Lakáshitelek igénylésekor számos hiteltermék közül választhatja ki a hitelt felvenni szándékozó ügyfél a számára optimális hitelkonstrukciót. A kamatozás típusa szerint választhatók piaci kamatozású, állami kamattámogatású és árazásukban úgynevezett báziskamathoz vagy referencia kamathoz kötött hiteltermékek egyaránt.

Az állami kamattámogatású lakáshitelekről tudni kell, hogy jogszabály határozza meg, hogy mely hitelcélok esetén igényelhető:

Pénzügyi partnereink által kínált lakáshitelek ugyan a pénzügyi és gazdasági válság után kevésbé kedvező kamatláb mellett voltak elérhetők, azonban az elmúlt időszakban egyre kedvezőbb lakáshitel kamatokkal találkozhatunk.

Az állami kamattámogatású lakáskölcsönök esetében a kedvező kamatszint az állam által – a futamidő első öt vagy húsz évében – biztosított kamattámogatásnak köszönhető. A referencia kamathoz kötött lakáshiteleknél a kedvező kamatláb az alacsony báziskamat segítségével érhető el. A referencia kamat esetleges további mérséklődésével az ügyfelek által fizetendő ügyleti kamat mértéke is csökken, ami a havonta esedékes törlesztő részletben is érzékelteti kedvező hatását.

A kedvező lakáshitel kamatokon túl bankpartnereink további kamatkedvezményt is nyújtanak meghatározott feltételek teljesülése esetén, mely feltételekről a Hitelnet irodái és Partnerei készséggel adnak felvilágosítást. A kamatkedvezmény jellemzően a lakáshitel első kamatperiódusában érvényesül.

A kedvező kamat mellett nyújtott lakáshitelek esetén felmerülő járulékos költségekről szintén a Hitelnetnél kaphat teljes körű felvilágosítást!
Ha kíváncsi a kedvező kamatláb mellett elérhető lakáshitelek havi törlesztő részletére, akkor honlapunkon keresztül egyénre szabott díjmentes ajánlatot is kérhet, melyben Hitelszakértőink részletes tájékoztatást nyújtanak a lakáshitelekkel kapcsolatban.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

jo napot!Én egy 4 millios ingatlant szeretnénk venni és ehhez 2.5 millio forintot szeretnénk felvenni.Érdeklödöm egy kedvező hitelkonstrukcio iránt. Előre is köszönöm.

Jó napot!
Érdeklődnék,hogy 3 kiskorú gyermekünk van és első lakást szeretnénk vásárolni.Fenálló tartozásunk van,személyi hitel ami havi 25 ezer.Nem vagyunk bár listások.Párom a kereső a családban ,90000 ft a leigazolható jövedelme.Én gyesen vagyok.Önerővel nem rendelkezünk.A megvásárolni kivánt lakás,6 millió a forgalmi értéke és 4 millioért adná el a tulajdonos.Tehermentes az ingatlan.
Kérném tájékoztasson milyen lehetőségünk van!Köszönettel:Kiss Judit

Tisztelt Cím!A lakásomon jelzáloghitelem van,amit rendesen fizetek.Bárlistára más miatt kerültem,sajnos belementem abba,hogy az én nevemre vegyen fel egy rokon kölcsönöket,amit nem fizetett,ezért felmondták.Sajnos nem adott bele egy fillért sem,ennek ellenére már sokat törlesztettem. A maradék megfizetéséhez képtelen vagyok a fizetésemből előteremteni a pénzt,így passzívvá sem tudok válni. Hogyan lehetne ebből az ördögi körből kijutni? Hiába ajánlja mindenki,hogy fizessem ki a tartozást,ha egyszerűen nem marad még a számlákra sem elég.Tudom,hogy nagyot hibáztam,de ezt csak egy újabb hitellel lehetne rendbe hozni,ami még beleférne a havi kiadásokba akkor,ha az aktív tartozásokat letudnám vele. Nagyon sok ijesztő cikket olvastam már az újabb hitelfelvételek lehetőségeiről,de nincs más megoldás.Mást nem tudok bevonni,a lakásomra már nem lehet többet terhelni.Ezek szerint nincs ebből normális kiút?

Szabadfelhasználású lakás hitelem van.2006-ban vettem fel.Négy millió kilencszázat,ezt szeretném kiváltani.Sajnos bár listán vagyok,de nem ezzel a hitelemmel.Providenttől 25000-ezerrel.Pest megyében lakom,családi ház a tulajdonom.Forgalmi értéke kb 15000000 Milyen hitelt kaphatnék.Sürgős volna. Köszönöm.