Osztrák hitel Debrecenben fedezet alapon házvásárlásra?

Tisztelt Ügyintéző!

Debrecen belterületén szeretnék megvásárolni két nagykorú gyermekem számára egy családi házat, melynek eladási ára 55 millió forint, forgalmi értéke kb 65-70 millió.CHF hitel van rajta, kb 27 millió forintnak megfelelő lakásvásárlási hitel.
53 éves vagyok, aktív BAR listán szereplek egy olyan régi hitel miatt,ahol már 6 éve visszaadtam az autót és a napokban kerestek, hogy már 6 millió a fennálló tartozásom, 6 évig nem jutott eszükbe és egyszer sem kerestek ez idő alatt Ezért itthon nem kapok hitelt.
Olyan hitelt keresek, amely fedezetalapon működhet.
5 millió önrészt tudok vállalni és kb 300-350 ezer forint havi törlesztő részletet.

Kérdést feltette: Margó

Kedves Margó!

Jóllehet az osztrák pénzintézetek nem vizsgálják a hiteligénylők BAR státuszát, ám a fedezetül felajánlott ingatlan forgalmi értékének csupán a 45-50%-áig nyújtanak hitelt. Így Ausztriában, 70 millió forint értékű ingatlanra is legfeljebb 35 millió forint vehető fel.

Ezzel szemben Magyarországon az ingatlan értékének akár 80%-a is finanszírozható, megfelelő jövedelemfedezettség esetén. Ennél magasabb arányú finanszírozás kiegészítő ingatlanfedezet bevonásával érhető el.

Mivel az aktív BAR lista a hazai bankoknál történő hitelfelvételnél kizáró ok, ezért esetleg nagykorú gyermekei igényelhetnék a lakáshitelt, amennyiben rendelkeznek rendszeres igazolható jövedelemmel. Ha a feltételek adottak, kérjük, töltsék ki online adatlapunkat, s Hiteltanácsadóink tájékoztatni fogják a lehetőségekről.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x