Nyugdíjasként kaphatok hitelt használt lakás vásárlására, s ha igen, mekkora összeget?

Tisztelt Hitelnet!

Használt lakást szeretnék vásárolni. 63 éves nyugdíjas vagyok. A nyugdíjam 162.000,- Ft. Az életem úgy alakult, hogy elváltunk. Szeretnék külön költözni.

Érdeklődöm, hogy ilyen feltételekkel kaphatok-e hitelt és milyen összegben.

Válaszukat előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel.
Julianna

Kedves Julianna!

Lakásvásárlási célú hitelt nyugdíjasok is igényelhetnek, ha megfelelnek a hiteligénylés jövedelmi, személyi és egyéb feltételeinek, melyekről az alábbiakban tájékozódhat.

Személyi feltételek között elsőként meg kell megemlíteni, hogy a lakásvásárló adatai negatív tartalommal nem szerepelhetnek a BAR listán. Ha nem volt korábban olyan, máig rendezetlen hitelmulasztása, esetleg kezességvállalása, melynek összege meghaladja a minimálbér összegét, időtartama pedig a 90 napot, akkor ennek a feltételnek valószínűleg megfelel.

A banki előírások értelmében az adós életkora a hitel lejáratakor nem lehet több 70 évnél. Ha Ön már betöltötte a 63. életévét, akkor fiatalabb korú adóstárs bevonása nélkül maximum 6 évre kaphat lakáshitelt. Ha még nem töltötte be a 63. évét, akkor 7 év lehet a maximális futamidő. Amennyiben ennél hosszabb futamidőre szeretné felvenni a lakásvásárlási hitelt, akkor fenti feltételeknek megfelelő társigénylőt kell bevonni a hitelügyletbe.

162.000 Ft-os nyugdíjjal igényelhető lakáshitel, de az, hogy mekkora összeget kaphat, függ a havi törlesztő részlet összegétől, a rendszeres egyéb kiadásaitól, illetve a vásárolni kívánt lakás értékétől.

A vásárolandó lakás forgalmi értékének 100%-a nem vehető fel hitelként, tehát önerővel is kell rendelkezni. Az, hogy mennyi önerő szükséges, szintén függ attól, hogy mennyi lenne az adott lakás vételára és hol található helyileg a lakás. A vonatkozó jogszabályi előírásból következően minimum 20% önerő szükséges, de az elvárt saját erő aránya ennél több is lehet a fentiek függvényében.

Ahhoz, hogy pontosan ki tudjuk számolni Önnek mekkora összegű lakáshitelt kaphat, milyen maximális futamidőre és mennyi saját erővel kell rendelkeznie, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat. Fenti információk ismeretében Szakértőink rövid időn belül el tudják végezni a szükséges számításokat és személyre szabott, díjmentes hitelajánlatban tudják Önt tájékoztatni az elérhető hitelkonstrukciókról! A várható havi törlesztést megtekintheti lakásvásárlási hitel kalkulátorunk segítségvével is.

Ha további kérdése merülne fel a lakásvásárlással kapcsolatban, készséggel állunk rendelkezésére!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
16 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tiszteletem!
Én 75,5, a nejem 70 éves, el akarjuk adni a házunkat és venni másikat, Pesthez közelebb. Ehhez kellene egy kis hitel, úgy 500 ezer Ft. (esetleg fejenként). Kitűnő az egészségi állapotunk. A nyugdíjunk: 65.335 és 87.350 Ft. Kezest nem tudunk biztosítani, mert most költöztünk Nógrád megyébe Szabolcsból. Úgy három évi visszafizetésre gondolunk korunkra nézve.
Attila

Kedves Attila!
Előzetes hitelbírálat alapján tudjuk megmondani, hogy adott jövedelemmel igényelhetnek-e személyi kölcsönt. Amennyiben igen, úgy életkoruk miatt hitelfedezeti életbiztosítás kötése is szükséges lenne.
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat, vagy keressék a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát, ahol a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást fognak készíteni Önöknek!

Idősek vagyunk, de jó kondícióban, én 75,5, az asszony 70 éves. Mivel a fiaméktól messze lakunk, szeretnénk eladni a házunkat (meg van hirdetve) és venni egy másikat, közelebb Budapesthez, de ehhez plusz pénzre lenne szükségünk. Tudunk-e kapni hitelt, mennyit és milyen feltételekkel?
Tiszteletem, Attila

Kedves Attila!
Életkoruk miatt további biztosíték bevonására lenne szükség a hitelfelvételhez, ami lehet a kölcsön futamidejére és összegére szóló hitelfedezeti életbiztosítás, vagy olyan adóstárs bevonása, aki a futamidő végéig nem tölti be a 75. életévét.
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást fognak adni Önöknek az elérhető lakáshitelekről!

