Tisztelt Szakértő!

Párommal lakást szeretnénk majd vásárolni. (Nem vagyunk házasok, de van egy közös gyermekünk.) Sajnos párom szerepel a KHR listán, de már született részletfizetési megállapodás, ami pontosan törlesztve is van és májusban telik le. Hallottam olyanról, hogy vannak pénzintézetek, ahol már a lekerülés után fél évvel igényelhető hitel. Ez valóban így van? Szeretnénk minél hamarabb saját lakáshoz jutni, mert a törlesztőrészlet kedvezőbb lenne, mint a jelenlegi albérletünk. Én jelenleg GYED-en vagyok, páromnak több éve fix munkahelye van, szerencsére jó fizetéssel.

Kérdéseim:
A ház csak az ő nevére kerülne, elég ha ő szerepel a hitelügyletben vagy nekem is mindenképp szerepelnem kell benne?
Kezes mindenképp szükséges, vagy ingatlanfedezetnél ha elég az ingatlan értéke, akkor nem?
Illetve egy picit speciálisabb kérdés: párom munkahelyén is igényelhető kamatmentes kölcsön, aminek összege természetesen jelzáloggal be lenne jegyezve a majdani lakásra, de az ott igényelhető összeg nem elég a lakáshoz, ez a jelzálogbejegyzés kizárja a lakáshitelt, vagy emellé még igényelhető?

Előre is köszönöm válaszát!
Judit

Kedves Judit!

Amennyiben a hátralékos tartozás megfizetésre kerül és párja KHR státusza passzívvá válik, akkor 6 hónap elteltével lehetne jogosult hitelfelvételre. Egyetlen olyan bankpartnerünk van, ahol elfogadható passzív KHR státusszal a hiteligénylés, de csak akkor, ha ez a státusz legalább fél éve fennáll.

Amennyiben a házvásárláshoz nem kívánnak CSOK-ot igénybe venni (1 gyermek után 600.000 Ft), akkor nem feltétel, hogy mindketten tulajdonrészt szerezzenek a célingatlanban, tehát párja 1/1-ben is lehet tulajdonos. A házastársat azonban kötelező bevonni a hitelügyletbe akkor is, ha nem szerez tulajdoni hányadot a vásárolandó ingatlanban. A házastárs csak abban az esetben hagyható ki a hitelből, ha házassági vagyonjogi szerződést kötnek. Ennek tartalmáról, lényegéről IDE kattintva tájékozódhat.

Amennyiben nem kötnek vagyonjogi szerződést, akkor Önnek is szerepelnie kell a hitelben. A gyedet párja fő jövedelme mellett kiegészítő jövedelemként figyelembe veszik a bankok. Ha párja egyedül veszi fel a hitelt, akkor további adóstárs, kezes bevonásának szükségessége párja hitelképességétől függ. Erre Szakértőink előzetes hitelbírálat után pontos választ tudnak adni.

Lakáshitel és munkáltatói kölcsön együttesen is igényelhető. Javasoljuk, hogy a 6 havi passzív KHR státusz elérése után, töltsék ki online adatlapunkat vagy keressék fel személyesen a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát, ahol Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot tudnak Önöknek készíteni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
72 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Én egy éve kifizettem kedvezményes elengedésel, így sajnos még 4 évig nem tudok hitelt felvenni. Ezt nekem akkor nem mondták. Most szeretnék venni egy olcsó házat vidéken. Szeretnék 2 milliót felvenni, ha lehet. Kérem segítsen, hol tudnék erre megoldást találni? Fizetésem 300 ezeren felül van. Várom a választ.
Előre köszönöm!

Jó napot!
Tamás vagyok. Olyan kérdésem lenne ,hogy passzív bárlistás vagyok az OTP faktoringnál már 3 éve. Eddig nem tudtam fizetni az anyagi gondok végett és szeretném, hogy erre valami megoldást tudnák találni. Van kettő gyerekem, szeretném olyan lakásban nevelni őket, ahol ők vannak, meg feleségem, mert szüleimnél lakunk.
Köszönöm szépen előre is.

Üdv!
A férjem adóstárs volt, sajnos KHR listára került. A tartozást mi fizettük ki megegyezéssel, így 5 évig passzív KHR listás. 2 év telt el.
Érdeklődni szeretnék, hogy van-e lehetőségünk lakáshitelt felvenni? Van 2 gyermek, a férjem közalkalmazott, ápoló, határozatlan idejű szerződése van, e mellett másodállása is van, szintén határozatlan idejű szerződéssel. Havi összes jövedelme kb. 300 ezer forint, amit le tud igazolni. Én 4 hónapja Katás vállalkozó vagyok.
Előre is köszönöm szépen.

