Tisztelt Hölgyem / Uram!

A feleségem megörökölte az édesapja házát, amin kb. 16 milliós hiteltartozás van az Erste Banknál. Ez a tőketartozás. Ha jól tudjuk, akkor ez egy CHF hitel volt, ami forintosítva lett, lehet, hogy ezen a rögzített árfolyamon.

A közjegyző úgy állapította meg, hogy:
Beköltözhető érték: 32,9 millió forint. (Ebből lakott érték: 23 millió HUF)
Az örökösök által elfogadott beköltözhető érték 40 millió forint. (Ebből lakott érték 28 millió HUF)

Az Erste Bank azt írta egy levélben, hogy piaci kamatozású lakáscélú a hitel jelenleg. Jelenleg közel 130 ezer forint a törlesztőrészlet és 2032.04.15-én jár le a hitel.

Most, hogy a feleségem megörökölte, az lenne a kérdésünk, hogy kiválthatjuk-e ezt a hitelt valami kedvezőbbre? Mik ennek a feltételei? Hogyan kivitelezhető?

A feleségem jelenleg otthon van a 10 hónapos kislányunkkal és így kb. 104 forintot kap most. Amikor dolgozott, akkor 145 ezer volt a nettója. Az én bruttó fizetésem 420 ezer forint. Mind a ketten be vagyunk jelentve teljesen. Én már 15 éve dolgozom a jelenlegi cégemnél. A feleségemnek az OTP-nél van a számlája, nekem a Sberbanknál, de kedvezőbb feltételek esetén hajlandóak vagyunk másik bankhoz átvinni a számlánkat / másik bankhoz utaltatni a fizetésünket, esetleg közös számlát nyitni.

Fontos szempont lenne még, hogy júliusban szeretnénk majd felvenni a kormány által nyújtott 10 millió forintos kamatmentes hitelt is, hogy ezt az összeget ebbe a hitelbe befizessük. Sajnos azt már tudjuk, hogy a CSOK-ot nem vehetjük fel örökölt lakásra.

Köszönjük a segítségüket és a válaszukat előre is!
Üdvözlettel:
Tamás

Kedves Tamás!

A leírtak alapján megoldható lehet a hitel kedvezőbbre váltása, ha az problémamentesen törlesztett és nincsen hátralék. Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket az igényeiknek és lehetőségeiknek leginkább megfelelő hitelkiváltó konstrukciókról online adatlapunk kitöltése után. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is! A legkedvezőbb hitelkiváltó kölcsönök aktuális havi törlesztő részletéről előzetesen IDE kattintva tájékozódhatnak.

A babaváró támogatás jogosultsági feltételeit ITT tekinthetik meg. Ahhoz, hogy igénybe tudják venni ezt a fajta kamattámogatott kölcsönt, meg kell majd felelni a jövedelemvizsgálaton, vagyis igazolt nettó jövedelmük 50%-ába bele kell férni a már meglévő és a babaváró támogatás keretében felvenni kívánt kölcsönt törlesztő részletének.

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése