Önerő nélküli, plusz ingatlanfedezetes lakáshitel felvétele

Tisztelt Hitelnet!

Az oldalon több helyen is találtam az önerő nélküli lakáshitellel kapcsolatban írásokat, de konkrét példákat nem arra az esetre, ha másik ingatlan bevonására kerül sor.

A kérdésem: ha van egy 8 millió forint értékű ingatlanom (saját tulajdon), és egy 13-14 millió Ft értékű ingatlant szeretnék megvásárolni, hogyan kell számolnom a hitellel?
Azt olvastam, hogy a két ingatlan értéke összeadódik, de ez az jelenti, hogy ennek az összeadott értéknek a 75-80%-a a hitel, vagy a saját ingatlan teszi ki a megvásárolni kívánt ingatlan bizonyos százalékát? Hogyan kell értenem az ingatlan bevonásával történő hitelfelvételt?

Köszönettel várom válaszukat!
Tisztelettel:
Zsolt

Kedves Zsolt!

Kiegészítő ingatlanfedezettel történő lakásvásárlás esetén két alapvető előírást kell szem előtt tartani: Az egyik, hogy a vonatkozó jogszabály által megengedett maximális finanszírozási arány a fedezeti ingatlanok összértékének 80%-a. A másik pedig, hogy a lakásvásárlási hitel összege nem haladhatja meg a lakás vételárát.

Az adós által maximálisan felvehető hitelösszeg kiszámításakor a bankok jövedelemvizsgálatot tartanak, a hitelbírálatot az igénylő bevételeinek és kiadásainak figyelembevételével végzik. Meghatározzák, hogy egyrészt adott jövedelmi helyzettel mennyi hitelt bír el az adós, másrészt a két ingatlan földrajzi elhelyezkedése alapján megállapítják, hogy egyik és másik mennyi terhelést bír el. A felső korlátot a fent említett két előírás (80%, vételár) szabja.

Ha a teljes vételár – adott esetben 13 millió forint – jóváhagyható, akkor ezzel az összeggel egyetemlegesen megterhelik mindkét ingatlant, Ön tehát 13 millió forintot vesz fel, pontosabban a bank az eladó bankszámlájára utalja ezt az összeget. Ha kevesebb összeg hagyható jóvá, akkor a vételár kiegyenlítéséhez Önnek készpénzes önerővel kell rendelkeznie, s a a vételár fennmaradó része vehető fel hitelként oly módon, hogy minkét ingatlant be kell vonni a hitelügyletbe, (tehát mindkét ingatlan hitellel terhelt lesz).

Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s jövedelmi helyzetének és az ingatlanok területi elhelyezkedésének ismeretében Szakértőink konkrét lakáshitel ajánlatot tudnak Önnek készíteni, melyből megtudhatja, hogy a két ingatlanra összesen mennyi lakáshitel vehető fel. A legjobb havi törlesztő részleteket kiszámolhatja lakáshitel kalkulátorunk segítségével. Hitelajánlatunk díjmentes!

További kérdések esetén készséggel állunk rendelkezésére!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
32 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Lakáshitelt szeretnék felvenni önerő nélkül plusz hitelmentes ingatlan bevonásával.

Kedves Zoltán!
Megfelelő jövedelemfedezettség esetén működhet a plusz fedezet bevonásával történő lakásvásárlás önerő nélkül is. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni a legkedvezőbb lakáshitelekről. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Jó napot!
Olyan kérdésem van, hogy szeretnék lakást vásárolni, viszont az önerő helyettesíthető, ha bevonok egy másik ingatlant? Az ingatlan nem a saját nevemen van, viszont a családban. További kérdésem lenne még, hogy külföldön dolgozok, ez mennyire befolyásolja a hitelbírálatot? Mennyi folyamatos munkaidőt igényelnek ebben az esetben?
Előre is köszönöm a segítséget.

