Tisztelt Címzett!
Az alábbi kérdésben kérem a segítségüket. 10 évvel ezelőtt köztisztviselői hitelt vettem fel 25 évre. Elhalálozásom esetén az örökösöm fizeti továbbra is a szerződés szerinti hitelt, vagy új feltételekkel kell leszerződnie a fennmaradó tartozásra, vagy egy összegben ki kellene egyenlítenie a megmaradt tartozást?
Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel, Erika

Kedves Erika!

Véleményünk szerint elhalálozás esetén a köztisztviselői hitel is ugyanúgy öröklődik tovább, mint egyéb más hitel. Úgy véljük, hogy a bank nem kötelezheti az örököst arra, hogy új feltételekkel szerződjön le a fennmaradó tartozás összegére, s az sem valószínű, hogy egy összegben kellene rendezni a tartozást. Úgy gondoljuk tehát, hogy elhalálozás esetén az örökös az adott feltételekkel tovább fizetheti a kölcsönt. Nem vagyunk azonban jogi szakértők, így célszerű volna jogi szakember véleményét is kikérni ez ügyben.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Szeretném megkérdezni öntől: ha a férjem öccse mint adós és a férjem apja mint adóstárs jelzálog alapú kölcsönt vettek fel régebben, de közben a férjem apja elhunyt, férjem örökölheti a hitelt? A testvére továbbra is fizeti a kölcsönt, de ha nem fizeti, behajthatják-e rajta? A férjemnek nincs semmi köze a hitelfelvételhez!
Kérem segítségét!
Tisztelettel: Tünde