Tisztelt Hitelnet!

Az egyik Önökéhez hasonló oldalon a következőket találtam:
Tegnap este pontosító jogszabályok jelentek meg a Magyar Közlönyben (06.26.)

3. Felvehetik a Babaváró támogatást az elmaradásaikat rendező „rossz” adósok
A módosítások kedvezőbb helyzetbe hozzák azokat a hiteleiket rosszul fizető adósokat is, akik elmaradásaik miatt felkerültek a negatív KHR listára (BAR lista). A változások alapján már igényelhetik a kedvező hitelt akár már az elmaradásaik rendezését követően azonnal. Az eddigi szabályok értelmében a hátralékaik kifizetését követően egy éven belül nem lett volna lehetőségük kérelmük beadására.

Fontos megjegyeznünk, hogy ez a változás elvi lehetőséget biztosít ezeknek az ügyfeleknek a hitel felvételére. Azonban nem jelenti automatikusan azt, hogy a bankok hitelképesnek is fogják minősíteni ezeket a kérelmezőket.

A kérdésem, hogy a fent leírtak mennyiben fedik a valóságot?
Ugyanis én passzívként szerepelek, viszont a K&H Bank elutasított.

Önöknek van olyan partnerük, akiknél passzív státusszal élhetnénk a lehetőséggel? Minden más feltételünk rendben van!

Tisztelettel.
Milán

Kedves Milán!

A vonatkozó kormányrendelet a babaváró hitel igénybevételi feltételeként valóban rögzíti:

“egyiküknek sincs a központi hitelinformációs rendszerről szóló 2011. évi CXXII. törvény (a továbbiakban: 2011. évi CXXII. törvény) 11. § (1) bekezdése szerinti, a Központi Hitelinformációs Rendszerben (a továbbiakban: KHR) nyilvántartott tartozása, ide nem értve azt az esetet, amikor a késedelmes tartozás teljesítése már megtörtént, azonban a teljesítésre a kölcsönkérelem benyújtását megelőző egy éven belül került sor, és a 2011. évi CXXII. törvény 8. § (4) bekezdése alapján a hiteladósra vonatkozó referenciaadatot a KHR-ből még nem törölték”

Ez alapján a fentiek valóban fedik a valóságot. Azt azonban tudni kell, annak ellenére, hogy a jogszabály megengedi a teljesítéssel 1 éven belül lezárt ügyletek esetén is a hitelfelvétel lehetőségét, a hitelintézetek belső szabályzatuk alapján ennél szigorúbb irányban eltérhetnek és el is térnek.

Bankpartnereink között egy olyan pénzintézetnél van, amely a jogszabályban rögzítetteknek megfelelően hitelezi az ügyfeleket, amennyiben a korábbi elmaradást az ügyfél saját maga rendezte. Ezzel kapcsolatban Szakértőink készséggel adnak Önnek további tájékoztatást. Ehhez elsőként kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmenesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

72 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdv!
Tavaly május 6-án fizettem ki egy összegben a folyószámla hitelem. Előtte csekken fizettem. Passzív státuszban vagyok.
Igényelhetjük-e párommal a Babavárót vagy sem?

Üdv!
Szerintem minden feltételnek megfelelnénk, de a feleségem még csak Augusztusban lesz 19 éves! A babaváró szabályai között 18 év a korhatár, de azt is tudjuk, hogy a bankok általában 21 éves alsó korhatárt határoznak meg! Kérem, ha lehet válaszoljanak itt röviden, hogy létezhet-e erre megoldás az önök segítségével, mert enélkül nem szeretném rabolni az önök idejét sem, meg én se kérném ki magam a munkából, ha erre nincs megoldás.
Köszönöm.

Üdv!
Érdeklődnék, hogy kaphatok-e babaváró hitelt, ha minden tartozásomat kifizettem, de szerepelnek az adataim még egy évig a KHR listán?
Egy régi Provident hitel miatt, amit az Intrum Zrt- nek fizettem vissza.
Előre is köszönöm a választ!

Üdv!
Múlt hónapban minden tartozásom rendeztem OTP Factory felé. Már nincs tartozásom. Passzív bár listás vagyok, így már nem aktív!
Van rá lehetőségem babaváró hitel igénylésre?
Köszönöm.

Jó estét!
Még ebben az évben kifizetem egy összegben a tartozásom a eosnak. Úgy mire számíthatok babaváróval kapcsolatban?

