T. Szakértő!

A munkáltatói lakáshitelemet 06.03.-án kiegyenlítettem. A jelzalogjog töröltetés végett szivatnak. A központjukból két asszony aláírásaval azt írtak, hogy 4200 Ft ügyintézési díjat fizessek meg a hirdetményükre hivatkozva. Ilyen bankköltség tétel nem szerepel a hirdetményükben!

Előtte kezelési költségként követelték, de az iratok (rendelkezőlevél) alapján az a volt foglalkoztató által vállalt költség. Azt írják, hogy a törlési engedélyt a 4457 Ft megfizetese után állítják ki. És hogy a megszűnésről, a kiegyenlítésről majd küldik a pénz befizetése után az értesítést a vízműveknek! Továbbá azt is tudomásomra hozták a levelükben, hogy a munkáltató jelzálogjog törlésre vonatkozó megbízásához kötik az engedély kiállítását!

Ezek elsikkasztották a csekkbefizetéseket vagy miért mutogatnak egymásra ahelyett, hogy a jelzálogjogot a kiegyenlítést követő 8 napon belül automatikusan töröltetnék?

Ebben az évben három zagyva értesítést küldtek, a havi 280 Ft-os részletet 260 Ft-ra csökkentették, amiatt, hogy így fut ki a hitel 06.03.-án! Azóta négyszer voltam az OTP fiókjaiban, a tataiban, a tatabányaiban, a VIII. kerületiben, a Kalvin tériben, mindegyikben adták a tehetetlen hozzá nem értőt. Eddig kb. 4 órát ültem az okos ügyintézőkre várakozva.

A központból a tegnapi levelükben ügyintézési díjat követelnek! A MNB-nél tegyek panaszt, vagy a békéltető testülethez, írja a két aláíró asszony a központjukból! És ezeknek a miskulenciáknak vessem magam alá, szerintük!

Mi a töröltetés normális mikéntje?

Köszönettel.
Katalin

Kedves Katalin!

A számlazárási díj valóban 4.200 Ft. Ha esetleg volt korábbi elmaradás, tartozás, akkor az azzal növelt összeget szükséges befizetni a munkálatói hitelszámlára. Az Ön által leírtak alapján elképzelhető, hogy a plusz 257 Ft-os tartozás az utolsó részlet, amiről korábbi levelükben Önt is tájékoztatták.

Ha a számlazárási díj megfizetése megtörtént, akkor elsőként a munkáltatót kell felkeresni és kérni a törlési hozzájárulást. Ha ezt a munkáltató megadta, akkor az OTP Bank fiókjában ezt követően ki tudják állítani Önnek a törlési engedélyt. A törlési kérelem a területileg illetékes földhivatalba nyújtható be.

Bízunk benne, hogy a leírtak alapján sikerül elintéznie a lejárt munkáltatói hitel törlését.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!
Szeretnék egy munkáltatói kölcsönt töröltetni a földhivatalnál. Az OTP folyósította 80-as évek elején. Az OTP nem hajlandó kiadni az igazolást, kéri a munkáltató igazolását. Akkoriban az Állami Hangversenyzenekarban dolgoztam, a kölcsönt a Kultúrális Minisztérium adta.
Hova forduljak, mert egyelőre mindenki széttárja a kezét!
Köszönettel.