Tisztelt Hölgyem/Uram!

Családi ház építésébe fogtam és más lehetőség (meglévő ingatlan eladása) mellett felmerült bennem, hogy jelzáloghitelt vennék fel. A rendelkezésemre álló önerő kb. 50 %.

Én egy KFT. egyszemélyes tulajdonosa vagyok és a munkahelyem is ez a cég. A havi munkabérem 160 ezer bruttó, a bevételem nagyobb része osztalékjövedelemből származik.

Az Aegon keresett meg néhány hónappal ezelőtt egy olyan lehetőséggel, miszerint a rendszeres havi jövedelmem igazolása mellett elfogadják a cégem előző, lezárt évében keletkezett nettó árbevételének 20 %-át, mint jövedelmet. Ezzel többszörösen megfeleltem a bank által elvárt jövedelemszintnek. Az építkezés eltolódott, a sajtóból pedig úgy értesültem, hogy az Aegon felfüggesztette a hitelezést.

Kérdésem az lenne, hogy egyedi volt az Aegon fenti konstrukciója, vagy más bankok is elfogadják a jövedelem igazolásaként saját tulajdonú cég bevételeinek egy részét?

Köszönettel.
András

Kedves András!

Az Aegon 2014. március 17.-től határozatlan ideig valóban felfüggesztette az új hiteligények befogadását. Pénzügyi partnereink között azonban több olyan hitelnyújtó bank is van, amely az osztalékot is elfogadja jövedelemként. Emellett a minimálbért minden esetben igazolni kell. Mivel Ön egyben tulajdonosa is a KFT.-nek, ezért magányszemélyként NAV jövedelemigazolást kell benyújtania legalább a 8 órás minimálbért elérő keresetről. Ez a feltétel a bruttó 160 ezer forintos munkabér alapján teljesíthető. Az osztalék figyelembevételéhez cégbíróság által érkeztetett beszámolót vagy NAV jövedelemigazolást, valamint utolsó két évre vonatkozó adóbevallást kell mellékelni.

Az építkezéshez forint alapú építési hitelt kínálnak a pénzintézetek, melyek kamattámogatással és piaci kamatláb mellett egyaránt elérhetők. Ez utóbbiak jelenleg kedvezőbb hitelkonstrukciót jelentenek, mint ahogy online lakáshitel kalkulátorunk mutatja is. 50% önerővel megvalósulhat a hitelfelvétel. Az építési hitel folyósítását a pénzintézetek a saját erő felhasználását követően kezdik, szakaszosan.

Új ház építéséhez lakásépítési támogatás (szocpol) is igényelhető. Amennyiben ez a lehetőség is érdekli, az igénylés feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

Online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után Szakértőink készséggel tájékoztatják az igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő építési kölcsönökről, a várható havi törlesztő részletről, a THM mértékéről és a hitelfelvétel járulékos költségeiről. Amennyiben szeretné igénybe venni az általunk ajánlott hitelkonstrukciók valamelyikét, díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- (és szocpol)ügyintézést egyaránt!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Van egy egyszemélyes Kft-m.
Az lenne a kérdésem, hogy amennyiben 2016-ban szeretnék hitelt felvenni és 2014-ben illetve 2015-ben is igazolhatóan volt osztalék kifizetés részemre, de munkabért minimális mértékben vettem fel a bejelentett óraszám miatt, de 2016-ban már a 8 órás minimálbér alapján leszek bejelentve, ebben az esetben ez elegendő lehet egy banki hitelbírálat során?

Tisztelt Hitelnet szakértő,
A kérdésem az lenne, hogy hitelfelvételhez kapcsolódó jövedelemigazoláshoz elfogadható-e EVA-s Bt. estén az osztalék?
Minimálbér kifizetés nincs, csak tisztán osztalék!
Köszönettel,
Balázs

Cégvezető vagyok 6 éve. Van egy gyerekünk, 15 hónapos. Családi háznál lakunk és ide szeretnék építkezni ráépítéssel. A cégemtől tavaly nem vettem ki munkabért, így nincs APEH jövedelemigazolás. Ez évtől átutalással kapom, nettó 120 ezer Ft. Feleségem gyesen van, 40 ezer. Van saját tőke, de ennyi kéne még.
Ki tud segíteni?