Kérdésem!
Szeretnék családi házat vásárolni, de önerőnk nincs. Albérletben lakunk. 17. kerületben van egy 12 milliós családi ház, amit szeretnénk megvenni.

Fundamenta szerződéssel meg tudom-e vásárolni? Például egy 8 milliós és egy 4 milliós szerződéssel? Kell-e hozzá 30% önerő a bank felé? Mennyi idő alatt intéződne el, ha van rá lehetőségünk? Ha mondjuk előre befizetek 3 havi díjat és a szerződés 80e Ft és 40e Ft szerződéskötéskor + a havi 3 hónap díjat.

Köszönöm előre is és várom válaszát.
Üdvözlettel.
Judit

Kedves Judit!

Irodánk Fundamenta hitelek felvételében sajnos nem tud Önnek segíteni. Ezzel kapcsolatban a Fundamenta Lakáskassza irodájához kellene fordulnia.

Lakáshitel igénylésénél lényeges tudnivaló, hogy  törvényi előírás alapján a lakáshitel mértéke nem haladhatja meg a vásárolni kívánt ingatlan forgalmi értékének 80%-át. A finanszírozás aránya az igazolt jövedelmek függvényében kisebb is lehet.

Készpénz hiányában önerőként vehető figyelembe az ügyletbe bevonható plusz ingatlan. A kiegészítő ingatlanfedezetnek nem kell az Ön tulajdonában lenni, ám tulajdonosainak szintén részt kell venniük a hitelügyletben.

Amennyiben lenne ilyen lehetősége, kérjük, töltse ki online űrlapunkat, s Hitelszakértőink ismertetni fogják a jelenleg elérhető lakáshiteleket, melyek között a lakáskasszával kombinált hitelkonstrukciók is megtalálhatók!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

18 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy van egy zárt kertes ingatlanom és ezen kívül van fundamenta takarék lekötésem. Szeretnék lakásvásárlás célra felvenni hitelt. Érdekelne, mennyi lenne az összeg, amit felvehetek.

Lakásfelújításra kell a kölcsön.

Ha én veszek használt házat 80 nm megyeszékhelyen, 10.600.000 Ft-ért, ebből az eladónak 1.500.000 Ft-ot adok foglalóként. Az értékbecsüs meg kevesebbre értékeli, a hiányzó összeget honnan tudom felvenni, mivel újítani is szeretném.

Tisztelt Szerkesztő!
Érdeklődni szeretnék, hogy minimálbérrel felvehető-e 1 millió Ft hitelösszeg kb. 10 évre. Önerő sajnos csak 300 ezer Ft. Használt házra szeretném költeni, ami 1,2 millió forintba kerül. Több éves munkaviszony megvan. Esetleg mit lehet tudni az adóstársról? A férjem leszázalékolt rokkant nyugdíjasként bevonható?

Fundamenta lakáskasszánk van az egyik banknál, átvihető-e ez egy másik bankhoz? Nekünk az lenne a jó, ha igen.
Köszönöm.

Arra szeretnék pontos választ kapni, hogy a már kiutalt fundamentás lakáshitelből vásárolhatok-e például egy korszerűbb, energiatakarékosabb mosógépet vagy az elhasználódott bútoraim helyett újat. Vagy csak beépíthető gépeket, illetve tapétát, festéket, stb?
Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlöm.
Fundamenta jelzáloghitelt szeretnénk igényelni és szeretnénk érdeklődni a feltételekről. Milyen feltételekkel igényelhető a hitel? Önöket ajánlották nekünk.
Előre is köszönöm.
Üdvözlettel. Zoltán

Üdv!
A fundamentánál van lakáskassza elő-takarékosságim. Azt szeretném megtudni, hogy a szabadon felhasználható összeget (a lejárt 8 év után) mobilház vásárlására felhasználhatom-e ? Mert a szabadon felhasználhatóság: telek vásárlás, új építésű ház, lakás vásárlásra használható fel, igy tudom. Milyen más lehetőségek vannak még?
Köszönettel előre is!!!

Tisztelt Szakértő!
Párommal 2009. januárjában kötöttünk fundamenta lakáskasszát, ez most, a 4 éves futamidő 2013. januárban le fog járni. Mi még nem szeretnénk felhasználni, de +4 évet nem szeretnénk még fizetni. (természetesen, ha nem megoldható az érdeklődésem, akkor fizetjük tovább, de lehet hogy 4 évnél korábban már felhasználnánk)
Érdeklődni szeretnék, hogy +2 évre lehetséges-e a hosszabbítás és ezt követően 6 év múlva ha lejár, mire lehet felhasználni (csak lakáscélra vagy bármire) és akkor is megkapjuk-e az állami támogatást (+30% a 6 éve fizetett megtakarításra)?
Hallottuk, hogy most nem csak 4,8 évre lehet felvenni hanem 6 évre is.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel,
Ildikó