PhD ösztöndíj elfogadható jövedelemként hitelkiváltásnál?

Tisztelt Hitelnet!

Az Erste Banknál 2012. márciusa óta van egy 3,6 milliós forint alapú, szabad felhasználású jelzáloghitelem, 25 éves futamidővel, 6 hónapos kamatperiódussal és 14,1%-os THM-mel, ami a felvétel óta nem változott és úgy tűnik nem is fog.

A jelenlegi, kedvezőbb THM-ek (8-9%) kapcsán megpróbáltam más hitelkonstrukcióra váltani, de elutasító választ kaptam, mert a jövedelemforrásaim nem találják megfelelőnek: határozatlan idejű félállásomból 57.000 Ft-ot, 2013. szeptembertől 2016. 08. 31-ig tartó PhD ösztöndíjamból pedig 100.500 Ft-ot tudok igazolni. Lakásom forgalmi értéke 9-10 millió forint, a törlesztőrészleteket pontosan fizetni tudom (havi 44.000 Ft). Az Erste, az UniCredit és BB nem fogadja el a PhD ösztöndíjat jövedelemként. Vagy a futamidőt szeretném csökkenteni, vagy a törlesztőrészlet összegét, amit a jelenlegi THM-ek lehetővé tennének.

Kérdésem: van-e olyan Bank, amely ebben a helyzetben figyelemebe veszi a jövedelmeim és végrehajtható a hitelkiváltás egy jobb kamattal?
Köszönettel:
Erika

Kedves Erika!

Pénzügyi partnereink között van olyan bank, amely elsődleges, önálló jövedelemként elfogadja hitelfelvétel során az ösztöndíjat. Ennek feltétele, hogy az általuk vezetett lakossági folyószámlára érkezzen az ösztöndíj. Ez esetben egyéb módon nem is kell igazolni az ösztöndíjat. Amennyiben nem az adott pénzintézetnél vezetett bankszámlára kapja az ösztöndíjat, akkor nem vehető figyelembe ez a jövedelemforrás még akkor sem, ha az hivatalosan igazolható.

Az ösztöndíj mellett figyelembe vehető a határozatlan idejű munkaviszonyából származó keresete is. Ha azonban az ösztöndíj fenti módon nem igazolható, akkor önmagában az 57.000 Ft-os jövedelem sem elegendő, mert a hitelfelvételhez legalább a 8 órás mindenkori összegét elérő keresetet kell igazolni.

Az ingatlanfedezettséget tekintve nem lenne probléma. 9-10 millió forint értékű lakásra felvehető 3,6 millió forint.

A jelenleg elérhető hitelkiváltó konstrukciók – mint ahogy arról online hitelkiváltás kalkulátorunk segítségével Ön is meggyőződhetett – lényegesen kedvezőbb kondíciókat jelentenek mostani hitelénél. Változatlan futamidő mellett szinte felére csökkenthető a törlesztő részlet összege, illetve a jelenlegi havi törlesztést vállalva akár 10 év alatt is visszafizethető a kölcsön.

Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Szakértőink a további részletek ismeretében személyre szabott, díjmentes hitelajánlatban fogják Önt tájékoztatni a fenti jövedelmekkel elérhető hitelkiváltó konstrukciókról!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x