Szép napot!

Németországban lassan 2 éve dolgozom, 01.03.2017-től lesz határozatlan idejű szerződésem. Jelenlegi fix bérem havi nettó 2650€ + magyarországi hivatalos ingatlan bérbeadásokból kb. havi 1100 € még. Feleségemmel és 7 hónapos lányommal élünk itt kint, feleségem Elternzeit-on (otthoni Gyes), egyébként Ő is dolgozott ezen időszak előtt itt Németországban.

Szeretnék 6-7 M forint hitelt felvenni Magyarországon használt lakásvásárlás céljából. Jelenleg 1 hitelem van – forint alapú, havi 55 ezer forint, 2020. 02. haváig tart.

Kaphatok-e és ha igen, kb. milyen feltételekkel hitelt?
Külföldi munkavállalás kapcsán melyik kereskedelmi bankot tudná ajánlani nekem hitelfelvétel céljából?
Milyen dokumentumokra lesz szükségem a hitelügyintézés során?
Van-e konkrét személy, akit tudok keresni? (Kecskeméten szeretnék ingatlant venni.)

Köszönöm válaszát.
Tisztelettel,
Zoltán

Kedves Zoltán!

Akár határozott idejű munkaviszonnyal is igényelhető lakáshitel az egyes pénzintézetek által támasztott különböző feltételek teljesülése esetén. Több hitellehetőség közül választhatnak azonban, ha megvárják míg határozatlan idejű lesz a munkaszerződése.

Megfelelő jövedelemfedezettség esetén – a leírt jövedelmek és meglévő hiteltartozás összege alapján ez meglenne – az ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel hitelként. A maximális finanszírozási arány bankonként némileg eltérhet. Többek között meghatározó a területi elhelyezkedés is.

A hitelfelvétel alapfeltétele a megfelelő jövedelemigazolás. Van olyan pénzintézet, ahol elegendő az utolsó 3 havi – munkabér tartalmazó – bankszámla kivonat és a munkaszerződés benyújtása. A munkaszerződést nem szükséges magyar nyelvre fordíttatni. Ezzel szemben a bankok többsége munkáltató által kitöltött, 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolást fogad el. Erre minden banknál van formanyomtatvány, német nyelven is. Emellett szintén bekérik az utolsó 3 havi munkabéres számlakivonatot. Pénzintézettől függően előfordulhat, hogy igazolni kell, hogy a munkáltató a járulékokat befizette a munkavállaló után (Krankenkasse).

A bérbeadásból származó jövedelem is elfogadható kiegészítő jövedelemként, de nem biztos, hogy szükség lesz ennek igazolására a munkaviszonyból származó jövedelme mellett. A gyes kiegészítő jövedelemként szintén figyelembe vehető. A jövedelmet igazoló dokumentumokon kívül adásvételi szerződésre (bank által meghatározott tartalommal), tulajdoni lapra, (családi ház esetén térképmásolatra), alaprajzra, valamint a személyes okmányokra lesz még szükség.

Ahhoz, hogy konkrét hitelkonstrukciót tudjunk javasolni Önnek, további információkra is szükség lenne. Ehhez elsőként online adatlapunk kitöltését javasoljuk. Ezt követően Szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot és a részletek ismeretében személyre szabott, díjmentes tájékoztatást tudnak adni. Irodánk díjmentesen vállalja a teljes körű hitelügyintézést is! Bács-Kiskun megyei irodánk elérhetőségét ITT találja.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szép napot!
Németországba költöztem és itt vállaltam munkát. Magyarországon negatívként szerepelek a KHR listán, de szeretnék Németországban autót vásárolni hitelre kb. 10-15.000€-ért, amibe kezdésnek befizetnek 3000€-t. Azt szeretném kérdezni, hogy az otthoni negatív KHR státuszom miatt ez lehetséges-e?
Köszönettel,
István

Üdvözlöm.
Szeretnék érdeklődni, hogy határozott idejű szerződéssel lehet-e valami hitelt, illetve számlahitelt fel venni!

Kedves Hitel Ügyintéző!
Férjem tavaly óta Németországban dolgozik, én pedig itthon vállalkozóként. 10 millió forint hitelt szeretnénk.
Érdeklődni szeretnék, hogy melyikünk tudna felvenni annyit?

Üdvözlöm!
Román állampolgár vagyok, a családdal kint élek 7 hónapja. A havi jövedelmünk két személyre nettó 2.700-3.000€ közt van.
A kérdésem a következő: fel tudok venni hitelt lakásra? Az összeg, amit fel szeretnék venni, 180.000€.

Kedves Hitelszakértő!
3 kiskorú gyermekünkkel Németországban élünk. Magyarországon ingatlannal nem, de lakcímmel rendelkezünk. A legkisebb gyermek iskolakezdése miatt vissza kell költöznöm a gyerekekkel Magyarországra. A férjem marad Németországban 2 éve tartó határozatlan idejű munkahelye van. Szeretnénk megvásárolni egy használt ingatlant 30M Ft értékben. A teljes vételárra hitelt szeretnénk. Férjem nettó fizetése jelenleg 2000 €. Aktív BAR-os tartozását 2 hónapja kifizettük. Nekem itt férjem által van társadalombiztosításom. Magyarországon lesz munkahelyem. A legkedvezőbb lehetőségekről érdeklődnék, illetve milyen típusú hitel érhető el számunkra ezekkel a feltételekkel és melyik banknál?
Köszönettel:
Marianna
,