Tisztelt Szakértő!

A párommal lakáshitelt szeretnénk felvenni. Hajdúhadházon (Hajdú-Bihar megye) találtunk megfelelő árban ingatlanokat. Mindösszesen 4-5 millió Ft értékű családi házakat néztünk ki, hozzáteszem megfelelő összkomforttal és minőséggel, az ár alacsonyságát az adja, hogy megyeszékhelytől 15 km-re fekszik a település. A szükséges 20, esetleg 30 %-os önrészünk megvan.

Mindketten még pályakezdőknek számítunk, így sajnos alacsonyabb a fizetésünk egyenlőre. A párom: fizetése 200.000 Ft nettó, határozatlan idejű munkaszerződéssel, 1,5 éve ugyanazon a helyen. 24 éves. Soha nem volt hitele. Az én fizetésem: 70.000 Ft nettó, határozott idejű szerződéssel. 23 éves vagyok, még egyetemista, soha nem volt hitelem.

A kérdésem az lenne, hogy van-e bármi esélye annak, hogy kapjunk hitelt vagy még várjunk a próbálkozással pár évet?

Köszönöm a segítségét előre is!
Tisztelettel,
Tünde

Kedves Tünde!

Törvényi előírás alapján egy ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel hitelként. (Plusz ingatlanfedezet bevonásával - megfelelő jövedelemfedezettség esetén - akár a teljes vételár finanszírozható.) A maximális finanszírozási arányt azonban befolyásolja az igénylők igazolt nettó jövedelme és rendszeres kiadásai alapján végzett jövedelemvizsgálat eredménye, valamint a vásárolandó, fedezetül szolgáló ingatlan területi elhelyezkedése. Az így meghatározható maximális finanszírozási arány bankonként eltérő lehet.

Ami a hiteligényléshez szükséges munkaviszonyt illeti, elfogadható, ha az adós jelenlegi munkahelyén legalább 3 hónapos, nem próbaidős, határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkezik. A határozott idejű munkaviszonyból származó jövedelem sem jelent feltétlenül kizáró okot. Több pénzintézet is elfogadja a határozott időre szóló munkaszerződést, meghatározott feltételek teljesülése esetén - melyek szintén bankonként eltérnek.

Életkoruk alapján nincs akadálya a hitelfelvételnek.

Ahhoz, hogy Szakértőink meg tudják mondani, adott esetben mekkora összegű lakásvásárlási hitel felvételére lehetnek jogosultak, előzetes hitelbírálatot kellene végezni a fenti információk ismeretében. Ez bármelyik irodánkban díjmentesen elvégezhető, amihez első körben online adatlapunk kitöltése szükséges.

Lakásvásárláshoz piaci kamatozású lakáshitel - 1, 3, 5, 10,15 vagy 20 évre rögzített kamattal - illetve állami kamattámogatású kölcsön igényelhető, ahol az állam a kamattámogatást a futamidő első 5 évében biztosítja. A 6. évtől piaci kamatozásúvá alakul át a kölcsön. Az aktuális törlesztő részletekről előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhatnak.

A személyre szabott tájékoztatás és a teljes körű hitelügyintézés díjmentes Hitelnet irodáinkban!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése