senki nem tudja Önnek előre megjósolni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Kombinált Svájci Frank hitelem van. Szeretném Ft alapúra átváltani. Kérdésem: lehet-e magasabb a havi törlesztőm forintban, mint ahogy a frank volt. Házon belül lenne megváltva. A futamidő is marad.
Köszönettel.