Fel szeretnénk venni a babaváró hitelt, de én passzív vagyok.
Így fel tudnánk venni a hitelt? Ha igen, akkor melyik banknál?

Jó napot!
Olyan kérdésem lenne, hogy a feleségemmel mind a ketten passzív bárosok vagyunk és babavárót szeretnénk igényelni.
Elérhető-e számunkra?
Zoltán

Volt egy hitelkártya tartozásom, amit végrehajtási eljárás során rendeztem, 2019 végén. Házat szeretnénk építeni a férjemmel, babaváró hitel, OTK, CSOK, ezeket vennénk fel.
Jelen pillanatban én gyeden vagyok.
Milyen hitel kapnánk?

Jó napot!
Megegyezéssel fizettem vissza a tartozásom a faktoringnak 2019-ben, így 5 év passzívra kerültem. Napokban beszéltem velük, hogy visszafizetnem a teljes tartozásom. Meg is kaptam a csekket! Hogyha kifizetnem, azt mondták 1 éves passzív státuszba kerülök!
Tudom-e utána igényelni a Babavárót?

Jó napot.
Érdeklődnék, hogy van-e esetleg már arra lehetőség, hogy babaváró hitelt vegyünk fel akkor, ha volt egy régi tartózásom, amit rendeztem egy összegben, de passzív státusszal fent vagyok a KHR rendszerében?
Köszönöm.

Jó napot
Èrdeklődeni szeretnèk a bavaváró hitelről.
Sajnos rajta vagyok a khr listán,nem fizettem a tartozásaimat és volt hogy megállapodtam a Provident el de azt sem fizettem.
Kérdésem az lenne hogy ha kifizetem egy összegben lehetőségem lenne esetleg a babaváró hitel felvètelère ?

Tisztelt Hitelnet!Hitel megállapodással rendeztem a tartozásom,az OTP factoringnál!Ugye bár akkor 5èvig vagyok passzív státuszba.Fèl èv,vagy 1èv státusz szüksèges ahhoz,hogy igènyelhessük a babavárò hitelt?Köszönöm!

Jó napot!
Érdeklődnék, hogy passzív bár lista esetén felvehető-e a babaváró hitel?
Egy összegben rendeztem a tartozásom 4 hónapja.

Tisztelt Szakértő,
Érdeklődni szeretnék, hogy az elolvasott hitelszempontok alapján akkor nem vagyok-e jogosult a hitelre, ha kifizetett hitelem van, de még a negatív listán vagyok.
Van-e olyan bank, aki elfogadja?
Köszönöm válaszát,
Laura

Passzív khr listával melyik bankhoz lehet menni? A többi feltételnek megfelelünk.

Szép napot!
Páromnak van egy Provident elmaradása és nekem egy pár hitelem, amit rendszeresen fizetek. Szeretném kitisztázni a hiteleinket, hogy csak 1 személyi kölcsönöm legyen. Viszont utána igényelnénk a babavárót meg a csokot, hogy vegyünk egy házat.
Melyik banknál nem gond, ha a párom passzív khr-es lesz? A fő adós én lennék. Mert akkor attól a banktól vennék személyi hitelt, illetve oda vinném a fizumat is.
Köszönöm válaszukat!

Jó napot!
Érdeklődnék, hogy volt egy tartozásom a Provident Zrt felé és bár listára kerültem, de azóta rendeztem a hitelem egy összegben, de csak 3 hónap telt el. Passzív listán vagyok, de szeretnék hitelt felvenni.
Milyen lehetőségek vannak?
Előre is köszönöm a válaszát.

Megegyezésre került egy OTP faktoring hitel 2017-ben. Passzív báron vagyok.
Hogyan tudnám a babaváró hitelt felvenni?
Előre is köszönöm.

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Babaváró hitel felvételében gondolkodunk az alábbi körülmények mentén:
– lakáshitelt szeretnénk kiváltani (tőketartozás kb. 10 M Ft, aktuálisan 9,948 M Ft)
– házasságban élünk, mindketten 40 év alattiak vagyunk
– az egyik fél passzív státusszal szerepel a KHR-ben (alap kérdés ehhez kapcsolódik)
– van egy gyerekünk
– jövedelmi oldalról van egy közel 10 éves alkalmazotti jogviszony, illetve egy KATA-s vállalkozás
Annak már utánajártunk, hogy elméletileg megfelelünk a kritériumoknak a KHR státuszt leszámítva, azt olvastuk az Önök honlapján egy ügyfélnek adott válaszban, hogy van egy bank, aki passzív KHR státusszal is hitelez.
Első körben az érdekelne, hogy ez még mindig így van-e. Amennyiben igen, akkor tartom célszerűnek további részletekbe bocsátkozni.
Köszönettel és üdvözlettel,
Judit

Párommal szeretnénk a babaváró kölcsönt igénybe venni, de ő passzív státuszban szerepel a KHR-en.
Ez lehetséges?