Kedves Dóra!
Megfelelő értékű és típusú plusz ingatlanfedezet bevonásával helyettesíthető az önerő. Nem probléma, ha a plusz ingatlan nem az Ön nevén van. Az ingatlantulajdonosoknak azonban részt kell venniük a hitelügyletben.
Külföldi munkaviszonyból származó jövedelem szintén elfogadható lakáshitel felvételénél. Néhány banknál már 3 hónapos, nem próbaidős, határozatlan idejű munkaviszonnyal is vehető fel kölcsön.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Tisztelt Tanácsadó!
Van egy lakásom, de szeretnék egy kertes házat venni. Önerő nélkül lehetséges-e? A lakást fel tudom ajánlani fedezetnek. És ha egy 10 milliós házat kinéztem, van-e mód 12 milliót felvenni?

Kedves Andrea!
A lakáshitel összege nem haladhatja meg a vételárat, tehát arra sajnos nincs lehetőség, hogy a 10 millió forint vételárú lakás vásárlására 12 millió forintot felvegyen. Megfelelő jövedelemfedezettség esetén, továbbá, ha a két ingatlan értéke elbírja a teljes vételárat, akkor önerő nélkül is megoldható a lakásvásárlás. Ezzel kapcsolatban pontos tájékoztatást tudunk adni Önnek a további információk ismeretében. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Tisztelt Szakértő!
Fiatal, mindketten 30 éves, gyermektelen/de 1 gyermeket tervező/ házaspár szeretne első ingatlanhoz jutni. Győrben élnek, mindketten dolgoznak. Nettó keresetük együtt 290 ezer Ft. Győrtől 5 km-re lévő településen vennének családi házat, mely 18 millió Ft-ba kerülne. Sajnos készpénzük nincs, vagyis a teljes 18 millió Ft kellene, mint kölcsön a banktól. Közeli hozzátartozónak van egy kb. 15 milliót érő lakása Győrben, amit felajánlana “önerőnek”, ha ez lehetséges. Ha ez így működik, akkor a bank a megvásárolni kívánt családi ház teljes (18 millió Ft) vételárát odaadná hitelbe a fiatal párnak?
Segítségét előre is köszöni: Erika

Kedves Erika!
A kb. 15 millió forint értékű plusz ingatlanfedezet bevonásával a leírtak alapján felvehető lehet 18 millió forint összegű lakáshitel. Szakértőink készséggel adnak tájékoztatást az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról, melyhez kérjük, töltsék ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Üdvözlöm!
Férjemmel van egy közös lakásunk, most szeretnénk egy másikat is venni.
Kérdésem az lenne, ha a mostani közös lakásunkat kínálnánk fel ingatlanfedezetnek, akkor is szükség lenne önerőre? 15 millió forint körüli lakásvásárlásról lenne szó, a mostani lakásunk is ilyen értékű.

Kedves Enikő!
Ha jövedelmük elbírja a 15 milliós hiteltörlesztést, akkor plusz ingatlanfedezet bevonásával, önerő nélkül is lehetséges a lakásvásárlás. Személyre szabott, konkrét tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink készséggel állnak rendelkezésükre! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Tisztelt Uram/Hölgyem! Szeretném segítségét kérni. Vásároltam lassan öt éve egy ingatlant, amit teljes mértékből önerőből vettem, tehát nincs hitelterhelés az ingatlanon. Amikor megvettem még egyedülálló édesanya voltam, azóta két éve férjhez mentem, de az ingatlan továbbra is az én nevemen maradt. Most szeretnénk egy nagyobb házat venni, mivel született még egy gyermekünk és így a ház kicsinek bizonyult. Elvileg meglenne a kinézett jövőben megvásárolandó ingatlan, ami 13.000.000 forintba kerülne. Szeretném kérdezni, hogy én igényelhetek-e ennyi hitelt (18 éve folyamatos munkaviszonyom van, jelenleg gyeden vagyok) úgy, hogy a házam leterhelem, és ha a jelenlegi házam eladnám, ami úgy néz ki egy… Továbbiak »

