Tisztelt Hitelnet!

Nincs önerőnk, de szeretnénk egy kis lakást vagy egy olcsóbb házat vásárolni. Én 55 éves vagyok alkalmazotti munkaviszonnyal, az élettársam 47 éves és ő is alkalmazott, rendszeres jövedelemmel rendelkezünk. Az ingatlan teljes vételárát hitelből szeretnénk rendezni és nincs fedezeti ingatlanunk sem csak az az ingatlan, amit szeretnénk vásárolni.

Havi jövedelmünk kettőnknek: 235 ezer forint nettó. Nincs tartozásunk bankoknak! 5 - 6 milliót szeretnénk 10 - 15 éves futamidőre!

Kérem keressenek megfelelő lehetőséget a hitel felvételéhez!
Köszönettel.
Tibor

Kedves Tibor!

A fent említett lakásvásárlással az a probléma, hogy egyik pénzintézetnél sem lehet felvenni a vételár 100%-át. A bankokat jogszabály köti ahhoz az előíráshoz, hogy a fedezetül bevont ingatlannak legfeljebb a 80%-át nyújthatják hitelként. Ám a legtöbb pénzintézet még a jogszabályban megengedett mértékű kölcsönt sem adja. Az általuk meghatározott - nemcsak az ingatlan forgalmi értékétől, területi elhelyezkedésétől, hanem az igénylők jövedelmi helyzetétől is függő - tényleges finanszírozási arány általában az ingatlan forgalmi értékének 50-75%-a.

Aki nem rendelkezik készpénzzel és a vásárolandó lakás teljes vételárát hitelből szeretné rendezni, annak egyetlen lehetősége a kiegészítő ingatlanfedezet bevonása. Más lehetőséget sajnos nem tudunk ajánlani. Az önerő személyi kölcsönből történő kifizetése nem igazán jelent megfelelő alternatívát. Nemcsak azért, mert a személyi kölcsönök kamata és ennek, valamint a viszonylag rövid futamidőnek köszönhetően a törlesztő részlete lényegesen magasabb, mint a lakáshiteleké, hanem azért is, mert személyi kölcsönként a nettó keresetnek csupán az 5-6-szorosa vehető fel.

A plusz ingatlan nemcsak saját tulajdonban lévő lakás, családi ház lehet. Hozzátartozói megkötés nélkül bárki ingatlanát be lehet vonni kiegészítő fedezetként, ha annak tulajdonosai hozzájárulnak a jelzálogbejegyzéshez. Életkorukból adódóan a 10-15 éves futamidő megengedett, de a plusz fedezetként bevonásra kerülő ingatlanról hamarabb is töröltethető a jelzálogjog. Erre akkor kerülhet sor, ha a fennálló tartozás már olyan összegűre csökkent, melyet a célingatlan is elbír.

Ha fentiek alapján lenne olyan ingatlan, amit esetleg be tudnának vonni plusz fedezetként, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önöknek. Ellenkező esetben sajnos nem tudunk az igényeiknek megfelelő lakásvásárlási hitelt ajánlani.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése