Üdvözlöm!

Egy használt családi házat szeretnénk vásárolni hitelből, melynek ára 4,6 millió Ft. Önerő nincs, illetve ami lenne, azt a felújításra szeretnénk költeni. A férjem rendelkezik fix jövedelemmel (több mint minimálbér), én Gyesen vagyok, 2 gyermekünk van.

1. kérdésem az lenne, hogy a nevemen van egy külterületi gazdasági épületnek nyilvántartott, de kőből épült ház, (fűtés nincs, áram, víz igen) és egy telek, ezek bevonhatók-e jelenleg valamelyik banknál önerőként?
2. kérdésem az lenne, hogy érdemes-e várnunk a fél szocpolra, ami lehetővé tenné a használt házra való felhasználást, illetve, hogy az is önerőnek számítana-e majd?

Köszönettel: Szilvia

Kedves Szilvia!

1. Amennyiben a ház gazdasági épületként van feltüntetve az ingatlan-nyilvántartásban, akkor sajnos nem fogadható el fedezetként pénzügyi partnereinknél hitelfelvétel során. A bankok a következő ingatlantípusokat fogadják el általában: lakóingatlan (családi ház, ikerház, sorház, társasházi lakás, osztatlan közös tulajdonban lévő lakóingatlan használati megosztással, stb.), hétvégi ház, nyaraló, üdülő, építési telek.

Arról nem ír, hogy a telek milyen megnevezéssel szerepel az ingatlan-nyilvántartásban. Ha építési telekről van szó, ami beépítetlen területként van feltüntetve, akkor az elfogadható lehet plusz fedezetként abban az esetben, ha forgalmi értéke eléri legalább a 4,5-5 millió forintot. Termőföld csak pénzügyi partnereink egyikénél fogadható el, abban az esetben, ha hitelbiztosítéki értéke eléri legalább a 4 millió forintot, ami körülbelül 6 millió forint forgalmi értéknek felel meg.

2. A félszocpol kérdéssel kapcsolatban sajnos nincsenek információink azóta, hogy 2013. év elején egy törvénytervezetről hallhattunk, mely kilátásba helyezte a félszocpol újbóli bevezetését. Jelen pillanatban nem tudjuk megmondani, hogy a közeljövőben várható-e ennek ismételt bevezetése. Amennyiben újra elérhető, akkor egy használt lakóingatlan megvásárlásánál a támogatás összegét saját erőként lehetne figyelembe venni.

Ezzel kapcsolatban azt javasolnánk, hogy kövesse honlapunk új bejegyzéseit. Ha a félszocpol bevezetésével kapcsolatban lesz új információnk, akkor be fogunk számolni róla.

Amennyiben plusz fedezetként fenti feltételeknek megfelelő építési telket tudnának bevonni, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, S Szakértőink ismertetni fogják az elérhető hitelkonstrukciókat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése