Tisztelt Cim!

Olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy használt lakást szeretnék jövőre vásárolni 5 millió forintig Budapesten. Februárban egy nagyobb összeghez jutok, így egy 3 millió forintos hitel elegendő lenne a számomra 5 éves futamidővel.

Önök szerint külföldi bejelentett határozatlan idejű munkaviszonnyal (Anglia, fel éve) illetve úgy, hogy idén telt le az 5 éves várakozási időm a passzív Bar listán, kaphatok hitelt?
Továbbá mennyi idő alatt van lehetőség ezt lebonyolítani és melyik banknál adottak eme feltételek? (Úgy vennék ki szabadságot itteni munkahelyen.)

A hitelt természetesen innen törleszteném, a lakásban pedig a gyermekem lakna addig, míg ide köt a munkám.

Válaszukat köszönöm előre is, tisztelettel, Szilvia.

Kedves Szilvia!

Külföldi, angliai munkaviszonnyal is igénybe lehet venni lakáshitelt Magyarországon. A hiteligényléshez a féléves, határozatlan idejű munkaszerződés megfelelő. A hitelintézetek finanszírozási arányát és a jogszabály által megengedett felső finanszírozási határt figyelembe véve 5 millió forintot érő használt lakásra elvileg felvehető 3 millió forint összegű lakásvásárlási hitel.

A jelenlegi szabályozás szerint a korábban BAR listás személy adatai a tartozás visszafizetését követően, már 1 év után törölhetők a passzív státuszból is. Ha a korábbi hitelmulasztása már 5 éve visszafizetésre került, akkor tehát nincs akadálya az újabb hitelfelvételnek.

A vételár kiegyenlítése forint alapú, piaci kamatozású lakáshitel igénybevételével történhet. Erre a célra 5 éves kamattámogatással, államilag támogatott lakásvásárlási hitelt is kínálnak a pénzintézetek, de ahhoz OEP (Országos Egészségbiztosítási Pénztár) által kiadott igazolást kell bemutatnia az igénylőnek a minimum 180 napos biztosítási jogviszonyáról, amit külföldi munkaviszony esetén az OEP nem tud kiadni.

Napjainkban azonban a jegybanki alapkamat mértékének folyamatos csökkentése miatt a piaci lakáshitelek is abszolút versenyképes konstrukciót jelentenek a bankpiacon. Erről Ön is meggyőződhet, ha megtekinti a használt lakás vásárlás esetén fizetendő aktuális törlesztő részleteket.

A hitelügylet lebonyolítása az adásvételi szerződés megkötésétől és a hiánytalan hitelkérelmi dokumentáció benyújtásától számítva körülbelül 1 hónap. A Hitelnet irodáiban Szakértőink még az adásvételi szerződés aláírása előtt előzetes hitelbírálatot végeznek, így elkerülhető, hogy egy esetleges elutasítás miatt elveszítse az átadott foglalót.

Javasoljuk, hogy első körben töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatot készítenek Önnek. Ha sikerül kiválasztani a megfelelő hitelkonstrukciót, akkor díjmentesen vállaljuk a hitelügylet teljes körű lebonyolítását is! Ha további kérdései lennének, készséggel állunk rendelkezésére!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

T.
Érdeklődnék, hogy több mint egy éve passzív BAR listán vagyok, mikor vehetek fel személyi kölcsönt?

Üdv!
2017. november 7-én kifizettem a tartozásom! Férjem nem KHR listás! Csak novemberben igényelhetek hitelt? Csok?
Köszönettel.
Gabriella

Melyik banknál vagyok bar listán? Meddig vagyok a listán? Bar listásként kaphatok-e hitelt?

Idén kikértem a KHR listát, melyben az állt, hogy lezárt tartozásom van/volt! Veszteségként leírva 2012.03.29-én. A kérdésem az lenne, mennyi idő múlva kaphatok hitelt? És akkor ez most aktív státuszt jelent?
Üdv.

Én aktív, a nejem passzív báros, ami áprilisban lesz 1 éve. Van-e lehetőség hitelhez jutni házvásárláshoz?
Köszönöm!