Tisztelt Cím!

Kérdésem elég összetett! A hitel elengedés kérdéskörében.

3 gyermekünk van, a negyedik augusztus 9-én? érkezik. Az új ház amit vásároltunk, eddig a korona vírusos helyzetig, úgy volt, hogy áprilisban elkészül. Az építés folyamatban van, halad is szépen a bespájzolt rengeteg építőanyag miatt. Most viszont március óta leálltak a víz, villany, gáz kötésével. Nem tudják mikor fognak tudni kijönni bekötni. A hitel aláírásához viszont lakhatási szükséges az MKB Banknál. Így lehet, hogy szülésig ezzel nem leszünk meg. Akkor egyértelműen el fogunk esni ettől a támogatástól? És ha jól értem, 4 millió Ft illetne meg minket?

A másik “probléma” a férjem munkahely váltása lehet. A mostani helyzetben nem szeretné megvárni, míg a bére 0-ra vagy minimumra csökken, így átmegy a Büntetés Végrehajtáshoz. De ha április 15-én kezd, csak augusztusban lesz meg először a 3 egész havi fizetése. Így ha a ház meg is kapná időben a lakhatásit, lehet, hogy a kényszerű munkahelyváltás miatt futunk ki a kedvezményből!?

Válaszukat előre is köszönöm!
Kiváló tisztelettel.
Beáta

Kedves Beáta!

A többgyermekes családok tartozáscsökkentő támogatásánál feltétel, hogy a kölcsönszerződés aláírásra kerüljön mielőtt megszületik a gyermek. A folyósításnak nem szükséges megtörténni, de ha előbb születik meg 4. gyermekük, mint hogy aláírnák a lakáshitel szerződést, akkor sajnos nem lehetnek jogosultak a támogatásra. Ennek összege a negyedik gyermek után adott esetben 4 millió forint lenne. A további jogosultsági feltételekről bővebb információt IDE kattintva olvashatnak.

Lakáshitel felvételéhez legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszonnyal kell rendelkeznie az igénylőnek. Fontos, hogy ne legyen próbaidőn és annak lejárata után határozatlan időre szóljon a munkaszerződése. Amennyiben férje április 15-én kezd új munkahelyen, akkor valószínűleg nem zajlik le addig a hitelügyintézés. A 3 hónapos munkaviszony megléte után nyújtható be a hitelkérelem. Az elbírálásnak ugyanis - lakásvásárlási célú hitel esetén - 30 napos határideje van a hiánytalan hitelkérelmi dokumentáció benyújtásától számítva.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése