Munkáltatói igazolás nélkül igényelhetek adósságrendező hitelt?

Tisztelt tanácsadó!
Négy évvel ezelőtt felvett svájci frank alapú hitelünket szeretnénk kedvezőbbre váltani. Sajnos jelenleg sem én sem a párom nem rendelkezünk jövedelemmel, így valószínűleg a kedvezményes végtörlesztésből ki fogunk csúszni. Voltunk már egy-két bankban, de nem kaptuk meg a kedvező forintalapút kiváltó hitelt mert nem tudunk jövedelmet igazolni. A magas frank árfolyam miatt sajnos a hitel törlesztése már két hónapja nem megy. Tudnak nekünk ajánlani valami olyan kedvező lehetőséget amelyet munkáltatói igazolás nélkül is fel tudunk venni és a meglévő kölcsönünket kedvezőbbre tudjuk cserélni? A fedezetül szolgáló ingatlan értéke kb. 30 millió forint és 4 millió forint hitel kiváltásáról lenne szó. Nem hiszem el, hogy ekkora értékű ingatlanra munkáltatói igazolás nélkül nem vehető fel egy kedvezőbb hitel.
Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel Zoltán.

Kedves Zoltán!
Sajnos a bevezetett törvényi szigorítások következtében 2010 óta jelzáloghitel vagy lakáshitel munkáltatói igazolás nélkül nem igényelhető a hazai pénzintézeteknél. Törvényi előírás, hogy az igénylőnek mindenképpen rendelkeznie kell a pénzintézet által elvárt jövedelemmel. Egyes esetekben elegendő már egy igazolt minimálbér is azonban legalább a minimálbérre minden esetben szükség van. További akadálya lehet egy adósságrendező hitel igénylésének, hogy a meglévő hitele már két hónapja nincs fizetve. Az igénylés során minden esetben igazolni kell, hogy az a hitel amit kiváltani szeretnének problémamentesen, elmaradás nélkül az eredeti szerződésben vállaltaknak megfelelően van törlesztve. Amennyiben ez nem így történt akkor az új hitel kérelmüket a pénzintézet elutasíthatja. A megoldás az lehet, ha rendezik elmaradásukat és egy-két hónap múlva megpróbálják az igényest oly módon, hogy vagy legalább az egyikőjük rendelkezik egy igazolt minimálbérrel vagy hoznak egy másik adós önök helyett.
További kérdései esetén állunk szíves rendelkezésükre.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedvező hitelt szeretnék, amihez nem kell jövedelemigazolás. Meglévő tartozásomat szeretném rendezni. Egyéni vállalkozó vagyok.
Köszönettel.


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x