Kedves Erzsébat!
A gyed önálló jövedelemként nem fogadható el hitelfelvétel során, de megfelelő jövedelemmel rendelkező férje bevonása esetén, továbbá megfelelő értékű plusz ingatlanfedezet bevonásával megvalósulhat a lakásvásárlás. A házastárs hitelügyletbe történő bevonása egyébként is kötelező. A házastársat csak úgynevezett vagyonjogi szerződés megkötésével lehetne kihagyni a hitelből. Házastársak szintén kizárólag együttes igénylés esetén lehetnek jogosultak CSOK-ra, jóllehet használt lakás vásárlásához igényelt CSOK esetén az Ön 50%-ot meghaladó lakástulajdona sajnos kizárja a CSOK jogosultságot.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tisztelt Szakértő!
Lakáshitelt szeretnék felvenni, ám nincs önerőm. Az összes ingatlannal rendelkező rokon Romániában él.
A kérdésem az, hogy például a szülői házat, ami ugye Romániában van, fel lehet-e használni mint pótingatlan Magyarországon történő lakáshitel felvétele esetén?
Üdv.
Norbert

Kedves Norbert!
Lakáshitel fedezeteként kizárólag Magyarország területén található lakóingatlan fogadható el, így a Romániában lévő családi ház sajnos nem megfelelő földrajzi elhelyezkedése miatt.

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Egyedülálló 35 éves Édesanya vagyok, egy 5 éves kisfiút nevelek. Minimálbérrel rendelkező jövedelmem van papíron. A kisfiam apjától minimális gyerektartást is kapok. Sajnos nem rendelkezem önerővel. Önerő nélkül lakáskassza kötéssel vagy CSOK vagy bármilyen lehetőség van-e lakáshitel felvételre. Szüleim kezessége szerintem megoldható lenne. Ők mindketten ingatlan tulajdonosok. Én nem rendelkezem semmilyen ingatlannal.
Kérem legyenek szívesek tájékoztatni, hogy létezik-e valamilyen lehetőség. Az ingatlanpiacon még nem nézelődtem.
Köszönöm szépen előre is a segítségüket!

Kedves Orsolya!
Az 1 gyermek után járó CSOK valószínűleg nem jelentene elegendő önerőt lakásvásárlás esetén. Ha nem rendelkezik készpénzzel, akkor plusz ingatlanfedezet és – a minimálbéres igazolt jövedelem miatt – fizetőképességet javító adóstárs bevonásával nyílhat lehetőség hitelfelvételre.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tisztelt Hitelnet!
Használt lakást szeretnék vásárolni, melynek értéke 10 millió forint. Önerőnk nincsen, ezért második ingatlant szeretnék bevonni fedezetként, ennek értéke kb. 20 millió forint, de ezen az ingatlanon van már egy 4 millió forintos jelzáloghitel. Bevonható ez az ingatlan fedezetként és kaphatunk így hitelt?
Köszönettel:
Károly

Kedves Károly!
Elvileg van megoldás adott esetben is, megfelelő jövedelemfedezettség esetén. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat vagy keresse fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát, ahol Szakértőink személyre szabott tájékoztatást tudnak Önnek adni.

Üdvözletem! József vagyok Esztergom-Kertvárosból és lakáshitellel kapcsolatban lenne néhány kérdésem: – 6-7 milliós hitelfelvételben gondolkodunk feleségemmel használt lakásra – a bankok általában az ingatlan értékének 80%-át finanszírozzák, a többi legyen önerő – azonban sajnos mi NEM RENDELKEZÜNK ÖNERŐVEL! Innentől kezdve maradna a fedezet, de nagyon valószínű, hogy az megoldható….. – feleségemmel mindketten 35 évesek vagyunk, van egy 5 éves gyermekünk; így szóba jöhetne az államilag támogatott hitel, illetve a csok 1 gyerekre – átlag keresetünk úgy 230 ezer, spórolt pénzünk se olyan sok – tehát a fő kérdés itt az, hogy önerő nélkül és kérdéses fedezetopcióval jelenleg milyen lehetőségünk lenne?… Továbbiak »

Kedves József!
Személyre szabott tájékoztatáshoz további információkra lenne szükség, melyet online adatlapunk kitöltésével adhat meg. Ezt követően Szakértőink fel fogják venni Önnel a kapcsolatot, s az előzetes hitelbírálat elvégzésre után tájékoztatni fogják, hogy megoldható-e az önerő nélküli, plusz ingatlanfedezettel történő lakásvásárlás!

