Üdvözlöm!

Németországban dolgozom, 37 éves vagyok. Hivatalos bejelentett főállásban dolgozom, határozatlan idővel. Átlag jövedelmem kb. 450.000-470.000 Ft havonta nettóban. A fizetésem német bankszámlára érkezik. Magyarországon szeretnénk az élettársammal használt lakást vásárolni hitelre.

Hogyan lehetséges ez és milyen feltételekkel, valamint jár-e szocpol, ha az élettársam nevén még sosem volt ingatlan bejegyezve és van 2 10 év alatti gyermeke? Ő 34 éves.

Válaszukat előre is köszönöm.
István

Kedves István!

Németországi munkavégzésből származó jövedelmet is elfogadnak a pénzintézetek lakásvásárlási hitel igénylésekor, így nincs akadálya a Magyarországon, hitelre történő lakásvásárlásnak. Az ehhez szükséges dokumentumokról, igazolásokról Hiteltanácsadóink készséggel tájékoztatják.

A szocpolt sajnos nem tudják igénybe venni a vételár kiegyenlítéséhez, mert a támogatás használt lakásra nem vehető igénybe. A hatályos jogszabályok szerint a szocpol csak újépítésű lakóingatlan vásárlásához és új ház építéséhez igényelhető. Arról, hogy szocpol szempontjából mely lakás minősül újnak, IDE kattintva tájékozódhat.

Használt lakás vásárlása esetén a piaci kamatozású és az állami kamattámogatású lakáshitelek közül választhatnak. Ez utóbbi 5 éves kamattámogatással vehető igénybe, ami azt jelenti, hogy a futamidő első 5 évében kamattámogatást nyújt az állam a havi törlesztő részlet megfizetéséhez. A támogatott hitel igénylésének egyik feltétele, hogy az igénylők - élettársak esetén legalább az egyik fél - minimum 180 napos OEP által igazolható biztosítási jogviszonnyal rendelkezzen. Ilyen igazolást külföldi munkavégzés esetén az OEP nem tud kiadni, de ha az élettársának legalább féléves folyamatos munkaviszonya van Magyarországon, akkor az elegendő a jogosultsághoz.

Mindkét esetben szükség van önerőre. Az, hogy mennyi saját erővel kell rendelkezniük, több tényezőtől is függ. Ilyen a vásárolandó lakás fekvése, állapota, értéke, illetve a hitelfelvevők jövedelmi helyzete, ami nemcsak az igazolható jövedelmet jelenti, hanem a háztartás rendszeres kiadásait, esetleges hiteltörlesztését is. Mindezen adatok ismeretében Szakértőink pontosan ki tudják számolni Önöknek a maximálisan felvehető hitelösszeget és az elvárt önerő összegét. A legjobb havi részleteket megmutatjuk Önnek oldalunkon. A szükséges információkat online ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével adhatja meg. Ezt követően elkészítjük a személyre szabott, díjmentes hitelajánlatunkat, melyből kiválaszthatják az Önök számára legkedvezőbbet!

Amennyiben valamelyik hitelkonstrukció elnyeri tetszésüket, a Hitelnet irodáiban díjmentesen lebonyolítjuk a hitelügyintézést is!
További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Németországban dolgozom német bejelentéssel. Kaphatok-e lakáshitelt itthon? Mik a feltételei?