Tisztelt Cím!

Budapesti 63 éves nyugdíjas vagyok. Jászdózsán – vidéki kisközség – sok eladó lakás láttam. Már 3-4 millió forintért tudnék vásárolni lakást.
Lehetséges lízingeléssel vásárolni magánszemélytől és hogyan?
Vagy használt lakás vásárlásra tudnék-e hitelt felvenni, már amennyiben a bankoktól kapnék nyugdíjasként?

Nyugdíjam 98 000 Ft és saját tulajdonú társasházban lakom Budapesten. A lakáson nincs hitel, csak személyi kölcsönöm van, amit a nyugdíjam átutalásakor vonnak le. BAR listán sem vagyok. Szükség esetén adóstársnak a 32 éves fiam is eljönne, /10 éves munkaviszonnyal/ jelenleg is dolgozik.
Ha egyik út sem járható számomra, mit tanácsolnak, hogy a fent említett lakást meg tudjam vásárolni?

Köszönettel várom válaszukat.
Tisztelettel: Margó

Kedves Margó!

Lakáslízing keretében van lehetőség használt lakás magánszemélytől történő vásárlására. A lízing menete a következő: A lízinget nyújtó pénzintézet a lakást adásvételi szerződéssel megvásárolja az eladótól és egy lízingszerződéssel átadja Önnek. Ön lesz a lízingbevevő. A pénzintézet a lakás tulajdonjogát a lízing visszafizetéséig fenntartja, de Ön az ingatlant gyakorlatilag tulajdonosként használhatja. Ugyanazok a jogok és kötelezettségek illetik meg Önt, mint lakáshitel esetén, vagyis a lakást bérbe adhatja, lízingátvállalással eladhatja és van elő- és végtörlesztési lehetőség is. A felvett összeg teljes visszafizetése után Ön lesz a lakás tulajdonosa.

A lakáslízing felső korhatára 80 év, vagyis, ha betöltötte már a 63. életévét, akkor maximum 16 évre igényelheti a lízinget. Lakáshitel esetén az igénylő életkora a hitel lejáratakor nem lehet több 70 évnél. Fiatalabb korú adóstárs bevonásával azonban növelhető a futamidő.

Lakáslízing és lakáshitel esetén egyaránt szükség van önerőre. Ha nem rendelkezik készpénzzel, akkor plusz fedezetként elfogadható a meglévő lakása vagy lízing esetén az arra felvett jelzáloghitel összege.

Ahhoz, hogy Szakértőink konkrét hitelajánlatot tudjanak Önnek készíteni, bővebb információkra lenne szükség, például a vásárolandó és a meglévő ingatlannal kapcsolatban, illetve a személyi kölcsön után havonta fizetendő törlesztő részlet összegét illetően. Mindezeket az információkat online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével küldheti el. Ezt követően Szakértőink személyre szabott, díjmentes lízingajánlatban fogják Önt tájékoztatni az elérhető lízing-, illetve hitelkonstrukciókról! Az aktuális lízingtörlesztőséket addig is honlapunkon megtekintheti!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

13 évig laktam egy albérletben. Most felmondott a főbérlőm, mert már kifizettem a ház árát. Szeretném megkérdezni, hogy nyugdíjas létemre igényelhetek-e lakáslízinget, hogy ne szórjam ki a pénzemet az ablakon egy albérlet miatt?