Lakásvásárlásra, építésre, lakásbővítésre, korszerűsítésre, felújításra vagy szabad felhasználásra svájci frank alapú jelzáloghitelt kíván felvenni? A pénzintézeteknél már csupán 1 hónap áll az Ön rendelkezésére a hitelszerződés aláírására, amennyiben a fedezetül felajánlott ingatlan forgalmi értékének 45%-nál magasabb kölcsönösszeget szeretne igényelni.

Ez év március 1-től ugyanis életbe lép a devizahitelek finanszírozási arányát korlátozó kormányrendelet. Ettől az időponttól kezdődően a svájci frank alapon nyújtott hitelkonstrukciók esetén a fedezetül szolgáló ingatlan forgalmi értékének legfeljebb 45%-ig terjedő hitelezésére lesz lehetőség. A rendeletben meghatározott időpont nem a kölcsönkérelmek bankba történő beadására, hanem a kölcsönszerződések aláírásának dátumára vonatkozik. E szerint, ha Ön 2010. február 28-ig nem rendelkezik a pénzintézettel megkötött hitelszerződéssel, akkor már csak az alacsonyabb, jelen esetben 45%-os finanszírozási hányadra számíthat.

A bankok többsége a pénzügyi válság hatására megszüntette svájci frank alapon történő hitelezését, ám partnerpénzintézeteinknél továbbra is elérhetők a svájci frank alapú konstrukciók. Bankpartnereiknél 45%-nál magasabb finanszírozási arányra van lehetőség svájci frank alapú hitelfelvétel esetén nemcsak lakáscélú, hanem szabad felhasználású hitelkonstrukció igénylésekor is.

A jelenlegi maximális finanszírozási arány általában az ingatlan hitelbiztosítéki értékének 80%-a, de kamatfelár ellenében 80%, illetve a pénzintézet által elvárt jövedelem igazolása esetén a hitelbiztosítéki érték 90-95%-áig történő hitelnyújtás is lehetséges. A hitelbiztosítéki érték százalékos mértéke függ a fedezeti ingatlan földrajzi elhelyezkedésétől és jelenlegi állapotától is. Optimális esetben ez az ingatlan forgalmi értékének akár 80%-os meghitelezését is lehetővé teszi, ellentétben a 2010. március 1-től hatályba lépő 45%-os finanszírozási aránnyal.

Amennyiben Ön az igazolt jövedelme alapján csupán az ingatlan hitelbiztosítéki értékének 80%-áig történő hitelezésére jogosult, akkor ez az ingatlan forgalmi értékének körülbelül 60%-os terhelését jelenti, ami jelenleg még mindig 15%-kal magasabb hitelfelvételt tesz lehetővé, mint a márciustól érvényes finanszírozási hányad.

Amennyiben Ön arra kíváncsi, hogy igazolható jövedelme alapján pontosan mekkora ősszegű hitelhez juthat svájci frank alapon, akkor kérjük, töltse ki a honlapunkon található ajánlatkérő nyomtatványt. Hitelezési Tanácsadóink 1 munkanap alatt elkészítik az ön számára legkedvezőbb svájci frank konstrukciókat tartalmazó díjmentes ajánlatot, így tájékozódhat az aktuális svájci frank alapú törlesztő részletekről is.

A Hitelnet által kínált, svájci frank alapon folyósított hiteltermékek havi törlesztő részletét Ön is pillanatok alatt kiszámolhatja a honlapunkon lévő Hitelkalkulátor segítségével az Ön által megadott hitelösszegre és futamidőre vonatkozóan.

Ha megtalálta az igényeinek megfelelő svájci frank alapú konstrukciót, akkor Kollégáink elvégzik a hitelügylet előzetes bírálatát, majd az összeállított hitelkérelmet eljuttatják a kívánt bankba. A Hitelnet teljes körű hitelügyintézéssel várja ügyfeleit, így a pénzintézetekben és földhivatalokban sem Önnek kell sorban állnia. Amennyiben irodánk szolgáltatásait igénybe véve bonyolítja hitelügyletét, nem kell attól tartania, hogy hitelszerződése február 28-ig nem kerül aláírásra.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése