Néhány ezer forint miatt nem érdemes a devizahitel mellett dönteni?

A lakásszerzés feltételeinek javításában az új kormánynak nagyobb figyelmet kell majd fordítani az adókedvezményekre – nyilatkozta az AXA Bank magyarországi vezérigazgatója, Füzes Sándor, aki úgy véli, hogy a forint alapon történő hitelezésnek fontos szerepe lesz a közeljövőben

A vezérigazgató véleménye szerint az új kormány nagyobb hangsúlyt fog fektetni a korábbi lakástámogatási rendszer visszaállítására, figyelembe véve a tapasztalatokat. A korábbinál igazságosabb lakástámogatási rendszert kellene kialakítani, amelyben a kamattámogatások és/vagy a vissza nem térítendő állami támogatások, továbbá az adókedvezmény is szerepet kapna. Az új lakóingatlanok építésén és vásárlásán túl biztosítani kellene a meglévő ingatlanok energiatakarékos korszerűsítését is, mint ahogy ez a fejlett európai állomokban is régóta működik.

A vezérigazgató egyetért azzal a kijelentéssel, miszerint rövid- és középtávon mindenképpen a forinthitelezésé a jövő. Elmondta, hogy a kedvező forintkamatok igazolták, hogy a forint alapon történő hitelezés is versenyképes lehet még abban az esetben is, ha a devizahitelek havi törlesztő részlete némileg alacsonyabb. Tapasztalatai szerint körülbelül ötezer forint a két hiteltípus közötti törlesztő részletbeli különbség. Ez viszont akkora összeg, amiért a hitelfelvevőknek érdemesebb a magasabb törlesztésű, ám alacsonyabb kockázatú és kiszámíthatóbb forint alapú hitelterméket választani.

Az AXA Bank azon kevés bankok egyike, amelyik a pénzügyi és gazdasági válság idején is úgy gondolta, hogy a CHF alapon igényelt hitel – alapos mérlegelés után – jelenleg is optimális választás lehet a hiteligénylők számára. A kölcsön teljes futamidejét figyelembe véve – a kamatemelkedések és a jelentős árfolyam ingadozások ellenére is – az ügyfelek jobban jártak a svájci frankban felvett hiteleikkel, mintha ugyanazt a kölcsönösszeget forintban kérték volna.

Az AXA Bank nem csatlakozott a pénzintézetek többsége által aláírt Magatartási Kódexhez, azonban az AXA Kódex minden ügyfél számára elérhető a Bank honlapján. A Magatartási Kódexben található hitelezési feltételek nagy részét tartalmazzák a különböző jogszabályok is. Így az AXA Kódex ugyancsak megfelelő védelmet nyújt a hitelfelvevők számára. Tapasztalatok szerint a Bank ügyfelei elfogadták az AXA Kódexet. A pénzintézet nem tekinti véglegesnek a Kódexet, folyamatosan dolgoznak azon, hogy ügyfeleik méltányos kiszolgálásban részesüljenek, s ezért folyamatosan igyekeznek javítani a benne lévő garanciákat is.

(Forrás: Pénzcentrum)Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x