Referencia kölcsön

A referencia kölcsön olyan hitelkonstrukciót jelent, melynél az ügyfél által fizetendő kölcsön kamatlába árazásában úgynevezett referencia kamathoz kötött. Több pénzügyi partnerünknél bevezetésre került már e hiteltermék, melynek kamata az első évben fix, azt követően pedig a referencia kamat mértékétől függ.

Hogyan változik az árazásában referencia kamathoz kötött kölcsön az első évet követően?

Az első ügyleti év után a hitel kamatlába a 6 havi BUBOR értékéhez, mint referencia kamathoz rögzített. Ez azt jelenti, hogy a kamat változása az hitelfelvevők számára átlátható, ugyanis azt nem a pénzintézet, hanem az aktuális piaci viszonyok befolyásolják.

A BUBOR a Budapest Bankközi Hitel Kamatláb angol nyelvű rövidítése. Ennek a referencia kamatnak az értékét a Magyar Nemzeti Bank minden banki munkanapon rögzíti és széles körben, minden számára hozzáférhetővé teszi. A BUBOR értékének alakulására jellemző, hogy a Magyar Nemzeti Bank által megállapított jegybanki alapkamatot követi.

Miért érdemes igénybe venni a referencia kölcsönt?

  • A devizahitelek törlesztő részletéhez hasonlóan kedvező havi törlesztés érhető el általa, így versenyképes a bankpiacon elérhető euró hitelekkel szemben is.
  • A referencia kölcsön esetében nem kell árfolyam kockázatot vállalni, független az árfolyamok alakulásától.
  • Kiszámítható, biztos kamatozású kölcsönt jelent.

Miért érdemes most igényelni a referencia kölcsönt?

Bankpartnerünknél a 2010. április 15-ig elindított referencia kölcsön esetén az alábbi járulékos költségek kerülnek elengedésre

  • Tulajdoni lap lekérdezésének díja
  • Folyósítási jutalék
  • Az értékbecslés díját a pénzintézet folyósításkor visszautalja.

Amennyiben lakáscélú vagy szabad felhasználású terveihez Ön is a referencia kölcsönt szeretné igénybe venni, akkor ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével kérjen személyre szóló ajánlatot. Hitelezési Tanácsadóink az Ön igényeinek megfelelően elkészítik a díjmentes ajánlatot, melyből megtudhatja a felvenni kívánt kölcsön havi törlesztő részletét is. A referencia kölcsönnel kapcsolatban felmerült egyéb kérdésekben keresse Hitelszakértőinket, akik személyesen, telefonon és e-mailben egyaránt elérhetők.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x