Hitelt szeretnek felvenni lakásvásárlásra.
Lehetséges-e?

Lakásvásárlásra szeretnék felvenni hitelt. Egy éve fizettem ki hitelem, amiből a kamatot valamennyit elengedték, így 5 évig nem tudok hitelt igényelni?
Hogyan lehet hitelhez jutni?
Köszönöm előre.

Üdvözlöm!
Egyedülálló anya vagyok, van egy kilenc éves lányom. Keresetem 190 000 Ft. Passzív BAR listás lettem 6 hónappal ezelőtt. Szeretnék vásárolni egy lakást falun, 4 000 000 Ft értékben.
Melyik bankhoz fordulhatnék, hogy kapjak hitelt?
Előre is köszönöm válaszát!
Ani

Passzív KHR-es vagyok (magren-nel).
Mely bankok azok, ahol így is kaphatok hitelt?

Erste Bankos hitelemet veszteséggel (megegyezéssel) záradékkal szerepeltetik a KHR-ben.
Van-e lehetőségem lakásépítési hitelt kapnom?
Előre is köszönöm.

Üdvözlöm!
Szeretném tudni, hogy kaphat-e hitelt vagy személyi kölcsönt a férjem + a csokot szeretnénk megigényelni! A probléma az, hogy passzívként fent van a férjem a bárlistán! Nekem van egy hitelkártya tartozásom, amivel részletes megállapodásban vagyok az Otp Factoringal!
Tudunk bármilyen kedvező hitelt igényelni használt házvásárlásra, vagy személyi kölcsönt? Férjem nettó jövedelme 280.000 Ft vagy ennél több! Van egy közös gyermekünk és a második közös gyermekünket várjuk! Szeretném tudni, hogy van-e esély bármire is?

Jó napot.
Lakáshitelt szeretnék felvenni, de passzív bár listás vagyok. Hol tudnák hitelt felvenni? Meg ha meg kérhetem önöket, meg tudnák nézni nekem, meddig leszek a listán? Az Erste Bank tett fel.
Előre is köszönöm.

Üdvözlöm!
Passzív barosok vagyunk, devizahitel miatt elvesztettük házunkat, jelenleg a fiam lakásában élünk. Használt házat szeretnénk vásárolni, természetesen a fiam bevonásával, akinek itt van állandó lakcíme, bár külföldön dolgozik. /Fiam soha nem szerepelt negatív adós listán./
Kérdésem, hogy kaphatunk-e hitelt. 2-3 millió forintról lenne szó. Stabil munkahellyel rendelkezünk.
Köszönöm válaszát előre is.

Tiszteletem!
Érdeklődnék, hogy bármilyen lehetőség, megoldás van-e arra, ha én passzív BAR listás vagyok. Férjem tiszta. Szeretnék Csok-ot felvenni és hitelt is, hogy vegyünk lakást/házat.

Üdvözlöm!
Lakáshitelt szeretnénk a párommal igényelni. Mindkettőnknek biztos jövedelme van. Kb. 2M forint önerőnk lesz, de a párom passzív bárlistás, már rendezte a tartozását.
Az a kérdésem, hogy ki kell-e várni az egy évet míg lekerül a listáról?

Tisztelt Hitelnet!
A kérdésem: Melyik bank ad passzív KHR listásnak lakáshitelt?
Előre is köszönöm válaszukat,
Üdvözlettel.
Zsolt

Üdv,
2017 januárjában kaptam az értesítést, hogy tartozásom van egy régi Generalis ügy miatt, ahol tanácsadó voltam és visszaírás történt, még 2012-ben, én el is felejtettem már. Azonnal elkezdtem fizetni a végrehajtónál egy ügyvéd nevére. Ez a tartozás 2017 novemberében járt le, havi 30 ezret fizettem. De emiatt a tartozás miatt felraktak a KHR listára.
Az a kérdésem, meddig leszek rajta? Most aktív vagy passzív vagyok-e?
Hogyan tudnék 5 millió forintot felvenni tetőtér beépítésére?
Válaszát előre is köszönöm.

Jó napot!
Lakást vagy kisebb házikót szeretnék venni, de BAR listán vagyok Provident hitel miatt. Most ebben a hónapban fizetem az utolsó részletet, így elvileg passzív leszek úgy tudom. Viszont most jelenleg szüleimnek segítek be munkába és csak 4 órába vagyok bejelentve. Tavasszal szeretnék elköltözni Pápára, ott végleg letelepednék. Egyedülálló vagyok, még így szeretnék segítséget kérni.