Üdvözlöm.
Bocsánat az előbb nem sikerült leírnom teljesen, amit szerettem volna kérdezni. Tehát volt egy hitelem, amit nem tudtam fizetni, így az OTP faktoringhez került. Fizettem is részletre, de később kaptam egy lehetőséget kedvezményezett kifizetésre. Ezzel a lehetősséggel tudtam élni, tehát rendeztem a tartozásomat kedvezményesen.
Így van lehetőségem a babaváró hitelhez?
Köszönöm.

Üdv.
A kérdésem a következő. Babavárót szeretnénk igényelni a párommal. Én kb. 3 éve az OTP faktoringnak visszafizettem a tart. Kértem egy zárást, és azt az összeget. Igazából azt nem tudjuk, hogy ez milyen címszón szerepel. Ügyfél által rendezett vagy megegyezés szerint. Ha válaszával tudna segíteni, köszönöm.
Igényelhetjük a babaváró hitelt?
Tisztelettel.

Tisztelt Szakértő!
Azt olvastam egyik cikkükben, hogy van egy olyan bank, mely passzív BAR listával folyósít babaváró hitelt (tehát már nincs tartozásuk).
Szeretném, ha megküldené a bank nevét, mivel a családomban van ilyen, és szeretnék felvenni a hitelt.
Fáradozását előre is köszönöm, üdvözlettel, János

Üdvözlöm!
Férjemmel szeretnénk igényelni a babaváró hitelt. Passzív KHR listán szerepel a férjem! Semmilyen más tartozásunk nincs!
Meg kapnánk így a babaváró hitelt?
Köszönőm!

Üdvözlöm.
Szeretnék érdeklődni, hogy babaváró hitelt szeretnénk igényelni, viszont párom passzív KHR-es. Megállapodással 3 éve rendezve lett az OTP faktoring felé.
Ilyen esetben igényelhető a babaváró?
Válaszát köszönöm!

Tiszteletem. Érdeklődni szeretnék, ha babaváró hitel szeretnénk felvenni de a párom szerepel a KHR listán de én lennék az igénylő. Van e esély igénybe venni. Köszönöm.

Üdvözlöm,
Az lenne a kérdésem, hogy passzív KHR esetén van-e lehetőség a babaváró hitelt felvenni. Egy lakáshitel miatt kerültünk a KHR listára, ami az OTP Faktoring Zrt-vel kötött megállapodás teljesítésével zárult.
Köszönettel,
István

Tisztelt Cím,
Szeretnénk a feleségemmel Babaváró hitelt igényelni. Sajnos egy régi családi tartozás az én nevemen volt így AKTÍV KHR-es voltam. Ezt a tartozást viszont nemrég rendeztem. Az OTP faktoring -tól meg is érkezett a tartozás rendezéséről szóló dokumentum. Kifizettem a teljes tőketartozást ( kamatot nem ). Így gondolom ez elengedésnek minősül.
Az én jövedelmem jelenleg net. 400.000 ft ( több mint 6 éves munkaviszony ) ebből 72.000 ft-ot fizetek gyerektartásra.
A feleségem jelneleg gyed-en van ( 157.000 ft ).
Egy 51.000 ft -os autó hitellel rendelkezünk még 2 évig.
Úgy tudom az Önöknél van lehetőség megoldást találni.
Köszönettel,
Kornél

T. Hitelnet!
Babaváró kölcsön igényelhető azonnal abban az esetben, ha a KHR listán szereplő tartozásomat rendezem, erről az igazolás a kezemben van? Vagy van várakozási idő?
Köszönettel.
Andrea

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy abban az esetben van-e lehetőség babaváró kölcsön igénylésre, ha a házaspár egyik tagja passzívként szerepel a KHR-ben. Tartozását a bankkal történt megegyezés szerint fizette ki. Egy év után ez esetben is igényelhető a babaváró támogatás? Köszönöm a válaszát!