Tisztelt hitelszakértő!

Személyi kölcsönt igényelnék. Bérem 460.000 Ft munkabér és 80.000 Ft családi pótlék. Van egy felfüggesztett 10 millió babaváró hitelem, ami 45.000 Ft havi törlesztő részletű, ami felfüggesztve van, mivel megszületett gyermekem. Van egy régi személyi kölcsönöm, ami 28.000 Ft havonta és egy 600.000 Ft-os számlahitelem, ami havi 30 ezer Ft.

Visszautasítják a hitelkérelmünket. Indokolni nem tudják, mert belső szabályzat. Adóstárs bevonása nélkül igényelném. Babaváró hitel a gond vagy hogy a családban van passzív KHR-es? Jelen esetben a férjem az és ugye így kaptuk meg a babaváró hitelt anno.

Igényeltünk az OTP-nél, a Sberbanknál, a CIB-nél visszautasítottak. Egyes bankban azt mondják, hogy a babaváró hitel, akinek van, nem igényelhet, mivel a maximum 10 millió Ft-ot kaptuk.

Válaszukat köszönöm.
Laura

Kedves Laura!

A személyi kölcsönök belső minősítő rendszerét még a banki ügyintézők sem ismerik pontosan. Emiatt vannak olyan esetek, amikor nehéz is lenne meghatározni, milyen okból került elutasításra egy-egy hitelkérelem.

Jövedelmi oldalról úgy véljük a leírtak alapján, hogy beleférhet újabb személyi hitel törlesztő részlete a megadott jövedelembe. Természetesen fontos, hogy a meglévő személyi hitelek szerződésszerűen, problémamentesen legyenek törlesztve.

Amennyiben egyedüli adósként nyújtotta be személyi kölcsön igénylését, úgy csak az Ön adatai kerültek lekérdezésre a KHR-ben, férje adatai nem. Ha ketten igényelték és férje negatív információval szerepel a Központi Hitelinformációs Rendszerben, az kizáró okot jelent. Babaváró hitelnél egyetlen banknál működhet a hitelfelvétel passzív KHR-rel, de csak akkor, ha azt a hitelfelvevő 1 évben belül saját maga maradéktalanul rendezte.

Olyan bank is van, ahol feltétel, hogy a személyi hitelt igénylő ügyfélnek nem lehet 10 millió forintot meghaladó fedezetlen hitele. Ez esetben a meglévő 10 milliós babaváró hitel valóban kizáró ok.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Javasoljuk, hogy töltsek ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni tudják Önöket az esetlegesen elérhető személyi hitel lehetőségekről. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelszakértő!

Szeretnék érdeklődni, hogy vehetek-e fel a párommal az OTP-nél babaváró hitelt hitelkiváltásra? 3 személyi kölcsönünk van, amiknek összesen a havi törlesztése nagyjából 120.000 forint.