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, hogy 2 éve elváltam a feleségemtől, van 3 közös gyermekünk, a gyerekeket a bíróság a volt nejemnél helyezte el, viszont a családi ház 1/1 részben az én tulajdonom, amiben jelenleg is élnek. Én a szülői házban lakom. Ezt szeretné tőlem megvásárolni csokra.
Lehetséges ez?

Kedves Tamás!
A volt házastárs nem számít közeli hozzátartozónak, így véleményünk szerint megoldató lehet a CSOK-kal történő finanszírozás.

Jó napot!
Röviden: Van egy házam, aminek az értéke kb. 35 millió. Egy osztrák jelzáloghitel terheli (10 millió fennálló tartozás – havi €330) Szeretnék egy másik házat venni, aminek értéke 17 millió.
Mivel önerővel nem rendelkezem, szeretném megkérdezni, hogy van-e lehetőségem a ház megvásárlására (befektetés célja lenne)? Ausztriában dolgozom, bejövő havi jövedelmem € 1700 már több éve folyamatosan.
Köszönettel.

Kedves Szabina!
Lakásvásárlási hitel felvételéhez önerő vagy plusz ingatlanfedezet mindenképpen szükséges. Plusz fedezetként a hazai bankok az osztrák hitellel terhelt ingatlant sajnos nem fogadják el, ezért önerőre lenne szükség. Arról, hogy mennyi készpénzre lenne szükség a finanszírozáshoz, Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat vagy felkeresi a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

Üdvözlöm!
A lakás amit nagyon szeretnénk 9.000.000 Ft. Plusz fedezetként van meg egy lakásunk. Két gyermekünk van, a szocpolt meg nem használtuk ki. A páromnak bejelentett állása van, nettó 215.000 Ft, én ikergyesen vagyok még két évig (78.000 Ft), mellette mikor hívnak, dolgozom.
Van esély, hogy kapunk hitelt és ha van, mennyit?
Várom válaszát.
Tisztelettel:
Ibolya

Kedves Ibolya!
Plusz ingatlanfedezet bevonásával elvileg megoldható lehet a lakásvásárlás. Ahhoz, hogy pontos választ tudjunk adni, bővebb információkra van szükség. Tudni kellene például azt, hogy milyen értékű a plusz ingatlan, hol találhatók az ingatlanfedezetek, stb. Ezeket az információkat kérjük adja meg online adatlapunkon, s Szakértőink ez alapján tájékoztatni fogják Önöket!

Tisztelt hitelnet!
Kérdésem az lenne, hogy használt ház vásárlásra kaphatok-e hitelt amennyiben a jövedelmem megfelelő, a vásárolni kívánt ingatlan forgalmi értéke eléri az 5 millió Ft-ot, a pótfedezetként bevont ingatlan értéke szintén meghaladja az 5 millió Ft-ot, viszont házastársam aktív khr listás és folyószámlánk, melyre a jövedelmek beérkeznek közös? Az igényelt hitel összege 4.5 millió Ft. A hitelt kezes és adóstárs bevonása nélkül kívánom igényelni.

Kedves Hölgyem/Uram!
Érdeklődni szeretnék, hogy egy gyereket egyedül nevelő anyuka bejelentett, határozatlan idejű munkaszerződéssel önerő nélkül kaphat-e hitelt? Milyen összegben? Amennyiben egy 11 Milliós ingatlant szeretne vásárolni, mik a kilátások önerő nélküli lakásvásárláshoz? Másik ingatlanfedezet megoldható lenne.
Köszönöm segítségüket!
Üdvözlettel: Gyöngyi

Kedves Hitelnet,
használt lakást szeretnék vásárolni, kb. 7 m Ft értékben. Önerővel nem rendelkezem, viszont egy 18 m Ft értékű, tehermentes lakással igen. Felvehetek-e úgy hitelt, hogy csak az utóbbi ingatlant terheljék meg, hiszen így a most megveendő szabad forgalmú marad?
Mekkora nettó jövedelemre van szükség a pozitív döntéshez?
Köszönettel,
Rita


32
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x