Érdeklődni szeretnék, ha jövedelmem havi nettó 130.000.- Ft és passzív báros vagyok, aki pár hónapja rendezte a tartozását. Nincs ingatlanfedezetem, amit bevonhatnék és önerőnk sincs. Kezesként bevonható élettársam, akinek a havi keresete: 80.000.- Ft. Neki egy motor hitele van, ami havi 7800 Ft, más hitele nincs és bárlistán sem szerepel.

Kérdésem a következő lenne:
Felvehetek-e használt lakásvásárlásra hitelt passzív bárosként és melyik hitelintézetnél?
Ha igen, 6 000 000.- Ft lenne az ingatlan, mennyi havi törlesztőre számíthatok, ha a leghosszabb futamidő mellet döntök? Életkorom: 30.
Nem gond, hogy sem önerőm, se ingatlanfedezetem sincs? Vagy ingatlanfedezetnek felajánlható a megvásárolandó ingatlan is?

Várom mielőbbi válaszát.
Köszönettel: Szilvi

Kedves Szilvi!

Passzív bárosként jelenleg sajnos egyik pénzintézetnél sincs lehetősége hitelfelvételre. Passzív státuszban a bankok 1 évig tartják nyilván az ügyfeleket. Az év lejárata után adatai törlésre kerülnek a BAR listáról, ekkor ismét jogosult lehet hiteligénylésre.

Lakásvásárlás esetén bevonható fedezetként a megvásárolni kívánt ingatlan, ám ennek - jövedelemtől függően - maximum a 80%-a vehető fel. A vételár hiányzó összegével saját erőben kell rendelkezni vagy ennek hiányában kiegészítő ingatlanfedezet bevonására van szükség.

Fentiek alapján jelenleg sajnos nem tudunk az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő lakáshitel ajánlatot készíteni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedves Hitelnet,
2014 júliusáig még szerepelek a KHR listáján, mint passzív BAR-os. Tartozásomat egy összegben fizettem ki. Most szeretnénk egy 8 M forintos házat vásárolni.
Párom nem BAR-os, nincs semmilyen hitele, havi jövedelme 100.000 Ft, munkahelyén 18 éve dolgozik. Én 3 éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, havi jövedelmem 300.000 Ft. Rendelkezünk 1.000.000 Ft önerővel, továbbá van 1.600.000 forintunk FUNDAMENTA lakáselőtakarékossági számlán.
Ön szerint van-e olyan bank aki, esetleg nyújtana nekünk lakáshitelt?
Válaszát előre is köszönöm,
Katalin

Üdvözlöm!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék szabad felhasználású hitelt. Nincs fedezetem és kértek kezest, de nincs, csak édesapám, viszont ő nem rég lett passzív báros!Ő lehetne a kezesem?

Szeretnénk házat vásárolni. Mik a feltételek, mivel bárosok vagyunk.
Van-e valami lehetőség?

Sajnos olyan helyzetbe kerültünk, hogy férjem a testvére által felkerült a bárlistára és ezáltal nem tud hitelt felvenni. Én nem szerepelek rajta és az a kérdésem, hogy családtag nyugdíjas bevonható a hitel felvételbe, amit lakásvásárlásra fordítanánk? Milyen feltételek szükségesek hozzá?