Elváltam. Nyugdíjas vagyok, 63 éves. Meg kell oldanom végleges lakáshelyzetemet, csak hitelből tudom. Nyugdíjam 120 ezer Ft. Van lehetőségem?
Kérem válaszát.
Köszönöm.

Kedves Asszonyom!
Lakáshitel felvételére 63 évesen, 120 ezer forintos nyugdíjjal is van lehetőség. Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt az elérhető lakásvásárlási hitelekről a szükséges információk (vásárolandó lakás vételára, területi elhelyezkedése, stb.) ismeretében. Ezeket az adatokat online nyomtatványunkon adhatja meg. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkból a várható törlesztő részlet összegét és a lakáshitel felvételének járulékos költségeit is megismerheti.

Nyugdíjasok vagyunk, szeretnénk venni 10 millió Ft-ért egy lakást. Van 6 milliónk. 5 évre kellene a hitel.
Mik a feltételek? Mennyi bevételt kell igazolni, mik a feltételek.
Üdv.
Rné

Kedves Asszonyom!
Egy 10 milliós lakásra – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – felvehető 4 millió forint összegű kölcsön. Mivel 4 millió forintnak 5 éves futamidő esetén 90-100 ezer forint körüli havi törlesztése lenne, ezért ezt meghaladó összegű jövedelemigazolásra lenne szükség. Az igénylők életkora a kölcsön lejáratakor nem haladhatja meg a 70-75. életévet.
Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s a részletek ismeretében Szakértőink pontosan tudják tájékoztatni Önöket az elérhető lakáshitelekről!

Anyósom 63 éves, apósom 69. Vehetnek-e fel lakásvásárlási hitelt 2,5 milliót 20 évre? Adóstársként szerepelhetek-e attól, hogy bárlistás vagyok, de 27 éve bejelentett munkahellyel rendelkezem! Nettó fizetésem 150.000 Ft.
Köszönöm válaszukat.

Kedves Roxana!
Életkoruk miatt anyósa és apósa 20 évre nem tud felvenni lakáshitelt. Ön a BAR lista miatt sajnos adóstársként sem vehet részt a hitelügyletben.

Szükségem lenne 1 millió forintra használt lakás vásárlásához. Havi 20 ezer forint részletet tudok vállalni! 100 ezer forint a nyugdíjam, kaphatok-e, s milyen feltételekkel hitelt?

Kedves Asszonyom!
A pozitív hitelbírálat eredményét több tényező is befolyásolja. Ilyen például a vásárolandó lakás értéke, az Ön életkora, stb. A tájékoztatáshoz szükséges további adatokat online ajánlatkérő nyomtatványuk kitöltésével küldheti el. Ezt követően Tanácsadóink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban fogják ismertetni az Ön által elérhető lakáshiteleket.

Üdvözlöm Önöket!
63. évemet töltöttem januárban. Szeretnék a gyermekemnek, unokáimnak segíteni és venni egy házat, ahová a válása után költözhetnek. A kérdésem az lenne, hogy társigénylő lehet-e a lányom. Neki sajnos nincs munkahelye, három gyermeket nevel, csak a családi pótlékot kapja.
Köszönöm válaszukat.

Kedves József!
A gyes kiegészítő jövedelemként elfogadható a főadós jövedelme mellett. Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és Szakértőink a részletek ismeretében tájékoztatni fogják a hitellehetőségekről!

Kaphatok-e nyugdíjasként hitelt? Egy használt lakást szeretnék megvásárolni, amiben 1/4 részem van. A nyugdíjam 100 ezer Ft. A kölcsönt 2014-ben szeretném felvenni. Vagy előnyösebb lenne még ebben az évben elindítani a kölcsönt? Milyen feltételekkel kell rendelkeznem?
Tisztelettel: Etelka

Kedves Etelka!
Lakáshitel nyugdíjasként is igényelhető oly módon, hogy a hitel lejáratakor az Ön életkora nem lehet több 70 évnél. Fedezetként elfogadható a vásárolandó lakás. Az igényléshez a hitel összegétől függően elvileg 100 ezer forintos nyugdíj is elegendő lehet. Ahhoz, hogy személyre szóló lakáshitel ajánlatot tudjunk Önnek készíteni, további adatokra lenne szükség, például: hol található a megvásárolni kívánt lakás, mennyit ér, stb. A szükséges információkat online ajánlatkérő nyomtatványuk kitöltésével küldheti el nekünk. Ezt követően Szakértőink tájékoztatni fogják.


16
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x