Tisztelt Hitelnet!

2005-ben használt lakás vásárlásához vettem fel 15.000 €-t, aminek a futama 15 év. A kérdésem; hogyan tudnám kiváltani a hátralevő hitelemet, fedezetként csak a saját tulajdonú lakás ingatlan szolgál.

Jelenleg egy Fundamenta lakáscélú előtakarékossági szerződéssel rendelkezem, aminek az ideje ez év októberében jár le. A szerződés szerint havi 20.150 Ft. került befizetésre. Kisvállalkozóként tevékenykedem, havi fix jövedelemmel nem rendelkezem, a minimálbér kategóriában tartozom.

Előre is köszönöm javaslatukat.
Laci

Kedves Laci!

Adósságrendező hitel elvileg már minimálbérrel is igényelhető, de hogy ekkora jövedelem elegendő-e adott esetben az adósságrendező hitel felvételéhez, az függ a fedezetül szolgáló lakás értékétől és területi elhelyezkedésétől is. Vállalkozóként legalább a minimálbér összegét elérő NAV jövedelemigazolás szükséges, továbbá nemleges köztartozásról szóló - szintén NAV által kiállított - igazolást kell bemutatni. A vállalkozásnak legalább egy lezárt évvel kell rendelkeznie.

A Fundamenta előtakarékossággal kapcsolatban két megoldás lehetséges. Vagy megvárja a szerződés lejáratát és a hitelbe történő betörlesztést, s ez esetben annyival kevesebb adósságrendező hitelt kell majd felvenni vagy kiváltja most a lakáshitelt úgy, hogy a Fundamenta szerződést tovább fizeti, s az elért megtakarítást lejáratkor lakáscélra használja fel.

Javasoljuk, hogy online adósságrendező hitelkalkulátorunk segítéségével számolja ki a jelenleg elérhető adósságrendező hitelek várható törlesztő részletét, s annak függvényében döntsön az esetleges adósságrendezésről. Személyre szóló, díjmentes adósságrendező hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitelkiváltó konstrukciókról!

További kérdés esetén Hiteltanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Tanácsot szeretnék kérni. Van jövedelmem, de sajnos ezt özvegyi nyugdíj feléledés címén kapom, mert betöltöttem az 55. évet. Eddig a gyerekek után kaptam. Most tavaly óta özvegyi nyugdíj feléledés címén. Erre ugye sehol nem adnak kölcsönt? Azt szeretném megkérdezni, hogy mivel saját tulajdonú a lakás és tehermentes, kaphatok-e rá hitelt?

Cib banknál lévő hitelemet szeretném kiváltani, amit kb. 3 éve vettem föl autóra, eurós alappal. 1.300.000 Ft-os tartozás van még rá, ebből 180.000-t már mai nappal be kellet volna fizessek. Ausztriai munkahelyem van, 1600€ a havi jövedelmem. Van otthoni állandó lakcímem, viszont folyószámlám otthon nincs, de édesanyám vagy élettársam rendelkezik ilyennel.