Passzív báros önerő nélkül, de jó fizetéssel kaphat lakáshitelt?

Érdeklődni szeretnék, ha jövedelmem havi nettó 130.000.- Ft és passzív báros vagyok, aki pár hónapja rendezte a tartozását. Nincs ingatlanfedezetem, amit bevonhatnék és önerőnk sincs. Kezesként bevonható élettársam, akinek a havi keresete: 80.000.- Ft. Neki egy motor hitele van, ami havi 7800 Ft, más hitele nincs és bárlistán sem szerepel.

Kérdésem a következő lenne:
Felvehetek-e használt lakásvásárlásra hitelt passzív bárosként és melyik hitelintézetnél?
Ha igen, 6 000 000.- Ft lenne az ingatlan, mennyi havi törlesztőre számíthatok, ha a leghosszabb futamidő mellet döntök? Életkorom: 30.
Nem gond, hogy sem önerőm, se ingatlanfedezetem sincs? Vagy ingatlanfedezetnek felajánlható a megvásárolandó ingatlan is?

Várom mielőbbi válaszát.
Köszönettel: Szilvi

Kedves Szilvi!

Passzív bárosként jelenleg sajnos egyik pénzintézetnél sincs lehetősége hitelfelvételre. Passzív státuszban a bankok 1 évig tartják nyilván az ügyfeleket. Az év lejárata után adatai törlésre kerülnek a BAR listáról, ekkor ismét jogosult lehet hiteligénylésre.

Lakásvásárlás esetén bevonható fedezetként a megvásárolni kívánt ingatlan, ám ennek – jövedelemtől függően – maximum a 80%-a vehető fel. A vételár hiányzó összegével saját erőben kell rendelkezni vagy ennek hiányában kiegészítő ingatlanfedezet bevonására van szükség.

Fentiek alapján jelenleg sajnos nem tudunk az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő ajánlatot készíteni.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedves Hitelnet,
2014 júliusáig még szerepelek a KHR listáján, mint passzív BAR-os. Tartozásomat egy összegben fizettem ki. Most szeretnénk egy 8 M forintos házat vásárolni.
Párom nem BAR-os, nincs semmilyen hitele, havi jövedelme 100.000 Ft, munkahelyén 18 éve dolgozik. Én 3 éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, havi jövedelmem 300.000 Ft. Rendelkezünk 1.000.000 Ft önerővel, továbbá van 1.600.000 forintunk FUNDAMENTA lakáselőtakarékossági számlán.
Ön szerint van-e olyan bank aki, esetleg nyújtana nekünk lakáshitelt?
Válaszát előre is köszönöm,
Katalin

Kedves Katalin!
Jelenleg sajnos nincs olyan pénzügyi partnerünk, amely passzív BAR lista esetén nyújtana hitelt. Hitelfelvételre a leírtak alapján 2014 júliusától lesz lehetősége, amikor is adatai a passzív BAR státuszból is törlésre kerülnek.

Üdvözlöm!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék szabad felhasználású hitelt. Nincs fedezetem és kértek kezest, de nincs, csak édesapám, viszont ő nem rég lett passzív báros!Ő lehetne a kezesem?

Szeretnénk házat vásárolni. Mik a feltételek, mivel bárosok vagyunk.
Van-e valami lehetőség?

Sajnos olyan helyzetbe kerültünk, hogy férjem a testvére által felkerült a bárlistára és ezáltal nem tud hitelt felvenni. Én nem szerepelek rajta és az a kérdésem, hogy családtag nyugdíjas bevonható a hitel felvételbe, amit lakásvásárlásra fordítanánk? Milyen feltételek szükségesek hozzá?


8
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x