Tisztelt Hitelnet!

Jövő tavasszal szeretnénk beépíteni a padlásteret, és az érdekelne, hogy milyen hiteltípus a legmegfelelőbb ehhez? A szakemberek munkáján és az alapanyagok költségén kívül mit kell belevennünk a költségvetésbe? A teljes bekerülési költség felvehető, vagy bizonyos saját erővel is rendelkeznünk kell? A kölcsön teljes összegét megkapjuk egyszerre vagy csak részletekben?

Kizárólag forint alapú hitelben gondolkodunk, mert szeretnénk kizárni az árfolyamkockázatot. Jelenleg személyi kölcsön törlesztőt fizetünk. Ez befolyásolja valamennyiben a hitelbírálatot?

Köszönöm előre is válaszát.
Ildikó

Kedves Ildikó!

A padlástér beépítéséhez lakáscélú jelzáloghitel igényelhető. Fontos megjegyezni, hogy míg például egy felújítási vagy lakásvásárlási hitel esetén a maximálisan nyújtható kölcsön összegét a bankok az adott ingatlan aktuális értékéből kiindulva állapítják meg, addig tetőtér beépítése esetén a ház bővítést követően várható értékét veszik alapul, ezzel növelve az elérhető hitelösszeget.

A költségvetés elkészítéséhez tudunk Önöknek formanyomtatványt adni. A költségvetésnek tételenként tartalmaznia kell a padlástér beépítéséhez szükséges anyagok árát és a szakemberek munkadíját. Ha a bővítendő ház jövőbeni értéke elbírja, akkor a teljes költségvetés finanszírozható hitelből és nem szükséges önerő. A kölcsön folyósítása készültségi foknak megfelelően, tehát nem egy részletben, hanem szakaszosan történik.

A lakáscélú jelzáloghiteleket minden bankpartnerünk forint alapon nyújtja, így az árfolyamkockázat lehetősége fel sem merül. Meglévő személyi hitel havonta esedékes törlesztő részletét a pénzintézetek hitelbírálat során figyelembe veszik. Ez csökkenti a lakáshitel felvételére fordítható jövedelmet, de nem zárja ki a hitelfelvételt.

Ahhoz, hogy személyre szabott lakáshitel ajánlatot tudjunk Önöknek készíteni, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat! Előtte lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhatnak az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő hitelkonstrukciók várható havi törlesztéséről, az aktuális kamat mértékéről és a felmerülő járulékos költségekről.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Mi van olyankor, ha a szüleim padlásterét szeretnénk beépíteni hitelfelvétellel, de a szüleim házán van egy jelzáloghitel. A tetőtérben egy külön bejáratú lakást szeretnénk kialakítani.
Mi a teendő ilyenkor?
Köszönöm.

Tisztelt címzett.
Én arra a kérdésre szeretnék választ, vagy éppen a lehetőségekről tájékoztatást kérni, hogy az édesanyámnak van egy háza, ami már terhelve van jelzáloghitellel. A párommal szeretnénk a tetőteret kiemeléssel /4-5 sor téglával megemelni/, illetve ebből kifolyólag beépíteni, tehát egy lakást létrehozni. Mint ez kiderült, nincs olyan ingatlan, amit el lehetne jelzálogosítani. Én egy 27 éves egyéni vállalkozó vagyok, a párom pedig egy 29 éves alkalmazott. /8 órás bejelentéssel/. Tehát tömören, szeretnénk az életünket elkezdeni, de sajnos hitel nélkül nem megy.
Mik a lehetőségeink?
Segítségét és válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: József

Tisztelt Hitelnet!
Padlásteret szeretnék beépíteni, hogy születendő gyermekemnek külön szobája legyen. Azt szeretném tudni, hogy ehhez szükség van-e építési engedélyre.
Köszönettel.
Robi