A napokban lánclevéllel bombázzák a fizetési nehézségekkel küzdő adósokat. Egy eddig ismeretlen társaság levélben ajánl segítséget a bajba jutott hiteleseknek. A levél egyébként az internetes lánclevél (HOAX) sok jellemzőjével rendelkezik, például a ködös megfogalmazás, a pontatlan hivatkozások és a sok nagybetűs szöveg, természetesen a továbbküldésre biztató mondatokkal együtt. Az említett levél egyébként sok helyesírási hibát tartalmaz és az elkerülhetetlen elemet: az összeesküvés-elméletet, és természetesen azt a mondatot, miszerint: „Ez nem összeesküvés elmélet.”

Az említett levél semmi konkrétumot nem tartalmaz arra vonatkozóan, hogy pontosan mi is a megoldás, csak egy homályos célzást, hogy bankok eleve jogszerűtlenül hiteleztek és ezért az ügyvédjeik könnyen tudnak segíteni a hitelükkel bajba jutottakon, természetesen pénzért. Ezen túl csak egy hosszú összeesküvés elmélet leírását tartalmazza, ami a magyarok szervezett és tervezett kirablásáról, megnyomorításáról, a történelemkönyvek meghamisításáról szól a nyugati hatalmak által.

A Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete arra hívja fel a figyelmet, hogy ez csalás. Ebben az ügyben a PSZÁF, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete is vizsgálatot folytat.

Lénárd Mariann, a Banki Hitel Károsultjainak Egyesületének főtitkára szerint az utóbbi időben amúgy is megszaporodtak azok a vállalkozások és civil szervezetek, amik pénzért ajánlanak segítséget Lénárd Mariann szerint felháborító módon a bajbajutottaknak, így húzva hasznot elkeserítő helyzetükből.

A levél szerint a válságot mesterségesen idézték elő. Megemlítik továbbá, hogy bankok jogszerűtlenül adják a hiteleket, ezzel bizonygatják saját lehetőségüket, erre alapozzák egyébként saját sikerüket is a levél írói. Szó van bent még arról, hogy bankok kivonulnak és viszik a betétesek pénzét is az országból.

A Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete nem tudja, hogy kik állnak a levél mögött, pedig abban rájuk is hivatkozik a szerző, hogy a 2004-ben alakult ismert civil szervezet nevével adjon komolyságot saját tevékenységüknek. Felhívták a megadott telefonszámot, hogy megérdeklődjék, hol található az Országos Hitelmentő Akció irodája, de azt a választ kapták, hogy irodára nincs szükségük, mert házhoz mennek.

A Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete komolytalannak tartja a levelet és várják a felügyeleti szervek állásfoglalását ebben az ügyben.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, a PSZÁF úgy nyilatkozott, hogy a levél tartalma alapvető tudatlanságról tesz tanúbizonyságot és arról, hogy a levél írói szándékosan akarják félrevezetni az embereket. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének piacfelügyeleti igazgatósága vizsgálódik az ügyben.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

3 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A hitel felvevés előtt át kell gondolni,hogy mi van ha elküldik a munkahelyéről,akkor hogy tudja fizetni?ha azért nem tudja fizetni,hogy nem tud elhelyezkedni,akkor meg minek vette fel a hitelt?ok-okozati kérdés állandó körforgás. Abból lesz nyereségük,ha jelzáloghitelt adnak,mert ha az adósnak van pl.: 15 millás háza és nem tudja fizetni a hitelt,a hitel összege meg 3 milla akkor? kapásból 12millás nyeresége van a banknak,ez a legjobb üzlet a bankoknak,őket az sem érdekli ha 3 kisgyerek éhezik otthon vagy a ha a híd alatt kell aludni a családnak

Miért kellene kilakoltatni nagyon sokan azért nem fizetnek mert nem tudnak elhelyezkedni.Bankoknak érdeke,hogy minél többen vegyenek fel hitelt.Miből lesz nekik nyereségük?

Nem a „segítő kezeket” kellene bántani!
Inkább azon kellene elgondolkozni,hogy egy kisember havi 80ezer forintos fizetéssel,hogy tudott több banknál is milliós nagyságrendű hitelt/hiteleket felvenni?.KI hibázott?????EGYÉRTELMŰ HOGY A BANKOK A HIBÁSAK!, mért nem jártak utána,hogy kinek mennyi hitele/fizetése van?Azok az emberek akik rendesen becsületesen fizetnék,azoknak segíteni kell,hogy visszaadják kölcsönüket.Azok akik felvették a hitelt és nem fizetik,megérdemlik azt is ha a házukat is elvesztik.