Tisztelt Hitelnet!

Használt lakást szeretnék vásárolni. 63 éves nyugdíjas vagyok. A nyugdíjam 162.000,- Ft. Az életem úgy alakult, hogy elváltunk. Szeretnék külön költözni.

Érdeklődöm, hogy ilyen feltételekkel kaphatok-e hitelt és milyen összegben.

Válaszukat előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel.
Julianna

Kedves Julianna!

Lakásvásárlási célú hitelt nyugdíjasok is igényelhetnek, ha megfelelnek a hiteligénylés jövedelmi, személyi és egyéb feltételeinek, melyekről az alábbiakban tájékozódhat.

Személyi feltételek között elsőként meg kell megemlíteni, hogy a lakásvásárló adatai negatív tartalommal nem szerepelhetnek a BAR listán. Ha nem volt korábban olyan, máig rendezetlen hitelmulasztása, esetleg kezességvállalása, melynek összege meghaladja a minimálbér összegét, időtartama pedig a 90 napot, akkor ennek a feltételnek valószínűleg megfelel.

A banki előírások értelmében az adós életkora a hitel lejáratakor nem lehet több 70 évnél. Ha Ön már betöltötte a 63. életévét, akkor fiatalabb korú adóstárs bevonása nélkül maximum 6 évre kaphat lakáshitelt. Ha még nem töltötte be a 63. évét, akkor 7 év lehet a maximális futamidő. Amennyiben ennél hosszabb futamidőre szeretné felvenni a lakásvásárlási hitelt, akkor fenti feltételeknek megfelelő társigénylőt kell bevonni a hitelügyletbe.

162.000 Ft-os nyugdíjjal igényelhető lakáshitel, de az, hogy mekkora összeget kaphat, függ a havi törlesztő részlet összegétől, a rendszeres egyéb kiadásaitól, illetve a vásárolni kívánt lakás értékétől.

A vásárolandó lakás forgalmi értékének 100%-a nem vehető fel hitelként, tehát önerővel is kell rendelkezni. Az, hogy mennyi önerő szükséges, szintén függ attól, hogy mennyi lenne az adott lakás vételára és hol található helyileg a lakás. A vonatkozó jogszabályi előírásból következően minimum 20% önerő szükséges, de az elvárt saját erő aránya ennél több is lehet a fentiek függvényében.

Ahhoz, hogy pontosan ki tudjuk számolni Önnek mekkora összegű lakáshitelt kaphat, milyen maximális futamidőre és mennyi saját erővel kell rendelkeznie, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat. Fenti információk ismeretében Szakértőink rövid időn belül el tudják végezni a szükséges számításokat és személyre szabott, díjmentes hitelajánlatban tudják Önt tájékoztatni az elérhető hitelkonstrukciókról! A várható havi törlesztést megtekintheti lakásvásárlási hitel kalkulátorunk segítségvével is.

Ha további kérdése merülne fel a lakásvásárlással kapcsolatban, készséggel állunk rendelkezésére!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

16 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tiszteletem!
Én 75,5, a nejem 70 éves, el akarjuk adni a házunkat és venni másikat, Pesthez közelebb. Ehhez kellene egy kis hitel, úgy 500 ezer Ft. (esetleg fejenként). Kitűnő az egészségi állapotunk. A nyugdíjunk: 65.335 és 87.350 Ft. Kezest nem tudunk biztosítani, mert most költöztünk Nógrád megyébe Szabolcsból. Úgy három évi visszafizetésre gondolunk korunkra nézve.
Attila

Idősek vagyunk, de jó kondícióban, én 75,5, az asszony 70 éves. Mivel a fiaméktól messze lakunk, szeretnénk eladni a házunkat (meg van hirdetve) és venni egy másikat, közelebb Budapesthez, de ehhez plusz pénzre lenne szükségünk. Tudunk-e kapni hitelt, mennyit és milyen feltételekkel?
Tiszteletem, Attila

Elváltam. Nyugdíjas vagyok, 63 éves. Meg kell oldanom végleges lakáshelyzetemet, csak hitelből tudom. Nyugdíjam 120 ezer Ft. Van lehetőségem?
Kérem válaszát.
Köszönöm.

Nyugdíjasok vagyunk, szeretnénk venni 10 millió Ft-ért egy lakást. Van 6 milliónk. 5 évre kellene a hitel.
Mik a feltételek? Mennyi bevételt kell igazolni, mik a feltételek.
Üdv.
Rné

Anyósom 63 éves, apósom 69. Vehetnek-e fel lakásvásárlási hitelt 2,5 milliót 20 évre? Adóstársként szerepelhetek-e attól, hogy bárlistás vagyok, de 27 éve bejelentett munkahellyel rendelkezem! Nettó fizetésem 150.000 Ft.
Köszönöm válaszukat.

Szükségem lenne 1 millió forintra használt lakás vásárlásához. Havi 20 ezer forint részletet tudok vállalni! 100 ezer forint a nyugdíjam, kaphatok-e, s milyen feltételekkel hitelt?

Üdvözlöm Önöket!
63. évemet töltöttem januárban. Szeretnék a gyermekemnek, unokáimnak segíteni és venni egy házat, ahová a válása után költözhetnek. A kérdésem az lenne, hogy társigénylő lehet-e a lányom. Neki sajnos nincs munkahelye, három gyermeket nevel, csak a családi pótlékot kapja.
Köszönöm válaszukat.

Kaphatok-e nyugdíjasként hitelt? Egy használt lakást szeretnék megvásárolni, amiben 1/4 részem van. A nyugdíjam 100 ezer Ft. A kölcsönt 2014-ben szeretném felvenni. Vagy előnyösebb lenne még ebben az évben elindítani a kölcsönt? Milyen feltételekkel kell rendelkeznem?
Tisztelettel: Etelka