Tisztelt Hitelnet!

A nyílászárónk cseréje 450.000 Ft-ba kerülne. Ehhez szeretnék államilag támogatott kölcsönt felvenni az OTP Banktól, mivel a vállalkozó ezt az intézetet adta meg. Lehetséges-e?
Mi kell hozzá?

Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Katalin

Kedves Katalin!

Mivel a nyílászáró csere – növelve az adott ingatlan komfortfokozatát – korszerűsítésnek számít, ezért erre a hitelcélra igényelhető államilag támogatott kölcsön, mely esetén az állam a havi törlesztő részlet megfizetéséhez kamattámogatást nyújt. A támogatás 5 éven át biztosított. A támogatott periódus lejárata után piaci kamatozásúvá válik a hitel, vagyis a törlesztő részlet összege az akkor aktuális piaci kamatoknak megfelelően kerül majd kiszámításra.

A fent említett pénzintézetnél a minimálisan felvehető hitelösszeg 500.000 Ft. Kezelési költség nem kerül felszámításra. A támogatott hitel devizaneme: forint. A kölcsönt minimum 6, maximum 20 évre nyújtja a hitelintézet.

Ahhoz, hogy Ön jogosult legyen az államilag támogatott korszerűsítési hitelre, nemcsak a bank, hanem a kormányrendelet által előírt feltételeknek is meg kell felelnie. A támogatott személyre vonatkozó egyik legfontosabb feltétel, hogy a kérelem benyújtásakor 15 napnál nem régebbi dokumentummal igazolni kell, hogy legalább 180 napos biztosítási jogviszonnyal rendelkezik. A 180 nap alatt legfeljebb 15 nap megszakítás lehet. Ez az igazolás az OEP-nél (Országos Egészségbiztosítási Pénztár) kérhető. Az igénylőnek szintén igazolnia kell, hogy köztartozásmentes adózó. Ezt az igazolást a NAV (Nemheti Adó- és Vámhivatal) adja ki.

A kamattámogatott hitel a kérelem benyújtásának időpontjában meg nem kezdett korszerűsítési munkálatok finanszírozásához vehető igénybe. A korszerűsítési munkálatokról költségvetést kell benyújtani, melynek összege nem haladhatja meg a 15 millió forintot, a támogatott hitel összege pedig a 10 millió forintot. A bank által elfogadott költségvetés 70%-át, illetve amennyiben a támogatott hitel összege ennél magasabb, akkor a teljes hitelösszeget számlával kell igazolni. A korszerűsítendő ingatlanban legalább 50%-os tulajdoni hányaddal kell rendelkeznie az igénylőnek. A hitelfelvevőnek vállalnia kell, hogy a kamattámogatás igénybevételével korszerűsített lakás a hitel folyósítását követő első 5 évben lakóhelyéül szolgál.

Banki részről további elvárás, hogy a jelenlegi munkahelyen legalább 3 hónapos munkaviszonya legyen az adósnak. Adatai nem szerepelhetnek a KHR negatív adóslistáján (BAR lista).

A várható törlesztő részletet és a járulékos költségeket személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkból ismerheti meg. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat! Amennyiben a támogatott hitelkonstrukció elnyeri tetszését, a teljes körű hitelügyintézést is díjmentesen vállaljuk!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Harminc éve lakunk ebben az önkormányzati lakásban, azóta semmilyen felújítás nem történt az önkormányzat részéről. Mi elég sokat javítottunk rajta, de a nyílászárók cseréjére nincs fedezetünk, viszont rengeteget fűtünk az utcára.
A kérdésem, hova fordulhatunk segítségért?
Válaszukat köszönöm.