Önerő hitelből?

Tisztelt Hitelnet!

63 éves nyugdíjas nő vagyok, nyugdíjam 89 500 forint. Szeretnék a gyerekeknek segíteni a lakásvásárláshoz szükséges önerő megteremtésében. Arról szeretnék érdeklődni, hogy nyugdíjasként, ennyi jövedelemmel mekkora az a legnagyobb összeg, amit felvehetnék?

6,9 milliót érő, vidéki házzal rendelkezem, amit akár fedezetként is fel tudnék ajánlani. Fontos lenne, minél nagyobb összeggel segítenem a fiatalokat, mert jelenleg úgy néz ki, máshogy nem juthatnak túl az albérleten. 7 millió forintért már tudnának venni egy kisvárosi lakást, de önerejük nem sok van, az albérlet miatt nem igazán tudnak félretenni.

Úgy olvastam, hogy 20-25% saját erő már elegendő lehet a lakásvásárlási hitel felvételéhez, így ha én ennyit kaphatnék, vagyis a 7 milliós lakáshoz 1,5 millió forintot tudnék adni nekik, akkor már el tudnának indulni. Nekem nem jelentene problémát ennek a törlesztése, sőt még a lakáshitelük törlesztésébe is be tudnék segíteni.

Előre is köszönöm válaszukat.
Tisztelettel:
Erzsi

Kedves Erzsi!

Ingatlanfedezet bevonása nélkül a nyugdíjának maximum az 5-6-szorosa vehető fel, ami a leírtak alapján nem lenne elegendő az önerő megteremtéséhez. Ezért az ingatlanfedezet bevonásával elérhető hitelkonstrukciókat tudjuk a figyelmébe ajánlani. Ezen belül is a szabad felhasználású jelzáloghitelt, mely a fiatalok önerejét képezheti a tervezett lakásvásárlásnál.

A hitel lejáratakor az Ön életkora nem haladhatja meg a 70. életévet, tehát ha már elmúlt 63 éves, akkor maximum 6 évre, ha még nem, akkor 7 évre igényelheti a kölcsönt. A közel 90 ezer forintos nyugdíj és a 7 millió forint értékű lakás kellő fedezetet nyújt a 1,5 milliós jelzáloghitelhez.

A várható törlesztő részlet összegének megismeréséhez online Hitelkalkulátorunkat is használhatja. Adja meg a hitelösszeget, a futamidőt és válassza az “Szabad felhasználás ingatlanfedezettel” hitelcélt. Ahhoz, hogy Szakértőink személyre szóló hitelajánlatban tudják Önt tájékoztatni, online ajánlatkérő adatlapunkat kellene kitöltenie. Ebből a díjmentes tájékoztatóból megismerheti a hitelfelvétellel járó kiadásokat is. Mivel jelzáloghitelről van szó, ezért járulékos költsége is lesz a hitelfelvételnek.

A jelzáloghitel ügyintézése körülbelül 1 hónapot vesz igénybe. Így kell majd kalkulálni, ha a lakásvásárlást is elindítják időközben. A legkedvezőbb lakáshitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják majd az érintetteket is!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x