Tisztelt Szakértő!

Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges-e hitelfelvétel az alábbi esetben:

Házat szeretnénk venni. Rendelkezünk kb. 70% önerővel, a többi hitelből lenne. Csak a férjem most váltott munkahelyet költözés miatt, én meg gyeden vagyok. A férjem fizetése elég magas. 6 éve folyamatosan dolgozik, csak most új munkahelyen, így jövedelemigazolást, ha jól tudom csak 3 hónap után kaphat.

Nincs olyan hitel, ami esetleg figyelembe veszi, hogy 6 éve folyamatosan érkezik a pénz a bankszámlára és jelenleg is van munkaviszonya? Vagy mindenképp meg kell várnunk a 3 hónap lejártát?

Nagyon szépen köszönöm!
Tisztelettel.
Zsuzsi

Kedves Zsuzsi!

Lakáscélú jelzáloghitel felvételénél alapvető előírás, hogy az adós a jelenlegi munkahelyén legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszonnyal rendelkezzen, s ne legyen próbaidő alatt. Mivel férje most váltott munkahelyet, ezért a hiteligényléssel meg kell várni, amíg letelik a 3 hónap. Vannak olyan bankok, amelyek 1 éves folyamatos munkaviszonyt írnak elő, de ebben az esetben is elfogadható a jelenlegi munkahelyen meglévő 3 hónap, s az előző munkahely figyelembevételével számított 1 év.

A gyed önálló jövedelemként nem fogadható el, ezért sem indítható el addig a hitelügyintézés, amíg a férjének meg nem lesz a 3 hónapos munkaviszonya. Az főadós önállóan elfogadható jövedelme mellett azonban kiegészítő jövedelemként a gyed is elfogadható, így a jövedelemvizsgálat során a gyed is növeli a háztartás bevételét.

Amennyiben államilag támogatott lakáshitel felvételében gondolkodnak, tudni kell, hogy kormányrendeletben rögzített követelmény, hogy házastársak esetén legalább az egyik félnek minimum 180 napos, OEP (Országos Egészségbiztosítási Pénztár) által igazolható, folyamatos biztosítási jogviszonnyal kell rendelkeznie, mely időtartam alatt maximum 15 nap megszakítás lehet. Ebbe a 180 napos jogviszonyba természetesen az előző munkahely is beleszámít.

Online Hitelkalkulátorunk segítségével már most kiszámolhatja a használt lakóingatlan vásárlására nyújtott hitelek aktuális törlesztő részletét, összehasonlítva az állami kamattámogatás mellett és kamattámogatás nélkül nyújtott konstrukciókat!

Ha teljesül a munkaviszonnyal szembeni elvárás, akkor Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot, melyből megismerhetik a használt ház vásárlása esetén elérhető legkedvezőbb lakáshiteleket és azok járulékos költségeit. Ehhez majd online ajánlatkérő nyomtatványunkat kell kitöltenie. Addig is további kérdés esetén forduljon bizalommal Hitelszakértőinkhez!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!
Férjemmel lakáshitelt igényeltünk és már megtörtént a szerződéskötés, csak a földhivatalba kell bevinni a papírokat. A folyósítást viszont szeretnénk késleltetni, mert a lakás, amit megveszünk, májusban lesz költözhető és addig nem szeretnénk albérletet is fizetni, illetve a törlesztő részletet. Közben kapott a férjem egy jobb állásajánlatot. Ha megvan már a szerződés, akkor felmondhat?
Köszönöm a választ!

Egy hónap volt a próbaidőm és már lejárt, csak egy hónapja vagyok a cégnél, de magas fizetéssel. Így már hitelképes lehetek? Előtte folyamatos munkaviszony volt másik cégnél.

Tisztelt szakértő.
Az lenne a kérdésem, hogy lakáshitelt szeretnénk felvenni, amihez már be is adtuk a papírokat, de közben nekem munkahely váltásról lenne szó.
A kérdésem az, hogy átjelenthetnek-e a másik munkahelyre vagy sem, vagy ebben az esetben elfogják utasítani a hitelt?
Köszönöm szépen.

Tisztelt Cím!
Használt lakás vásárláshoz szeretnénk hitelt felvenni, de munklahelyet váltott a férjem ahol 5 hónap a próbaidő és jelenleg a 2 hónapja van a cégnél. Megtaláltuk a lakást és a szándéknyilatkozatot is aláírtul.
A kérdésem, hogy milyen lehetőségeink vannak ilyen helyzetben?
Üdv: Henriett