Tisztelt Szakértő!

Szabad felhasználású hitelt szeretnék felvenni, hogy gyermekem lakáshoz jutásában segítsek önerő gyanánt. Ő 7,7 millió Ft-ért vesz lakást, valamennyi önereje van, de az lakáshitellel együtt sem elég a vételárhoz. Ezért gondoltam arra, hogy én is veszek fel hitelt, máshogy sajnos nem tudok neki segíteni.

63 éves vagyok, három éve nyugdíjas, nyugdíjam 106 000 forint. Összesen 1 200 000 forintra gondoltam, és arról szeretnék érdeklődni, hogy nyugdíjasként kaphatok-e ekkora összeget?
Valamint azt is kérdezném, hogy koromból adódóan a futamidő mennyi lehet maximálisan? Természetesen minél kisebb havi részletet szeretnék bevállalni, de nem tudom, függ-e ez valamennyiben attól, hogy már az idősebb korosztályhoz tartozom.

Van egy körülbelül 8 milliós házam, amit fedezetként fel tudnék ajánlani, teljesen tehermentes. A háznak egyedüli tulajdonosa vagyok.

Köszönöm tájékoztatását.
Margit

Kedves Margit!

Nyugdíjasként is vehető fel hitel, ha az adós életkora ezt lehetővé teszi. A hitelfelvevő a kölcsön lejáratakor nem lehet idősebb 70 évnél. Ha tehát Ön még nem töltötte be a 63. életévét, akkor 7 évre, ha már betöltötte, akkor maximum 6 évre kaphat hitelt.

106 ezer forintos nyugdíjjal nincs akadálya az 1,2 millió Ft összegű jelzáloghitel felvételének, melynek fedezete a saját tulajdonában lévő, 8 milliós tehermentes ház. A rendelkezésre álló információk alapján tehát mind a jövedelem-, mind az ingatlanfedezettség rendben van. A hitelfelvételnek további fontos feltétele, hogy az adós adatai negatív tartalommal nem szerepelhetnek a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR), vagyis a BAR listán.

Nyugdíjas hitelfelvevőként Önnek a nyugdíjas igazolványát és a nyugdíjat tartalmazó utolsó 3 havi bankszámla kivonatát (amennyiben bankszámlára érkezik a nyugdíja) vagy nyugdíjszelvényét kell benyújtania.

A szabad felhasználású jelzáloghitelként felvett összeggel kiegészítheti a gyermeke lakásvásárlásához szükséges önerőt, hiszen a szabad felhasználású hitel bármire elkölthető. A kölcsönt forint alapon nyújtják a pénzintézetek, így árfolyamkockázattal nem kell számolnia a hiteltörlesztés során.

Az elérhető szabad felhasználású jelzáloghitelek várható törlesztő részletét lakáshitel kalkulátor segítségével ismerheti meg. Javasoljuk azonban online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltését, mert így személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot tudnak Önnek készíteni Hitelszakértőink. Érdemes lenne a lakásvásárlással kapcsolatos információkat is megadniuk, így gyermek számára is kedvező lakáshitel ajánlatot tudnak Szakértőink adni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Kérdésem az lenne, hogy Férjem Édesapja szeretne hitelt felvenni lakásvásárlás kiegészítésére. Az összeg, amire szükség lenne, az 1,5 millió körülbelül! Nyugdíja körülbelül 160-170 ezer! Megkapná a hitelt? Ha igen, mennyi időn belül?
Üdv: Szandra

Tisztelt Szakértő!
Párommal szeretnénk használt lakást vásárolni, melynek eladási értéke 5.000.000 Ft. Sajnos már több hónapja próbálkozunk, de sajnos az összes banknál csak az elutasítást kapjuk. Párom passzívan szerepel a KHR listán. Kérdésem a következő lenne. Hogyha sikerülne személyi hitelből 1.000.000 Ft-ot felvennünk, elfogadná valamelyik bank önerőnek? A személyi hitelre a törlesztő kb. 30.000 Ft lenne 3 évre. Párom jövedelme 180.000 Ft, én 38.000 Ft gyest kapok.
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Szakértő!
A kérdésem az lenne, hogy lehetőség van-e úgy lakást vásárolni, ha az önerőt egy másik hitelből fizetnénk ki? Sajnos ingatlanfedezettel nem rendelkezünk és az önerőnk nagy részét autóvásárlásra kellett költenünk, mivel az előző tönkre ment. Semmilyen hitel nincs a nevünkön, csak lakásvásárlás céljából szeretnénk hitelhez folyamodni. Párom keresete nettó: 180.000 Ft az enyém 60.000 Ft.
Van-e lehetőség így hitelhez jutni?
Válaszát előre is köszönöm.