Nem BAR listás személy kaphat hitelt adósságrendezésre, ha túl sok kölcsöne van?

Tisztelt Hitelnet!

640.00 forint keretösszegű, lemerített American Express hitelemet szerettem volna az OTP-nél személyi kölcsönre átváltani, azonban azt a választ kaptam, hogy miután túl sok hitelem van, ez nem lehetséges.

3 banknál van összesen 5.050.000 forint hitelem, ezeket 2012-2014 között vettem fel, plusz az OTP-nél 800.000 forintos hitelkeretem, ami szintén ki van merítve. Havonta kifizetek ezekre 150.233 forintot. A fizetésekkel soha nem volt elmaradásom, egyetlen problémám az Amex volt (amit egyébként már 4 alkalommal törlesztettem vissza egy összegben a lemerülésnél), ugyanis használni jelenlegi lakóhelyemen nem tudom, így folyamatosan csak pénzt vettem le róla, ami így meglehetősen sokba került. Havonta az Amexra is átutaltam 100.000 forintot, ebből bonyolítottam a vásárlásokat még a régi lakóhelyemen, itt azonban sehol nem fogadják el, maradt a készpénzfelvétel. Ezért is csökkentették a hitelkeretemet ebben az évben 1.000.000 forintról először 800.000 forintra, majd most – miután átutaltam a havi 100.000-et, – 640.000 forintra, ráadásul minden előzetes értesítés nélkül.

Nyugdíjas vagyok, a nyugdíjam 303.000 forint, így az éves bevételem valóban nem éri el a felvett hitelösszegeket, bár ezekből már nyilván törlesztettem.

Kérdésem, hogy van-e olyan bank, amelyik ilyen feltételekkel hajlandó hitelezni, hiszen a törlesztések után megmaradó összeg több mint 150.000 forint, van akinek ennél kevesebb a jövedelme.

Válaszukat előre is köszönöm, tisztelettel: K. Kálmánné dr.

Kedves Asszonyom!

Személyi kölcsönkérelem pozitív elbírálásának egyik feltétele, hogy a már meglévő és felvenni kívánt hitelek törlesztő részlete ne legyen több az igénylő nettó jövedelmének 30-33%-ánál. Mivel az Ön havi törlesztési kötelezettsége ezt a mértéket meghaladja, ezért utasíthatta el az OTP a hitelkérelmét. Valószínűleg más pénzintézetnél sem járna sikerrel személyi kölcsön igénylése során.

Véleményünk szerint valamennyi fedezetlen hitelét érdemes volna egyetlen adósságrendező hitelbe összevonni. Ez azonban csak ingatlanfedezet bevonásával oldható meg. Adósságrendező hitelt sokkal kedvezőbb kamatszint mellett lehet felvenni, így lényegesen csökkenne a hitelek után havonta fizetendő törlesztő részlet összege.

A szükséges információk megadásával – fedezetül bevonható ingatlan értéke, területi elhelyezkedése, az Ön életkora, stb. – Szakértőink készséggel készítenek Önnek egy személyre szabott adósságrendező hitelajánlatot, melyből megismerheti az elérhető legkedvezőbb konstrukciókat! Ehhez a honlapunkon elérhető adatlapot kellene kitölteni!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Forint alapú személyi kölcsönt, folyószámla hitelt, valamint provident kölcsönt szeretnénk rendezni. Deviza alapú személyi kölcsönünk is van és autóhitel is, de itt a döntésre várunk. A meglévő lakás hitelünket nem bántanánk, mert az forint alapú és már csak 7 év van hátra, vagy ha lehet azt is kiváltanánk. Sok a kölcsönünk, több apróbb, nagyobb, ezért kérnék segítséget. Jobb lenne egy helyre törleszteni a sok kicsi helyett.


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x