Tisztelt Hitelnet!
Férjemnek 10 évvel ezelőtt volt egy meg nem szüntetett folyószámlája (14.600 Ft), amit a bank eladott egy behajtó cégnek. A behajtó cég felrakta a BAR listára 24.600 Ft-os tartozással.
Kérdésem az lenne, hogy ez jogos-e? Mert olvastam, hogy csak a minimálbért meghaladó tartozás kerülhet fel erre a listára. Igaz ez? Vagy jogos volt? És mi a teendő?
Üdvözlettel: Éva

Kedves Hitelnet.hu!
Érdeklődni szeretnék, hogy ha volt egy olyan tartozásom, ami miatt felkerültem a KHR listára, de ezt már visszafizettem és jelenleg passzív státuszban vagyok akkor 6 hónap múlva jogosult lehetek lakáshitel igénybevételére? Páromnak semmilyen tartozása nincsen, viszont még nem vagyunk házasok.
Köszönettel:
Zsuzsanna

Azt szeretném kérdezi, BAR listán vagyok, de ki van fizetve, már kaphatok hitelt házvásárlásra?
Köszönöm.
Erzsébet

Tisztelt Hitelnet!
Használt lakást szeretnék vásárolni. Jövedelmem nettó 126-140 ezer forint, jelenlegi munkahelyemen 2016.04.22-óta dolgozom. Fél évente kapok hosszabbítást újabb fél évre. Sajnálatos módon passzív bár listás vagyok egy folyószámla hitelkeret miatt, amit teljesítéssel rendeztem. Egyéb hitelem semmilyen pénzintézetnél nincs. Másfél millió forint önerővel rendelkezek, viszont eddigi hitelkérelmemet a bár lista miatt visszautasították.
Esetlegesen önök tudnak-e valamilyen módon segíteni új otthonom megvásárlásában?
Segítségüket előre is köszönöm!

Tiszteletem!
Kérdésem:
Melyik bank fogadja el lakáshitel-kérelmemet passzív KHR esetén?

Tisztelt bank!
Passzív baros vagyok. Vehetek fel hitelt önöknél
Tisztelettel.
Szilvia

Üdvözlöm.
Arról szeretnék érdeklődni, ha passzív KHR listán vagyok már több mint fél éve, akkor van-e lehetőség lakáshitelt felvenni? Vagy csak azután, ha eltelik az egy év?
Előre is köszönöm megtisztelő válaszát.

Passzív KHR esetén és ha a feleségem nincs a listán, lakáshitelt igényelhetünk? 4 millió Ft önerőnk van, de az én fizetésem a magasabb.

Szeretnék érdeklődni, passzív bárlistán vagyok, 2016.06. hóban visszafizettem a tartozásomat, vagyis 6 hónap eltelt. Lakáshitelt szeretnék felvenni, de nem tudom, hogy melyik bankhoz fordulhatok. A lakáshitel 3.000.000,- Ft + 600.000,- Ft CSOK, amit szeretnék igényelni.
Tisztelettel kérem a segítségét abban, hogy a jelenlegi bankok közül, melyik az az egy akinél van lehetőség lakáshitel igénylésre akkor is, ha KHR státuszom passzív.
Előre is köszönöm a segítségét.
Tisztelettel: Anna

Köszönöm a válaszát!
Lenne egy újjabb kérdésem is, ha szabad.
Ugye 73 815 Ft a keresetem. Passzív Bár listás esetén (6 hónap elteltével) kisebb személyi kölcsönhöz is hozzá tudok jutni pl. 500 000 Ft-hoz? Illetve melyik Banknál és Otp-nél is fel tudnék, ha lenne rá mód?

Érdeklődni szeretnék, hogy passzív bár listán vagyok sajnos. Szeretnék egy házrészt megvásárolni 1 millió 200 ezer Ft-ért. Nettó jövedelmem 73 815 Ft.
Lenne esélyem rá hitelt kapni vagy várjam meg az 1 év leteltét míg törlésre kerülök a KHR-en?

Férjemmel szeretnénk lakáshitelt felvenni Csokkal együtt, de én passzívan szerepelek a KHR listán már 2 éve és így elutasították a kérelmünket.
Kérdésem: melyik bank az, amelyik így is adna, mert nagy szükségünk lenne rá, ugyanis van egy tartósan beteg 22 hónapos gyermekünk, aki sajnos féloldali bénulásban szenved?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Kata

Kérdésem az lenne, ha a párom 6 hónapja passzív listás, kaphatunk lakáshitelt? 3 gyermekünk van. Használt lakásra kapunk csokot és esetleg kaphatunk hitelt mellé?

Szeretnék érdeklődni hogy új építésű 10+10 is igénybe vehető 6 hónapja eltelt passzív bár esetén. Mi kell hozzá mennyi jövedelem meg munkaviszony? Három gyerek esetén lehet-e 57 nm az ingatlan? Ez a legolcsóbb, a többi 20 millió fölött van jóval!
Köszönöm válaszát.