Tisztelt Hitelnet!

A problémám a következő lenne:
Én és a párom mielőbb lakáshoz szeretnénk jutni. Használt lakás keresünk kb. 4-5 millió körül (ebbe a felújítás is benne lenne). Önrészünk sajnos nincsen és a hitelből vásárolt lakáson kívül nem biztos, hogy tudnánk ingatlanfedezettel rendelkezni.

Tervezzük, hogy a Fundamentánál elkezdjük a lakás-előtakarékosságot. Ott olvastam, hogy létezik azonnali áthidaló kölcsön. A párom nettó jövedelme a minimálbér és az én jövedelmem nettó kb. 140.000 Ft (köztisztviselő vagyok). Párom 3 hónapja rendelkezik ezzel a jövedelemmel, én pedig 3 éve dolgozom egy állami cégnél. Mindketten 22 évesek vagyunk. Önök szerint jogosultak lennénk-e a Fundamenta által biztosított azonnali áthidaló kölcsönre?

Előre is köszönöm készséges válaszukat!
Zsuzsanna

Kedves Zsuzsanna!

A Fundamenta lakáshitelek ügyintézésben nem vagyunk illetékesek. Amennyiben a Fundamenta azonnali áthidaló kölcsöne érdekli, akkor a Fundamenta kirendeltségét kellene megkeresnie, ahol az ügyintéző biztosan tud Önnek segíteni.

Önerő nélküli lakásvásárlásra azonban egyik pénzintézetnél sincs lehetőség, ha kiegészítő ingatlanfedezet nem vonható be a hitelügyletbe. A fedezetül szolgáló ingatlan forgalmi értékének ugyanis körülbelül az 50-80%-a vehető fel hitelként. A finanszírozás arányát az igénylők jövedelmi helyzetén kívül rendszeres kiadásaik, valamint a megvásárolni kívánt ingatlan értéke, állapota, területi elhelyezkedése is befolyásolja.

Plusz ingatlan bevonásának lehetősége esetén Szakértőink készséggel tájékoztatják a pénzügyi Partnereinknél elérhető hitelekről! Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat. Személyre szóló hitelajánlatunk díjmentes!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Lakásvásárlás előtt állunk, a kiszemelt ingatlan 25M forint. Az önerőhöz nincs elegendő készpénzünk, jelenleg 2,5M forint készpénzzel rendelkezünk, a maradék önerőt, 600.000 forint CSOK-kal (1 gyermekünk van), illetve 1,9M áthidaló kölcsönnel terveznénk megvalósítani.
Az áthidaló kölcsönnel kapcsolatban szeretnék tájékoztatást kérni. A szülői házra lenne tervezve ez a kölcsön, mivel hamarosan remélhetőleg értékesítésre kerül. Az lenne a kérdés, hogy mi történik abban az esetben, ha az eladás mégsem valósul meg? Sajnos a bankok oldalán nem találtam teljes körű tájékoztatást ezzel a hiteltípussal kapcsolatosan.
A lakáshitelt előreláthatólag 20 évre terveznénk felvenni, 10 éves fix kamattal.
Válaszukat előre is köszönöm!