Üdvözlöm!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy KHR-re kerültem egy személyi kölcsön miatt. Tavaly augusztusban kaptam levelet a végrehajtó irodától, hogy rendeztem a tartozásomat. A tartozás úgy lett rendezve, hogy semmit nem engedtek belőle, és nem egyezkedtem velük semmiről. Volt 2 millió forint, kimentem külföldre és hívtam őket, hogy hova és mennyit utaljak havonta, mert rendezem. Kaptam számlaszámot ahova küldtem, és pár hónap után rendezve lett. Erről tavaly augusztusban jött levél, hogy nem tartozok, és rendeztem mindent.

Eltelt egy év kereken és most szeptemberben érdeklődtem személyi kölcsön miatt. Fizetésem, minden papír rendben volt és előttem sorolta a hölgy a bankban, hogy mik nem voltak rendben régebben, amikor lekérte a KHR-t. Mindenhol azt olvastam, hogy 1 év után törlődik ebben a formában a dolog, mégis azt mondták, hogy így sajnos nem tudok felvenni semmit.

Ha rendezés történt tavaly augusztusban, akkor most szeptemberben hogy lehet ez a probléma. Az 1 év törlődés megtörtenik csak nem napra pontosan, hanem várjak kb. novemberig csak egy példát írtam most, vagy a törlés az azt jelenti, hogy még jó sokáig lát mindent a bank, hiába rendeztem, mert így egyik banknál sincs lehetőség.

A hölgy annyit mondott még a bankban, hogy próbálkozzon év vége felé mondjuk november. Nem értettem, hogy miért beszélt novemberi hónapról, amikor augusztusban lejárt az év.

Segítségüket előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Viktor

Kedves Viktor!

Teljesítéssel lezárt mulasztás esetén a negatív információ további 1 évig látszódik a KHR-ben. Úgy tudjuk azonban, hogy az 1 év eltelte után néhány napon belül törlődik ez a negatív információ.

Ha esetleg mégis megegyezéssel zárult a korábbi hitelügylet, akkor a negatív információ nem 1, hanem 5 évig látható a KHR-ben. Ez esetben személyi hitel felvételére bankpartnereinknél nincs lehetőség.

Javasoljuk, hogy az érintett bankkal egyeztesse, hogy milyen módon zárult a korábbi ügylet és ennek megfelelően kellene a hitelintézetnek a KHR-ből történő törlést rendezni.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Amennyiben végleges törlésre kerülnek az adatok, lesz lehetősége személyi hitel felvételére. Szakértőink készséggel tájékoztatják ekkor az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról. Ehhez majd online adatlapunkat kellene kitölteni. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm Önöket!
Volt egy tartozásom, amit megegyezéssel megszüntettem adott intézettel és így felkerültem KHR listára és 5 évig passzív státuszba kerültem. Két évvel később (azaz idén) ki tudtam fizetni az elengedett részt, ezáltal a KHR lista egy éves státuszra kellene, hogy váltson. 10 nap elteltével még mindig ugyanabban a státuszban vagyok.
A kérdésem az, hogy van-e valamilyen időkorlát, amire hivatkozva megtudom sürgetni a dolgokat? Van-e bármilyen törvény arra, hogy mennyi ideje van akár a BISZ-nek, akár az adott intézmények arra, hogy eljárjon az ügyekben? Kezdek kifogyni a türelemből amit kérünk és fontos lenne, hogy mihamarabb megtörténjen a státusz váltás.
Válaszukat előre is köszönöm!